luni, 1 septembrie 2014

Luna in crestere, perioada de regenerare si dezvoltare








Chiar la cateva ore dupa Luna noua, umbra Pamantului se misca mai departe, iar Luna apare mai intai ca o secera fina care se va deplasa pe suprafata Lunii de la stanga la dreapta.
Luna in crestere (perioada de doua saptamani, intre Luna noua si Luna plina) este o perioada a regenerarii, absorbtiei, cresterii.
Tot ceea ce facem pentru a vindeca, hrani, dezvolta si fortifia corpul si organele este mult mai eficient decat in perioada de Luna in scadere. Acum corpul absoarbe cu mult mai multa usurinta principiile nutritive, dar creste si mai usor in greutate in aceasta perioada. De aceea e necesar sa fim mai atenti laa cantitatea si calitatea alimentelor ingerate.
Deficientele de minerale si vitamine pot fi mult mai usor atenuate si rezolvate pe Luna in crestere, pentru ca absorbtia acestora este mult mai eficienta. Orice substanta administrata in scop terapeutic are acum rezultate mai bune. Insa si efectele toxinelor sunt accentuate, de aceea e necesar sa ne supunem corpul la cati mai putini factori toxici, iar in perioada de Luna in scadere (vom detalia intr-un articol viitor) sa acordam atentie detoxifierii, renuntarii la anumite obiceiuri si eliminarii din corp a toxinelor.

Taierea parului este recomandata si indicata pe Luna in crestere, daca vrem ca parul sa creasca mai repede si mai sanatos.
Orice inceput e sustinut si favorizat in perioada de Luna in crestere. Inceperea unui nou program de nutritie, o activitate sportiva, un hobby, un proiect profesional, o relatie, inceperea constructiei unei case etc. Tot ce e inceput acum are sanse mari sa creasca si sa se dezvolte frumos (daca nu exista alte aspecte astrologice care sa interfereze, de exemplu Mercur retrograd). Investitiile facute pe Luna in crestere pot fi mult mai fructuoase. Totusi, daca imprumutam bani, sau platim taxe, e mai bine, daca putem, sa facem toate acestea pe Luna in scadere.
Luna in crestere nu este favorabila interventiilor chirurgicale, indiferent de nivelul caruia i se adreseaza. Sunt de evitat astfel de interventii (inclusiv extractiile dentare si orice fel de tehnica invaziva) mai ales in zilele din apropierea Lunii plinie. Riscul, in caz contrar, este de sangerari abundente, vindecare mai lenta sau aparitia complicatiilor.
Ca principiu general, in perioada de Luna in crestere nu sunt recomandate proceduri de extragere, indepartare, eliminare, reducere. De exemplu, nu e cel mai bun moment pentru indepartarea parului de pe corp (depilare) pentru ca efectele se vor mentine pentru scurt timp iar procedura poate fi mai dureroasa cu cat ne apropiem mai mult de Luna plina.
Curele de slabire e de preferat sa nu fie incepute pe Luna in crestere, ci e bine sa asteptati perioada de Luna in scadere.
E posibil ca rufele sa se curete mai greu chiar daca folosim aceeasi cantitate de detergent.
Nicoleta Svârlefus
Bibliografie: Puterea Lunii- Johanna Paungger & Thomas Poppe
Imagine: www.mattastro.com

Sursa: http://www.astrocafe.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu