joi, 3 iulie 2014

11 puncte de presopunctura pentru migrene si pentru usoarele dureri de cap


O simpla durere de cap poate fi un simptom al mai multor afectiuni acute sau cronice. Medicina Traditionala Chineza sustine ca aceste dureri pot fi cauzate de obstructiile patogene sau de o slaba oxigenare in regiunea cerebrala. Presopunctura este o practica potrivita pentru durerile provocate de gripa, migrene sau de tensiune musculara. Masajul urmatoarelor puncte zi de zi poate preveni si trata migrenele si durerile de cap. Pentru a cunoaste cu exactitate punctele la care facem referire, priviti imaginea de mai jos, iar mai apoi cititi instructiunile:
acupunctura
Punctul 1 – se aplica un masaj usor timp de 30 de secunde.
Punctul 2 – cu incheietura din mijloc a degetelor aratatoare se face un masaj sprancenelor timp de 30 de secunde.
Punctul 3 – se maseaza cu miscari circulare zona tamplelor, 30 de secunde.
Punctul 4 – se apasa si se maseaza usor depresiunile de sub osul occipital – Gb20 – in partea din spate a craniului, 30 de secunde.
Punctul 5 – cu pumnii stransi se loveste usor partea din spate a umarului opus – Gb21 – de 15 ori pe fiecare parte.
Punctul 6 –  se maseaza sau se loveste usor cu varful detelor in mod repetat punctul Li4  situat intre degetul mare si degetul aratator, de 30 de ori pe fiecare parte.
Adauga urmatoarele exercitii in cazul in care suferi de:
Migrena
Punctul 7 – Cu varful degetelor mijlocii maseaza colturile fruntii – ST8 – timp de 30 de secunde. Maseaza tampla 30 de secunde pe partea afectata de migrena. Loveste cu varful degetelor sau maseaza punctul din spatele antebratului – SJ5 – timp de 30 de secunde la fiecare mana. Maseaza sau loveste cu varful degetelor  punctul SJ3 – dintre degetul inelar si degetul mic, timp de 30 de secunde pe fiecare parte.
Durerile de cap situate in crestetul capului
Punctul 8 –  Maseaza sau loveste usor cu varful degetelor centrul capului timp de 30 de secunde.
Punctul 9 –  Maseaza partea din spate a antebratului – doua lungimi de deget desupra liniei mediane a mainii – PC6, timp de 30 de secunde pe fiecare parta.
Punctul 10 –  Maseaza sau loveste usor cu varful degetelor zona dorsala a piciorului in depresiunea dintre degetul mare si cel de-al doilea deget – LR3, timp de 30 de secunde pe fiecare parte.
Punctul 11 –  Maseaza centrul talpii piciorului – KL1 – timp de 30 de secunde pe fiecare parte.
Durerile de cap situate in spatele capului
Punctul 4 – se apasa si se maseaza usor depresiunile de sub osul occipital – Gb20 – in partea din spate a craniului, 30 de secunde.
Punctul 7 – maseaza sau loveste timp de 30 de secunde punctul de la baza degetului mic.
Toate tehnicile de mai sus le poti aplica in confortul propriei tale locuinte pentru a atenua durerile de cap si pentru a-ti imbunatati circulatia. In urma acestor exercitii este recomandata o hidratare adecvata.
Sursa : http://www.e-dimineata.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu