miercuri, 5 noiembrie 2014

5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre Tipul de Sange pe care il Ai

Un articol de Cristian Iacov 

V-ati intrebat vreodata de ce nu pierdeti in greutate dupa ce ati urmat acelasi regim alimentar cu cel al celui mai bun prieten? Vei spune - ea/el a reusit sa piarda 10 kg destul de repede si usor cu regimul acesta – eu de ce nu am slabit? V-ati intrebat vreodata de ce va imbolnaviti atat de des sau de ce este sistemul imunitar atat de slabit? 

Mananci alimentele potrivite pentru grupa de sange pe care o ai? 

Este foarte important sa invatam cum grupa de sange afecteaza sanatatea si bunastarea, cum ar fi printre altele greutatea si sensibilitatea la anumite tipuri de boli. 

De ce se intampla acest lucru? 


Multi dintre noi stim ca exista patru grupe de sange - A, B, AB si O - si ca tipul de sange este determinat de genetica. Exista anumite antigene (aceste ar putea fi proteine, carbohidrati si glicoproteine), care, atunci cand intra in organism, sistemul imunitar produce anticorpi impotriva acestora. Corpul ne raspunde diferit la aceste antigene in functie de tipul nostru de sange. 

Sangele este clasificat astfel: 

Nou: AB 
Vechi: O 
Agrar: A 
Nomadic: B 

Grupa de sange si dieta: 

Anumite alimente, cum ar fi legumele contin o proteina de legare numita lectina. Aceasta substanta este cel mai probabil cea care provoca inflamatii in organism, producand reactii puternice in anumite tipuri de sange. Prin urmare, pot fi mai susceptibili la anumite boli si la alti factori, cum ar fi oboseala, digestia proasta si cresterea in greutate. Exista o multime de reactii chimice, reactii ce au loc in corpurile noastre pe tot parcursul zilei, digestia fiind una dintre ele iar tipul nostru de sange este cel care poate afecta modul in care se digera hrana, ceea ce inseamna ca acest lucru poate fi crucial in ceea ce priveste pierderea in greutate sau cresterea in greutate 

Grupa de sange O 

Recomandari : 

Alimente bogate in proteine : carne si peste 
Reducerea aportului de carbohidrati 
Mese regulate 

Grupa de sange A 

Recomandari : 

Foarte multe legume – O dieta Vegetariana 
Printre cele mai importante alimente pentru cei cu aceasta grupa de sange este Fasolea 

Grupa de sange B 

Recomandari : 

De preferat a se consuma carne rosie ( de evitat carnea de pui) 
Fructe si legume 
Mese regulate 

Grupa de sange AB 

Recomandari: 

Alimente bogate in proteine – carnea de orice fel 
Peste oceanic 
Legume 
Mese regulate 

Grupele de sange si bolile: 

Asa cum am mentionat anterior, fiecare grupa de sange este diferita din cauza antigenelor localizate pe suprafata celulelor rosii din sange. Fiecare tip de sange creeaza anumite sisteme de aparare pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor. 

Grupa de sange si personalitatea: 

Grupa de sange O : 

-Risipitor, cheltuitor 
-Initiator 
-Creativ 
-Sociabil 
-Confident 

Grupa de sange A 

-Calm 
-Perfectionist 
-Marea lor majoritate sunt artisti 
-Indraznet, curajos 
-Sensibil 

Grupa de sange B 

-Persoana care isi atinge scopul 
-Inteligent 
-Independent 

Grupa de sange AB 

- Timid 
-Confident 
-Responsabil 
-Tine foarte mult la altii 

Grupa de sange si fertilitatea: 

Sansele pentru a femeie de a fi fertila sunt diferite in functie de grupa de sange; acest lucru se intampla datorita faptului ca hormonul foliculostimulant (FSH) variaza, in functie de tipul de sange. 

Unele studii au demonstra ca femeile cu grupa de sange A si AB au fost, in general, mai putin probabil decat altele sa produca hormonul foliculostimulant. Sursa: http://www.secretele.com/2014/10/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii.html#sthash.JXNllf07.VwRNSrFS.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu