marți, 10 iunie 2014

Detoxifierea glandei pineale

glanda pineala
Totul despre glanda pineala si importanta acesteia. Ce trebuie sa mananci pentru a o activa
Cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se despre importanta glandei pineale, aceasta avand un rol covarsitor in evolutia noastra, ca indivizi. Din nefericire, un stil de viata dezordonat, care promoveaza mancarea nesanatoasa si bauturile nocive nu face altceva decat sa inhibe si sa distruga rolul acestei glande "minune". Exista si o veste buna, o cura de detoxifiere poate resuscita glanda pineala.
Dar, inainte de a merge mai departe, este cazul sa aflam mai multe despre GLANDA PINEALA si functiile sale.

In caz ca nu stiai, glanda pineala nu este mai mare decat o boaba de mazare si este localizata chiar in centrul creierului, avand forma unui con de pin. Datoria ei este de a secreta melatonina, o substanta care se "ocupa" de calitatea somnului nostru.
In afara de faptul ca ne ajuta sa ne reglam somnul, MELATONINA este un antioxidant puternic care ajuta si incetineste procesul de imbatranire. Alta substanta secretata de glanda pineala este serotonina, un neurotransmitator care esteresponsabil cu "mentinerea fericirii" si a unei mint echilibrate.
Al treilea ochi
Desi inca nu este dovedit stiintific, mai multi oameni au declarat ca se simt mult mai bine dupa ce iau suplimente cu MELATONINA. De asemenea, exista o ipoteza interesanta: se pare ca glanda pineala produce DMT, un acronim pentru dimetiltriptamina, o substanta psihoactiva produsa natural in corpul multor mamifere, inclusiv in cel uman. Aceste informatii ii fac pe cercetatori sa creada ca asa-zisul "al treilea ochi" are un rol sesential in dezvoltarea sanatatii noastre spirituale.
Din ce motiv se calcifiaza GLANDA PINEALA
Pe masura ce imbatranim si "strangem" tot mai multe toxine in corpul nostru, glanda pineala incepe sa se calfieze, activitatea ei fiind astfel inhibata. Inamicul numarul 1 al acesteia este fluorul, care se regaseste in majoritatea apei de baut din tarile civilizate.
Alti factori care duc la calcifierea glandei pineale:
- alcoolul
- cofeina (prezenta si in unele ceaiuri)
- alimentele care contin hormoni
- mercurul (existent in special in peste)
- majoritatea alimentelor procesate
- zaharul rafinat
- tutunul
Ca mercurul se gaseste in majoritatea pestilor dati spre vanzare este deja un fapt cunoscut. Oricum, anumit pesti au un continut mai scazut de mercur fata de altii. Daca vrei neaparat sa mananci peste in continuare, ai face bine sa te informezi cu privire la aceste lucruri, doar in acest mod vei stii ce sa alegi, pentru a-ti proteja sanatatea.
Cum poti sa detoxifici glanda pineala?
1. Consuma vitaminele K1 si K2. Vitamina K1 se gaseste cu precadere in legumele si frunzele verzi. K2 este creata de microflora din intestine si poate fi regasita si in anumite alimente ca mancarea traditionala japoneza Natto, obtinuta din soia fermentata. Acest fel de mancare este neobisnuit de bogata in vitamina K2 naturala, asa ca ai face bine sa cauti reteta. Aceasta vitamina se mai gaseste si galbenusul de ou. In combinatie cu vitaminele A si D3 este un puternic detoxifiant, care ajuta la inlaturarea calciului de pe artere si glanda pineala, transferandu-l la nivelul oaselor, acolo unde este necesar.
2. Borul. Dupa cum stii de la lectiile de chimie, acesta este un element care ocupa locul 5 in tabelul periodic. Este de asemenea un extraordinar detoxifiant, avand abilitatea de a elimina fluorul din organism, asa ca poate preveni cu succes calcifierea glandei pineale. Se gaseste in mod natural in sfecla, iar daca ai ocazia de a cumpara aceasta leguma asigura-te ca este organica, in acest fel vei beneficia de proprietatile sale curative nemaipomenite.
3. Otet de mere (crud). Acesta contine acid malic (acid organic slab care se gaseste din abundenta in sucurile multor plante) acesta fiind un excelent detoxifiant. Ar fi bine sa-l folosesti in salate, acesta conferind o aroma aparte mancarii.
4. Usturoiul. Puterile medicinale ale usturoiului sunt legendare, majoritatea oamenilor fiind familiarizati cu beneficiile acestuia. Nu numai ca este un extraordinar antibiotic natural, care are rolul de a fortifica sistemul imunitar, dar are de asemenea capacitatea de a dizolva calciul, asa ca va fi de folos glandei pineale. In mod normal, ar trebui sa mananci aproximativ jumatate de bulb pe zi (aproximativ 5-6 catei). Daca vrei sa scapi de neplacutul miros ce survine de fiecare data cand mananci usturoi, zdrobeste-l inainte de a-l manca in suc de lamaie proaspat sau in putin otet de mere. In acest fel, mirosul va fi atenuat, iar tu poti folosi acest amestec ca dressing pentru salate, este excelent.
5. Iodul. A fost demonstrat de catre specialisti ca Iodul ajuta organismul sa elimine fluorul in timpul urinarii. Din pacate, acesta este un mineral de care oamenii "duc lipsa". O sursa bogata de Iod sunt algele, dar este important ca atunci cand consumi alimente bogate in acest mineral, sa ai mare grija. Acestea scad continutul de calciu, ceea ce poate afecta sistemul tau osos, asa ca ai grija sa nu exagerezi.
6. Extractul de tamarind este realizat din scoarta copacului de tamarind. Este folosit in special in medicina ayurvedica, fiind de asemenea utilizat in mancarurile ce au la baza curry, gratie aromei dulci pe care o confera preparatelor. Poate fi folosit pentru a realiza ceaiuri si tincturi, ajuta la eliminarea fluorului prin urinare.
7. Apa distilata. Apa distilata este cea mai pura, fiind foarte utila in procesul de detoxifiere a glandei pineale. Are rolul de a elimina toxinele si depunerile de calciu. Este bine sa iei suplimente cu minerale in timp ce incerci aceasta metoda, deoarece organismul nu va mai asimila aceste elemente in timpul procesului de curatare cu apa distilata.
Daca vrei sa ai grija de sanatatea trupului, mintii si a sufletului tau, este esential sa urmezi cateva reguli de baza. Daca iti vei detoxifica glanda pineala o data la 2-3 ani, tinand o cura de 5 zile, vei remarca aspectele deosebite ale acesteia.
Este foarte important sa reduci la minim cantitatea de fluor, asa ca evita sa consumi sau sa utilizezi produse ce contin aceasta substanta periculoasa.
Daca iti vei activa cel de-al treilea ochi, s-ar putea sa ai parte de experiente nebanuite... Asa ca poate ar merita sa faci efortul.
Sursa: http://www.healthy-holistic-living.com/7-ways-to-detox-your-pineal-gland.html
http://suntsanatos.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu