marți, 10 iunie 2014

Neptun Retrograd in zodia Pesti - Suprarealitate

Pe data de 9 iunie 2014, ora 22:50, Neptun intra in miscare retrograda in Pesti,  zodia pe care o guverneaza, pana pe 16 noiembrie, cand va reveni in miscare directa.  Neptun este planeta intuitiei si a inspiratiei. Ne face sa visam si are ca instrument de manifestare imaginatia. Sunt favorizate si aduse im prim plan activitatile artistice si dragostea neconditioanata universala (Neptun este octava superioara a planetei Venus).


In acest moment avem 5 planete si un asteroid pe semne de apa, dintre care, trei sunt in miscare retrograda (Neptun in Pesti, Mercur in Rac, Saturn in Scorpion), Chiron se pregateste sa intre in retrogradare (pe 20 iunie), iar Luna in Scorpion si Jupiter in Rac sunt in miscare directa. In plus, Pluton, guvernatorul Scorpionului, este si el retrograd. Observam asadar o puternica influenta pe apa si retrogradare. Punem accent pe introspectie si sensibilitate, pe suflet si valorile interioare.


Pe astrograma momentului vedem doua trigoane regale care ne vor ajuta sa refacem si sa intelegem acest frumos dar complicat puzzle sufletesc si intuitiv. 

Atentie insa la cum preluam si folosim energia astrala zilele acestea: trebuie sa ne intelegem propriile trairi interioare, nu sa proiectam ideile noastre asupra altora sau invers, sa captam proiectiile altora. Lucrurile pot parea disproportionale, pentru ca nu mai sunt ratioanale, ci emotionale si par ca nu se mai incadreaza sistemului nostru de valori constient. 

Pe de alta parte, sa profitam de aceste tranzite sa ne imbogatim spiritual interior, sa avem o conversatie cu sufletul nostru, sa meditam.



Trigonul regal: Mercur Rx Rac – Luna Scorpion – Neptun Rx Pesti

Mercur Rx in Rac - Amintiri
Imaginatie interioara, amintiri, dorinta de a ne cauta sau a ne intelege radacinile  si valorile noastre interioare. Regasire a unor idei mai vechi. Conversatii interioare cu noi insine. Sau dorinta de a vorbi despre ceea ce e in sufletul nostru. Comunicare prin exprimarea pe cale artistica a emotiilor.


Luna Scorpion - Introspectie
Plonjam in adancul sufletului nostru. Se pot naste sau se pot scoate la iveala drame sufletesti.Perceptia emotiilor inconstiente .  Observam ce se ascunde in spatele lucrurilor.


Neptun Rx in Pesti  - Visare
Spiritualitate interioara. Perceptii extrasenzoriale sau extraordinare. Lucruri ascunse sau secrete. Intuitie, inspiratie, reverie, imaginatie,  semnale, simboluri. Creativitate si dragoste neconditionata ca forma de manifestare a inconstientului colectiv. Atentie la: iluzii, confuzii, stari de ameteala, perturbarea somnului, sau dimpotriva, necesitatea de a dormi mai mult.



Trigonul regal: Jupiter Rac – Saturn Rx Scorpion – Chiron Pesti

Jupiter Rac – Generozitate
Intoarcere in copilarie. Nostalgia unui camin sau a familiei. Valorificarea trecutului.


Saturn Rx Scorpion –  Responsabilitate
Restructurare interioara. Frustrari, obsesii. Rabdare cu noi insine.  Curatare si rezolvare a lucrurilor ramase neterminate sau blocate in inconstientul nostru.


Chiron Pesti – Rani interioare
Puterea de a-i vindeca pe altii tocmai acolo unde nu te poti vindeca pe tine.


Imaginile apartin artistei NatalieShau. Ea imbina fotografia si arta digitala pentru a crea ilustratii care ne provoaca sa ne intrebam ce a dus la atata creativitate suprarealista, ce doreste sa ne transmita autoarea? Desi par la prima vedere doar capturi dintr-un desen animat suprarealist, personajele ne atrag si ne fascineaza.  Nu pot vorbi, dar ne comunica atat de multe prin puterea privirii, prin expresivitatea ochilor.

Articol preluat de pe http://alinaastrology.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu