joi, 3 iulie 2014

(FOTO) Lacrimile privite la microscop dezvaluie un fapt surprinzator!Intr-o buna zi, Lynn Fisher s-a intrebat daca lacrimile provocate de durere arata diferit in comparatie cu cele bucurie, asa ca a inceput sa exploreze acest mister cu ajutorul microscopului.
Aceasta a observat la microscop peste 100 de lacrimi provocate de stari diferite si a constatat ca toate cele 100 de lacrimi erau diferite. Lacrimile bazale, cele pe care organismul nostru le produce cu scopul de a lubrifia globul ocular, sunt in mod drastic diferite de cele produse atunci cand taiem ceapa. Lacrimile provocate de fericire sunt cu totul si cu totul diferite de cele provocate de tristete. Proiectul ei a fost denumit “Topografia Lacrimilor”.
Joseph Stromberg a explicat ca exista trei tipuri distincte de lacrimi. Acestea sunt bazale  (cele care lubrifiaza globul ocular), reflexe (produse atunci cand taiem ceapa de exemplu) si psihice (emotionale). Toate cele trei tipuri de lacrimi contin substante organice, printre acestea numarandu-se uleiuri, anticorpi si enzime, toate acestea fiind intalnite in apa sarata.  Moleculele lacrimilor sunt foarte distincte in functie de cele trei categorii. Lacrimile emotionale contin hormoni proteici, inclusiv un neurotransmitator denumit leucine-enkephalin, un analgezic natural eliberat de organism atunci cand suntem stresati. De asemenea, lacrimile observate la microscop contin paricule de sare, acestea oferindu-le lacrimilor diferite forme.
1. Lacrimi de ras
05

2. Lacrimi provocate de schimbare
01
3. Lacrimi de durere
03
4. Lacrimi provocate de ceapa
09
5. Lacrimi bazale
04
6. Lacrimi aparute la revederea dupa o perioada intelungata a unei persoane dragi
11
7. Lacrimile unor noi inceputuri
12
8. Lacrimi spontane
07
9. Lacrimi de eliberare
15
10. Lacrimi de speranta
08

11. Lacrimi de euforie
06
12. Lacrimi de reamintire
02

Foto: Rose Lynn Fisher
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu