luni, 1 septembrie 2014

UNIVERSALITATEA CONŞTIINŢEI CHRISTICE


images (1)Iubirea lui Dumnezeu ne elevează şi extinde neîncetat conştiinţa. Eu nu mă privesc niciodată ca existând doar în acest corp fizic, ci simt că sunt prezent în toate trupurile şi lucrurile materiale. Nu întreţin în conştiinţă nici un fel de distincţie şi, aşa cum îmi percep conştiinţa în fiecare fibră şi celulă a corpului, la fel o percep în toţi oamenii şi fiinţele din această creaţie. Eu cunosc foarte clar senzaţiile şi trăirile tuturor: iar aceasta nu este o imaginaţie, ci este Realizare-de-Sine. Conştiinţa este transcendentă şi inerentă; ea fiind mult deasupra telepatiei. Conştiinţa-Cristică înseamnă suma percepţiilor trăite de tot ceea ce există.
În momentul în care spiritul lui Cristos descinde în tine, egoul -acel mărunt şi nesemnificativ „eu” – este pur şi simplu spulberat, in pioşenie şi tăcere percepi un tărâm oniric înmiresmat de florile eterne ale Realizării-Sinelui şi hrănit de apele infinite ale Conştiinţei-Cristice, care se unesc şi se revarsă peste toate ţinuturile aride dinăuntrul fiinţei tale. Atunci vezi că tot ce există este însufleţit şi animat de o Viaţa Unică.
3944499_f520Unitate Infinită: iată ce este Dumnezeu: iată ce înseamnă Conştiinţa-Cristică. Dacă vrem cu adevărat să fim asemenea lui Cristos. atunci trebuie să-i urmăm exemplul. Dumnezeu ar putea fi crud şi ar putea să-i distrugă într-o clipită pe toţi cei care fac rău. Însă, în schimb, El ne transmite iubire şi fără să facă nici un fel de diferenţe, ne atrage necontenit către templul Său. Exact ceea ce ne-a învăţat şi Iisus ..Iubiţi-vă duşmanii… pentru că Tatăl Ceresc face ca soarele Său să strălucească atât asupra celor buni, cât şi asupra celor răi, şi El trimite ploaie atât asupra celor drepţi, cât şi peste cei nedrepţi.” Bhagavan Krishna a rostit şi el o învăţătură similară: „Yoghinul suprem este acela care îi respectă pe toţi în mod egal… prieteni, duşmani… virtuoşi păcătoşi.”
Gândeşte-te: pentru ce să urăşti? O asemenea atitudine nu-ţi va aduce nici un fel de beneficii. Chiar dacă unii te vor urî, nu le răspunde cu aceeaşi monedă, ci dăruieşte-le iubire şi te vei simţi cu adevărat minunat. Eu sunt prieten cu toţi. Dacă încerc să nu-mi placă de cineva, simt cum aceasta îmi provoacă arsuri şi dureri în inimă. Ura este o boală ucigătoare, o molimă care se poate răspândi cu viteza fulgerului şi care poate provoca distrugeri catastrofale. Nu te lăsa infectat de această epidemie şi contracareaz-o imediat ce vezi că începe să se răspândească în jurul tău. Iubirea este antidotul pentru ură.
himalaya2Dumnezeu îi iubeşte pe toţi în mod egal. pentru că toţi sunt copiii Săi. Dumnezeu este la fel ca o mamă. care se îngrijeşte de copiii ei indiferent cum s-ar comporta aceştia. Chiar dacă unii vor porni pe căi greşite, ea nu îi va dispreţui şi îi va chema neîncetat la sânul ei.
Un alt motiv pentru care trebuie să ne iubim duşmanii este faptul că majoritatea dintre ei nici nu sunt conştienţi că fac rău, ci sunt pe deplin convinşi că acţiunile lor sunt corecte. Nici o fiinţă raţională nu doreşte să facă rău; cei mai mulţi dintre oameni pur şi simplu nu realizează diferenţa dintre rău şi bine, ci acţionează instinctiv şi „nu ştiu ce fac” – ei nu sunt călăuziţi de intuiţie, de vocea sufletului. Asemenea persoane, de fapt. îşi fac rău singure şi tocmai din acest motiv avem datoria să le arătăm simpatia şi compasiunea noastră.
Compasiune (Adina Amironesei)În general, unui om obişnuit îi este mult mai greu să iubească decât să urască, dar pentru un înţelept lucrurile stau exact invers -deoarece el „îşi priveşte Sinele (unit în Spirit) în toate creaturile şi toate câte există în Spirit”. El priveşte toate fiinţele şi lucrurile ca părţi integrante din Sinele său Infinit, indisolubil unite prin Conştiinţa-Cristică Universală.
Conştiinţa divină descinde în conştiinţa umană individuală numai în clipa în care ne extindem concepţia convenţională mărginită pe care o avem despre Iisus Cristos. Pentru mine, Crăciunul este un gând de grandoare spirituală – o realizare a faptului că mintea umană este un altar al Conştiinţei-Cristice, al Inteligenţei Universale din toată creaţia.
beach-meditationCare sunt devoţii care-l cunosc cu adevărat pe Cristos? În viziunea generală, Iisus este pruncul născut în Betleem şi salvatorul umanităţii, mântuitorul care i-a vindecat pe bolnavi şi i-a trezit la viaţă pe cei morţi. În viziunea divină, el este Conştiinţa-Cristică,Inteligenţa Universală care pătrunde întregul spaţiu, fiecare atom şi particulă în parte. Pentru a cunoaşte această Inteligenţă Cosmică trebuie să înlături din minte orice prejudecată şi să iubeşti toate fiinţele, deoarece tot ce există face parte din sinele tău. Această Conştiinţă a lui Cristos este cea care stă la baza minţii umane individuale şi a sentimentelor.
Cristos ia naştere în leagănul tandreţii şi bunătăţii, al iubirii și corectitudinii. Mult mai măreaţă decât forţa distructivă a urii este puterea plină de compasiune a iubirii. În plus, ura nu aduce nici un fel de beneficii. De aceea. în tot ce facem şi în tot ce spunem trebuie să manifestăm iubire, să nu condamnăm pe nimeni şi să dorim tuturo exact ceea ce ne dorim şi nouă înşine.
Sursa: Paramahamsa Yogananda – “Practica Realizarii Sinelui” – vol I
Sursa: http://astrodeva.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu