sâmbătă, 23 august 2014

ARIPI SPRE CER-CALEA ESTE DESCHISA

Atat timp cat Soarele traverseaza semnul de foc al
Leului,cel mai puternic din tot zodiacul totul este animat de forta,vitalitate si putere creatoare,dar si de
acea parte a omului ce se numeste spiritualitate si pe care anticii o numeau"stralucirea lui Dumnezeu"Energia arhetipala a leului ne aduce stralucirea care se impune de la sine ca un lider, energia regelui care plin de umilinta si generozitate isi conduce poporul spre Dumnezeu. El este figura Tatalui care asigura tuturor ce au nevoie, ii sustine si ghideaza prin supunerea propriei vointe ce devine Vointa divina. In aceasta perioada de timp pamantul isi revarsa roadele intr-o holda bogata de spice aurii precum o hora multimilenara,alcatuind  emblema ce da maretie poporului nostru .Departe de orice romanii sunt oameniiacestor pamanturi ,o legatura indestructibila ce se vede in  viata de zi cu zi ,in varietatea si bogatiafolclorului,traditiilor si datinilor dar si in literatura mitologica cat si in amprenta istorica si lingvistica a acestui neam,marturii ce vin sa intareasca vertrebele sale nationale.Natura ne este leagan si vatra si peste toate dainuie "duhul national"care este manifestarea izvorata din fibra si firea acestui popor,de la inceputuri si pana in zilele noastre.Nici un popornu are doine precum romanii,cuvantul dor este intraductibil in alte limbi,canteculvanturilor,susurul apelor,ganguritul pasarilor,gandirea stancilor compun sufletul acestei natii  indumnezeite in gradina ca o vale serpuita de munti ce ne-a fost harazita de divinitate.In aceasta luna de "schimbare la fata" a  Romaniei sub sceptrul triungiular al iubirii divine,ca o cupa ce-si trimite seva peste samanta constiinteispirituale din noi  vine ca o alimentare si accelerare a procesului de renastere si schimbare a prioritatilor de viata.Depinde de receptaculul fiecaruia dintre noi in parte cum vom sti sa sorbim din acest nectar divin in care aerul e o oglinda a ierarhiilor ceresti.


Perioada anului spiritual solar 2014-2015 are ascendentul axat in Semnul zodiacal Vărsător dar şi în Constelaţia Vărsătorului si este strajuit de planetele transpersonale Pluto (din Capricorn) şi Neptun (din Peşti), ceea ce declanseaza o paleta de procese legate de evolutia si cresterea spirituala pe intreg mapamondul intr-un lant de transformari ce au început subtil în 2012 dand un impuls de pornire spre schimbare.
The Theme for August 2014 is FOCUS and BOUNDARIES~
Pentru a o realiza, fiecare dintre noi are nevoie de Puterea dată de credinţă. Cumva Vărsătorul anticipează, prin puterea de a exprima idealuri, dar cel mai important, anticipează puterea credinţei. Din această perspectivă va apare schimbarea, atât a atitudinilor, a perspectivei, a opticii şi a unghiului din care privim lumea şi viaţa.Aşadar, problema şi totodată evolutia  noastră în anul spiritual care se deruleaza este şi rămâne transformarea prin Iubire,o metamorfoza completa ce trebuie sa ne apropie mai mult de cer.
Privind albastrul cerului ce este considerat un simbol al libertatii si descatusarii ne uitam si la pasarile ce populeaza acest spatiu infinit.Si ele vin ca un element de elevatie si nazuinta de ridicare peste lumea materiala si ca o metaforaplina de esenta,constanta pentru suflet,dar si ca o expresie universala.


Ele întruchipează un principiu solar cel al regenerării veşnice a vieţii.„Acest mit al sufletului-pasăre conţine în germene toată metafizica autonomiei şi libertăţii spirituale a omului" scrie M. Eliade (Yoga, 326). Acest motiv al eliberării spirituale, al descătuşării de povara materiei e redat în chip genial în sculptura lui C. Brâncuşi “Pasărea Măiastră”. Păsările simbolizeaza spiritul, inteligenţa, deoarece ,aşa cum spune Rig-Veda, „Inteligenţa(manas) este cea mai rapidă dintre păsări".

 


Si o alta conexiune dintre păsări şi cer a făcut ca ele să fie asemănate cu îngerii şi să li se atribuie limba angelică sau „solară" care este, pur şi simplu, poezia,  un limbaj ritmat, menit să uşureze pătrunderea în stările superioare. Căci „înţelepciunea, spune Rig-Veda, este mai iute decît pasărea", iar vorbirea, emanaţia nevăzută a spiritului, este  si ea înaripata.Astfel se poate observa cum Ingerul Buneivestirii, care, pe retablurile primitive, vine să vestească pe Sfînta Fecioară însoţit de un porumbel, reprezentînd un alt eu al său, devreme ce salutul lui e tot înaripat (ave=fii sanatos-formula de salut si cuvantul
avis=pasare)

Porumbelul este simbolul pacii în creştinism şi în alte culturi, dar are şi alte asocieri.Potrivit tradiţiei slave, sufletul se transformă într-o turturea la moarte; în multe alte religii,incluzând hinduismul, porumbelul este reprezentantulsufletului. Duhul Sfânt al creştinismului este uneori întruchipat într-un porumbel, ca şi apostolii. În mitologia greco-romană, porumbelul era sacru 
semnificând reînnoirea vieţii, iar uneori si zeita Venus era reprezentata de aceasta pasare ca un simbol al dragostei.
  
Egiptenii antici îl considerau reprezentativ pentru inocenţa şi se credea că stă înCopacul vieţii.
Porumbelul e văzut în islamism ca protector al lui Mahomed. În timp ce porumbelul semnifică longevitate şi linişte în China, în Japonia e asociat  zeului războiului Hachiman.Întrecut, porumbelul era singura pasăre pe care evreii o acceptau cajertfa pentru purificarea mamei după naşterea odraslei. Poate simboliza şi Israelul sau atributele antice ale zeiţelor fertilităţii ca Ishtar şiAstarte,intruchipand sentimentul nobil al iubirii.
.
Asociat cu virtuţile fundamentale, porumbelul semnifică cumpătarea.
Porumbelul este inofensiv,un simbol de pace, de dragoste neconditionata,puritate,inocenta,  ce imparte acea liniste
impertubabila si imuabila din inaltul cerului.Cam asa trebuie sa ne manifestam
noi in aceste vremuri tulburi precum aceste pasari si sa ne
 demostram valoarea , esenta nicidecum sa ne prezentam goliciunea fizica si morala in public ca niste erate literare.
Si e bine sa luam aminte sa nu mai repetam anumite greseli fiindca energia martiana si saturniana combinata cu energia subterana a scorpionului  ne vor santiona dur .Toată luna august este marcata de piață dntre Lilith sau Luna Neagra si Saturn, caci ambele au tranzit lent. Mai mult decât atât, acest pătrat vine împreună cu alte planete, care tranzitează cele două semne, leu si scorpion, aducand o creștere a tensiunii și a efectelor concrete ale interacțiunii energiilor lor conflictuale.
Fotografie: Azi , acum este momentul sa spui Stop! Sa spui gata , mi-a ajuns! Din acest moment sunt Eu, am incredere in ceea ce imi spune inima si nu mai accept sa dau puterea mea altora, nu mai accept sa fiu mereu eu cea care se gandeste la binele celorlalti uitand de mine. Stop negarii de sine, criticii de sine, deciziilor luate de frica, gandurilor negative...
De azi ( este si sarbatoarea Schimbarii la Fata) EU imi iau puterea inapoi si decid sa imi ascult inima, sa imi asum responsabilitatatea vietii mele, sa renunt la a ma victimiza! 
MIhail, da-mi curajul de a face aceasta schimbare spre binele meu cel mai inalt acum! 
Rafael ajuta-ma sa vindec toate emotiile si gandurile negative, toate vibratiile joase si neincrederea, dependentele si tot ce imi este nebenefic. 
Uriel da-mi inspiratie si claritate sa iau deciziile cele mai potrivite pentru mine, sa vad ceea ce am de facut fara umbra de indoiala. 
Gabriel, ajuta-ma sa vorbesc adevarul meu clar si fara retinere, cu compasiune si iubire. Sa spun tot ceea ce am de spus fara teama. 

Multumesc cu recunostinta!
Traim vremuri transformatoare de o alchimie aparte ce se realizeaza sub semnul lui Uranus in semnul unui nou inceput
-Berbecul-energie care se probaga lent,neasteptat,dar sigur
realizandu-se dupa modelul restructurant al lui Pluto in Capricorn cuprizand tot mapamondul prin antrenarea intr-un
acompaniament de resurse afective  -Junon in Rac -considerat pe buna dreptate si Sufletul Lumii.Odata ce individul se trezeste,devine constient si incepe calea evolutiei spirituale autentice ,fiecare UNU se adauga INTREG-ULUI astfel incat pic cu pic se face oceanul.Si lucrurile nu mai au cale de intoarcere,totul merge cu Dumnezeu inainte(Neptun in Pesti).Ziua de 27 august este o zi -cheie ce antreneaza energia cumulata a mai multor planete,o forta ce vine sa aduca o nota pozitiva,revigoranta,
de renastere pe o durata indelungata.


Despre acest moment deosebit mai multe detalii gasiti
pe http://www.rodica-purniche.ro/
Ezoteric, Leul simbolizează sufletul, sinele permanent divin, o ființă spirituală. Sufletul, ca soarele care conduce Leul, este de trei ori în natură. Leul conotează cu trei, sau triunghiul de spirit dîn Sfinx. Fecioara indică personalitatea umana, a sinelui muritor și este fizic în natură.


Fecioara este simbolul materiei și a corpului. Fecioara este forma prin care spiritul se exprimă la nivel fizic. Fecioara semnifică patru, sau piața de materie în Sfinx. Combinând spirit și materie, sau trei și patru ne dă numărul mistic șapte. Șapte este numărul de om divin sau femeie. Fiecare individ, prin urmare umanitatea este dublu ca Sfinxul. Suntem o combinație paradoxală a unui suflet nemuritor spiritual ce se exprima printr-o personalitate umană într-un corp fizic. Fiecare suflet omenesc este o combinație misterioasa de spirit si materie, viata si substanta, suflet și personalitate dar și divinitate și mortalitate.

Azoth - Click pentru a vedea operațiunea corespunzătoare a

Sfinxul este un simbol perfect al caracterului dual al persoanelor fizice și omenirii. Sfinxul este, de asemenea, reprezentant al minții duble în toți oamenii. Aceasta semnifică interacțiunea mintea infinită a sufletului, și mintea limitată a personalității umane. Ramane de vazut cum se va face aceasta transcedere sau transmutatie...
Luna Noua  de pe 25 august 2014 este asezata la 2 ° Fecioara și 2.5º de steaua regală  Regulus , inima de Leu. Acest lucru este important pentru că Regulus a intrat  in Fecioara tropical din Leu pe 28 noiembrie 2011 . Aceasta este prima Luna Noua ce are legatura cu steaua Regulus, de cand a schimbat semnul.Acest eveniment astrologic inseamna  mult pentru umanitate. Tranzitul mă face să mă gândesc la Sfinxul egiptean, care are capul de zeiță și corp de leu. "Când natura lumii este revelata, atunci misterul Sfinxului nu va mai exista." spune Alice Bailey si sunt si alti astrologi care fac conexiunea intrarii stelei Regulus  în Fecioara cu întoarcerea zeiței .Ne aflăm în acest moment în pragul unei noi ere: la vârsta de Regulus in Fecioara. Epoca energiei feminine. 
  Regulus este una dintre cele 4 stele arhanghel  Și este în general considerata steaua norocului,ce aduce curaj, succes și toate acele mari calități ce sunt asociate cu semnul stralucitor al Leului, ca o prevestire de glorie, bogății, și putere . Dar Regulus are si partea sa negativă. Ea dă violență, distrugere, onoare militară de scurtă durată, cu eșec final, închisoare, moarte violentă Regulus este pe cale de a se muta în Fecioară,  la timp si intr-un moment potrivit pentru a pune capat unei lumi conduse de elite puternice și societăți in care numai banii sunt la putere. Acum Regulus se muta în semn de serviciu, inventivitate, tehnologie, calificare și datorie, eficiența și pentru a obține randament. Această schimbare se pare oportuna. Noi suntem chemați la un serviciu de orice fel, contribuind la conturarea unei lumi mai bune. 
Cred că mixul de energie zeita de foc plus precauție, liniște și o judecată sănătoasă ne-ar putea tine departe de conflicte, iar înțelegerea isi face loc și totul se termină cu bine pe cale amiabilă.

25 august 2014  este ziua de Luna Noua in Fecioara si reprezinta"scanteia" unui nou inceput,
ziua in care suntem invitati sa gasim rezolvarea practica la 
problemele de care ne izbim si cu care ne confruntam.Daca
aglomerarea de planete in Leu ne-a creat o stare de expansiune pentru placeri,distractie si relaxare,ne trezim si ne dam seama ca o constructie durabila si eficienta nu se poate realiza decat printr-un fundament solid prin seriozitate,
responsabilitate,disciplina,munca sustinuta,organizare,
ordine si planificare pentru a ne indeparta de drumul
periculos si steril ce a fost parcurs.
Conjucturile astrale ne demonstreaza potentialul ce se 
creeaza,  astfel intre Uranus si Coada Dragonului(conjunctie)
face ca trecutul sa se razbune,polii de putere sa se schimbe,iar pentru oamenii de rand vin vremuri in care
nevoia trebuie separata de placere,dorinta si extravaganta.Venus isi arata toata paleta de sentimente
cum zice romanul "isi da in petec"la scena deschisa oferindu-ne spectacol in timp ce Marte si Saturn provoaca conflicte intre generatii,o presiune puternica pe individ,familie,societate dand glas
vocii poporului.De fapt toata perioada 21-30 august reprezinta o piatra de incercare,o piatra de destin.Luna in
Scorpion din 30 august 2014 aduce confruntari,rascoliri,
scoate secrete la suprafata care nu mai pot fi tinute sub pres facand din acest moment unul dificil de suportat.
Ne apropiem de luna septembrie,9+7=16=7
Din nou sub puterea lui 7.Uranus planeta celei de-a
7 raze vine cu mai multa intuitie intr-o forma ce cuprinde cele trei paliere:fizic,emotional si mental.
Accelereaza nevoia de a schimba ordinea stabilita
aducand o ton de legatura intre ordinea exterioara si
desfasurarea ei,faurind cauza si efectul intr-o ciclicitate de expresie printr-un proces de fuziune.
 Nevoia de a schimba structurile sociale și ordinea colectiva pregnanta a vietii vine ca o consecinta fireasca, un acordaj la cauza și se efectuează prin intermediul funcției de grup.O relatie directa si intima
are loc intre Prima Raza-Berbecul si a Saptea Raza-Uranus.

Uranus stimuleaza aspiratia de mai bine pentru conditia umana,bunastare si dezvoltarea unui climat
spiritual de crestere interioara ca o activitate specifica acestei energii uraniene si a Varsatorului.
De asemenea Uranus hraneste si fructifica activitatea
individuala in contextul si serviciul grupului utilizand
cunosterea ca vehicul ce arata Intelepciune si Lumina.

Si ca o incheiere adaug ceva in care ma regasesc "N-am pierdut niciodată iubind. Este adevărat că nu mi s-a răspuns întotdeauna cu aceeași iubire, că unii oameni m-au iubit doar declarativ și că doar m-au folosit, dar eu m-am dăruit cu totul și am refuzat să nu mai cred în iubire doar pentru că am întâlnit și oameni care m-au dezamăgit. Iubind, am trăit din plin, cu bucurii și cu momente de adâncă tristețe, dar am trăit cu adevărat… iar azi, privind în urmă, nu regret nimic, nu îmi este rușine de omul care am fost și mai ales, am învățat că iubirea nu cunoaște limite și că este motivul existenței mele…"A.P.MOOJI

Namaste!
MIRA

Sursa: primit pe net,
Multumiri Mira

Un comentariu:

 1. Bună,
  Vino si ia Gratuit Imagini Mișcătoare Gif foarte frumoase pentru blog (ape curgatoare, flori, animale, peisaje, oameni, etc.) și pentru Telefonul Mobil.
  Colțișor de Rai
  3D Animated Gifs
  Te aștept cu drag,
  Valy

  RăspundețiȘtergere