miercuri, 5 noiembrie 2014

Cum sa citesti aura


Vizualizarea aurei ţine mai mult de condiţia fizică decât de o stare metafizică. Oricine poate învăţa cum să distingă aura. Partea dificilă este cum să interpretezi ceea ce vezi, şi pentru aceasta ai nevoie să foloseşti capacităţile intuitive. Există două moduri de a vedea aura: intuitiv sau obiectiv. Nu există unul mai bun decât celălalt, atâta vreme cât ceea ce vezi este interpretat în mod corect.
Ambele modalităţi ajung la acelaşi rezultat.
Prin metoda intuitivă, aura este văzută cu ochiul minţii mai degrabă decât cu ochiul fizic. Pentru a realiza aceasta, este nevoie să înveţi cum să te relaxezi şi să vizualizezi o persoană în minte. După aceea, chestionează-ţi intuiţia despre energia aurică a persoanei respective. Care este culoarea primară a acestei persoane? Ce alte culori conţine, şi cum sunt ele distribuite? Ce anume exprimă aceste culori şi ce indicaţii furnizează asupra energiei persoanei respective la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual?
Adeseori, aceste percepţii intuitive ale aurei sunt la fel de corecte şi complete ca şi cele fizice, dacă sunt interpretate : corespunzător. După cum am mai precizat, nu există un mod de „percepţie care să fie mai bun sau mai eficient decât celălalt. Totuşi, percepţia fizică” oferă mai multe elemente „tangibile” despre câmpurile de energie subtilă.
Percepţiile intuitive ale aurei sunt mai uşor de preluat de la altcineva decât de la tine însuţi. Este foarte uşor să te confunzi pe tine însuţi în ceea ce iei drept percepţii din afară, şi să descrii ceea ce doreşti să vezi în propria ta aură mai degrabă decât ceea ce există cu adevărat în faţa ta!- De aceea este bine să obţii o confirmare a intuiţiei.  Oricine poate învăţa cum să vadă aura şi în mod obiectiv. Este o capacitate naturală, proprie fiecăruia. Majoritatea copiilor văd aura, dar nu sunt învăţaţi în a o recunoaşte ca atare. Se întâmplă adeseori ca părinţii să vorbească despre imaginaţia colorată a unui copil când acesta se referă la senzaţii şi impresii subtile, legate de câmpuri aurice sau ghizi spirituali. De cele mai multe ori, copilul este programat de către părinţi şi societate să creadă că astfel de percepţii sunt imaginare şi ţin de ireal. Ca urmare, copilul se închide şi capabilitatea de înregistrare a semnalelor se atrofiază. Din fericire, aceste abilităţi pot fi readuse Ia viaţă şi redezvoltate, indiferent cât de îndelung au dormitat.
Iţi poţi antrena ochii să primească şi să traducă o cantitate mai mare din spectrul luminii. Pentru a înţelege cum, trebuie să ştii cum funcţionează mecanismul ocular, în special pupila, irisul şi retina. Pupila este o mică deschizătură care lasă lumina să pătrundă. Motivul pentru care pupila este neagră este acelaşi pentru care fereastra unei case văzute de departe arată neagră. Interiorul nu este la fel de luminos ca exteriorul. Pupila ta poate fi ajustată ca să lase să intre mai multă sau mai puţină lumină.
Pupila se micşorează la lumină puternică şi creşte când luminozitatea scade. Irisul deschide şi închide pupila. Funcţia acestui muşchi este de a controla cantitatea de lumină care intră în pupilă. Irisul, un muşchi al ochiului, se ajustează pentru a lăsa o anumită cantitate de lumină să străbată prin pupilă. Această lumină trece prin cristalin şi stimulează retina.  In interiorul retinei se află fibre nervoase extrem de sensibile, numite conuleţe şi bastonaşe. Când comitetele şi bastonaşele sunt stimulate, sunt eliberate anumite substanţe chimice care te ajută să detectezi şi să înregistrezi lumina în diferite culori şi intensităţi.
Lumina lăsată să intre prin mişcarea irisului trece prin cristalin şi acţionează asupra retinei. Retina este adevărata parte sensibilă la lumină, conţinând celule nervoase numite conuleţe şi bastonaşe, care ajută la detectarea culorilor şi intensităţilor specifice luminii.  In urma stimulării conuleţelor şi bastonaşelor, o substanţă chimică este secretată, care serveşte la traducerea acestor stimulări în culori şi intensităţi specifice de lumină. Semnale conţinând această informaţie sunt trimise în continuare prin intermediul nervului optic către creier, iar tu primeşti o definiţie a ceea ce vezi.
Cu cât mai puternic sunt stimulate celulele retinei, cu atât mai subtile vor fi emanaţiile luminoase pe care le” vei putea detecta. Se pare că în mod normal folosim doar 15 până la 20 la sută din celulele retinei, şi deci nu este de mirare că majoritatea oamenilor nu sunt în stare să detecteze energia luminoasă subtilă a aurei.
Culorile fac parte în mod intim din viaţa noastră. Ne afectează pe noi înşine, şi sunt în acelaşi timp o reflectare a noastră. Le folosim pentru a descrie starea noastră de sănătate fizică,   mentală,   atitudinile,   reacţiile   noastre,   chiar   şi experienţele spirituale prin care trecem. Ascultă cum vorbesc oamenii şi observă cât de des este folosită culoarea ca parte integrantă a vocabularului descriptiv:
„Astăzi văd viaţa în roz.”
«Era aşa de furios că s-a făcut roşu.”
„Situaţia e cam albastră.”
„S-a făcut verde de invidie.”
„Are o inimă de aur”.
Culoarea este o proprietate a luminii. Când lumina este descompusă în diferite intensităţi, obţinem culorile. Este ca şi cum am ţine o prismă în lumina soarelui: pe suprafaţa opusă vor apare în evantai toate culorile curcubeului. Cele şapte culori ale curcubeului sunt doar o mică părticică din spectrul luminii. Fiecare culoare are zeci de nuanţe.
Energia aurei se reflectă în lumină şi culoare. Claritatea şi partiţia culorii oferă în mod specific informaţii privind starea emoţională, mentală şi spirituală a unei persoane. Determinarea culorilor este relativ simplă. Mult mai dificilă este înţelegerea şi interpretarea acestor culori.
Suntem cu toţii sensibili la culori. De asemenea, suntem sensibili la ceea ce ne indică acestea. Pur şi simplu, nu dăm destulă atenţie acestui fapt. Am trecut cu toţii printr-un moment când ne întrebam ce s-o fi întâmplat cu un prieten, a cărui „culoare” nu arăta bine. Am auzit de asemenea comentarii precum culoarea unei bluze sau rochii arată minunat pe o persoană, şi cât de nepotrivit arată pe o alta. De multe ori astfel de afirmaţii reflectă impresii inconştiente ale aurei. Pur şi simplu, nu ştim acest lucru când le emitem.
Diferite culori reflectă atitudini, reacţii şi tipuri de energie felurite. Deşi în general poţi identifica semnificaţia anumitor culori, este bine să nu uiţi în nici un moment că există o multitudine de nuanţe în spectrul unei culori. Există multe nuanţe de galben, verde, etc. Pentru a înţelege semnificaţia acestor nuanţe este nevoie de timp şi practică.
Trebuie să ai în vedere următoarele:
1. Culorile mai apropiate de corpul fizic reflectă de obicei condiţia şi energiile fizice. Culorile exterioare sunt determinate de energiile emoţionale, mentale şi spirituale.
2. Cu cât mai clare şi mai bine definite arată culorile, cu atât este mai bine. Culorile închise, tulburi reflectă dezechilibre, excese sau alte posibile probleme în domeniul energetic pe care îl reflectă.
3. Culorile închise care arată foarte intense, strălucitoare, indică nivele de energie foarte înalte. Acest lucru nu este neapărat negativ. Nu trage concluzii pripite.
4. De obicei o aură conţine mai multe culori. Fiecare culoare reflectă aspecte diferite. Trebuie să înveţi ce raport există între aceste culori şi care este efectul acestor combinaţii. Din nou, pentru aceasta este nevoie de timp şi exerciţiu.
5.         Când începi să vezi aura altor persoane, adu-ţi aminte că te uiţi la ei prin propria ta aură. Pentru a interpreta ceea ce vezi, trebuie să-ţi cunoşti propria ta aură. Dacă aura ta este de culoare predominantă galbenă şi aura altei persoane albastră, s-ar putea să o vezi verde. Aceasta deoarece din galben combinat cu albastru rezultă verde. De multe ori subconştientul este la curent de acest fenomen şi efectuează adaptarea în mod natural, dar trebuie să fii atent înainte de a trage concluzii.
6.     Este foarte important să nu judeci oamenii bazat pe ceea ce vezi în aura lor. Ceea ce vezi şi felul cum interpretezi depinde în mare măsură de starea în care te afli tu însuţi în momentul respectiv. Consideră argumentele pro şi contra asociate cu o anumită culoare, făcând legătura şi cu nivelul la care se aplică informaţia respectivă. Nu ai dreptul să spui cuiva ce să facă. Poţi să-ţi împărtăşeşti observaţiile, să explici semnificaţia posibilă a acestora, după care trebuie să laşi persoana respectivă să tragă propriile concluzii şi să ia deciziile adecvate.
7.    Invaţă cum să-ţi foloseşti intuiţia în interpretare. Pune întrebări legate de ceea ce observi şi la ce crezi că se referă aceste observaţii. Doar în acest fel, prin ajutorul răspunsurilor şi reacţiilor celeilalte persoane, poţi să stabileşti criteriile pentru interpretări. Adu-ţi aminte că fiecare culoare, claritate şi dispoziţie poate indica lucruri diferite. Sarcina ta este să înveţi să sintetizezi toate aceste informaţii.
8.      Aura se schimbă în mod frecvent. Culorile cele mai apropiate de corp (aproximativ 30 – 60 cm) se pot schimba de câteva ori în cursul unei singure zile. Fiecare emoţie puternică activitate fizică ori mentală importantă poate determina fluctuaţii în culoarea şi luminozitatea aurei. De asemenea, aura schimbă de-a lungul evoluţiei în viaţa unui om. Pe măsură ce dezvolţi capacitatea de a vedea aura, vei descoperi că fiecare individ  posedă  o  culoare  (sau  mai  multe)  cu  caracter predominant, care rămân constante în câmpul său auric (chiar şi dacă pot interveni schimbări în nuanţe). Care sunt culorile secundare, şi care este relaţia dintre acestea din urmă şi cele primare?
9. De obicei, primele culori care apar sunt nuanţe de gri şi albastru . Nu te descuraja dacă nu distingi culorile imediat. Pe măsură ce exersezi, lucrurile se vor schimba. De obicei oamenii sunt foarte persistenţi la început, dar se aşteaptă să obţină rezultate după o perioadă de timp foarte scurtă. Dacă aceste rezultate nu apar destul de repede sau nu sunt destul de spectaculoase, se descurajează.
Nu îţi fixa o limită în timp. Execută exerciţiile in fiecare zi. Doar prin antrenament şi extinderea percepţiilor zi cu zi poţi să deschizi calea rezultatelor satisfăcătoare. Dacă exersezi două-trei zile, după care te opreşti timp de o săptămână şi o iei de la capăt, nu o să obţii nici un fel de rezultate. Trebuie să fii constant. Dacă eşti, poţi înregistra primele succese vizuale după patru până la şase săptămâni. In cel mai rău caz, vei fi capabil de a vedea aura, chiar dacă nu vei putea încă distinge culorile acesteia.
10. Pe măsură ce începi să-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei începe să vezi aura în jurul a tot ce te înconjoară. Acest fenomen poate deveni foarte descumpănitor. Ţine minte că nu ai dreptul să pătrunzi în energiile celorlalţi fără permisiunea lor. De multe ori, este ca şi cum ai citi scrisorile cuiva. Chiar dacă percepi ceva, nu ai dreptul să divulgi această percepţie decât dacă persoana respectivă ţi-o cere. Asumă-ţi responsabilitatea Propriilor tale constatări vizionare.
Semnificaţia culorilor
Culorile pot fi constructive sau distructive. Pot stimula sau dezamăgi, atrage sau respinge. Pot chiar avea caracter feminin sau masculin. Pot reflecta pozitivul sau negativul, şi atunci când le distingi în aură oferă indicaţii asupra personalităţii, stării de spirit, maturităţii şi sănătăţii individului. Reflectă aspecte fizice şi spirituale.
Este nevoie de foarte mult antrenament pentru a interpreta nuanţele coloristice observate în aură. Fiecare culoare are caracteristica ei proprie, dar fiecare nuanţă a culorii respective va modifica întrucâtva această caracteristică. Trebuie să ţii cont de poziţia culorii, intensitatea şi chiar forma pe care o ocupă în interiorul câmpului auric.
Acest-text nu îşi propune să ofere toate subtilităţile de nuanţă în interpretarea culorilor din câmpul auric. Vom examina culorile principale şi energiile pe care le indică în mod curent la orice nivel. Aceasta îţi va oferi o bază de la care să porneşti în procesul de înţelegere a revelaţiilor oferite de culorile aurei.
Culorile cele mal apropiate de corp reflectă aspecte ale condiţiei fizice ale individului. Ele indică, de asemenea, energiile care se manifestă cel mai des şi care influenţează cel mai intens viaţa sa. Culorile şi energiile aflate mai departe indică deseori energiile spre care persoana respectivă se îndreaptă în viitor. Prin antrenament, vei fi capabil să determini aspecte temporale ale diferitelor forme de energie după culoare şi poziţie faţă de corpul fizic.
Culorile curcubeului
Roşu
Roşul este culoarea energiei puterii, focului şi a forţei creative primare. Este energia dătătoare de viaţă. Este fierbinte. Poate indica pasiune, minte şi voinţă puternica. Este o culoare dinamică, reflectând furie, iubire, ură şi schimbări neaşteptate. Poate indica naştere şi strămutare. Este culoarea care afectează sistemul circulator al corpului, sistemul reproductiv (energie sexuală) şi trezirea capacităţilor şi talentelor latente. Prea mult roşu sau o neclaritate a nuanţei reflectă stimulare, inflamare sau dezechilibru. Poate reflecta nervozitate, temperament, agresivitate, impulsivitate sau excitare.
Portocaliu
Portocaliul este culoarea căldurii, creativităţii şi emoţiilor. Indică bucurie, curaj şi caracterul sociabil. Este o culoare care poate reflecta deschiderea către noi dimensiuni – în special “tărâmurile subtile (astrale) ale vieţii. In funcţie de nuanţă, poate indica dezechilibru emoţional şi agitaţie. Anumite nuanţe tulburi de portocaliu reflectă mândrie şi ostentaţie. Poate exprima de asemenea îngrijorare şi vanitate.
Galben
Galbenul este una din primele culori care pot fi observate cu uşurinţă în aură. Galben pal în jurul conturului părului indică optimism. Galbenul este culoarea activităţii mentale şi a noii lumini solare. Reflectă noi posibilităţi educative, iluminare, înţelepciune şi inteligenţă. Nuanţele pastelate reflectă adeseori entuziasmul pentru ceva în viaţă, forţa ideilor şi dezvoltarea spirituală (în special nuanţa de galben pal spre alb). Galben este culoare care reprezintă puterea ideilor însoţite de trezirea calităţilor de medium şi clarviziune. Nuanţele mai profunde şi tulburi de galben pot reflecta gândire şi analiză excesive. Poate reflecta criticism exagerat, dogmatism  şi   sentimentul  de  nerecunoştinţa  din  partea celorlalţi
Verde
Verdele este culoarea sensibilităţii şi compasiunii. Reflectă creştere, simpatie şi calm. Poate reflecta o persoană de încredere, descuiată la minte şi pe care te poţi baza. Verde strălucitor cu nuanţă de albastru în spectrul aurie indică puteri tămăduitoare. Este o culoare a bunăstării, forţei şi prieteniei. Nuanţele închise sau tulburi de verde pot reflecta nesiguranţă şi zgârcenie. Nuanţele tulburi reflectă adeseori gelozie şi caracter posesiv. Pot indica atitudine de îndoială şi neîncredere.
Albastru
După galben, albastru este cea de-a doua culoare care poate fi văzută cu uşurinţă în aură. Este culoarea calmului şi liniştii. Reflectă devotament, adevăr şi seriozitate. Poate indica talent pentru auz excepţional şi telepatic. Nuanţele deschise de albastru reflectă o imaginaţie activă şi bună intuiţie. Cele mai închise pot indica sentimentul de singurătate, care la un anumit nivel reflectă căutarea de o viaţă a Divinului. Nuanţele închise de albastru reflectă diferite nivele de devotare. Albastrul intens indică cinste şi discernământ. Poate de asemenea indica o persoană care şi-a găsit sau este aproape de a-şi găsi vocaţia. Nuanţele   tulburi   de   albastru   pot   reflecta   blocarea percepţiilor. Indică melancolie, grabă şi îngrijorare, dominare, teamă, uitare şi hipersensibilitate.
Violet şi purpuriu
Violetul este culoarea căldurii şi a permutaţiilor. Este culoarea îmbinării inimii cu mintea, a fizicului cu spiritualul. Reflectă independenţă şi intuiţie, şi în acelaşi timp o activitate dinamică, importantă a viselor. Reflectă o persoană în Căutare. Nuanţele purpurii indică de multe ori abilitatea de a acţiona cu judecată şi simţ practic. Nuanţele pale şi clare de violet şi purpuriu  pot   reflecta   umilinţă   şi   spiritualitate.   Nuanţele purpurii-roşiatice pot indica o mare pasiune sau putere de voinţă. Pot de asemenea reflecta nevoia pentru mai mult efori individual. Nuanţele închise şi tulburi indică nevoia de a depăşi o anumită situaţie. Pot de asemenea reflecta o imaginaţie erotică intensă. Tendinţă de a fi extrem de răbdător, nevoie de simpatie şi simţământ de a fi neînţeles pot fi de asemenea interpretări ale nuanţelor tulburi.
Roz
Rozul este culoarea compasiunii, iubirii şi purităţii. Poate reflectă bucurie, confort şi un puternic sentiment de camaraderie. Când apare în aură, indică o persoană cu caracter liniştii, modest, care iubeşte arta şi frumuseţea. In funcţie de nuanţă, rozul poate de asemenea reflecta lipsa de maturitate, mai cu seamă nuanţele tulburi. Iubirea de adevăr – sau lipsa acesteia. Poate indica timpul unei noi iubiri sau de viziuni noi.
Auriu
Auriul este culoarea care reflectă energia spirituală dinamică şi pulberi cosmice. Reflectă cele mai înalte energii de devoţiune şi restaurare a armoniei universale. Indică entuziasm puternic şi inspiraţie profundă. Reflectă timpul revitalizării. Nuanţele tulburi sunt indicaţia faptului că persoana respectivă se află încă în cursul procesului de trezire la inspiraţiile înalte şi încă nu a ajuns să clarifice influenţa acestora asupra direcţiei propriei existenţe. Cu alte cuvinte, procesul alchimic este în plină desfăşurare: individul lucrează la transformarea vieţii sale în aur.
Alb
Albul este deseori vizibil în aura, înaintea oricărei alte culori. Arată ca o umbră diafană. Albul are toate culorile în el, şi când apare cu forţă în aură, aceasta se întâmplă în corelaţie cu alte culori. In felul acesta poţi clarifica dacă este vorba de o culoare de energie sau pur şi simplă o percepţie slabă a aurei. Când albul este o culoare de sine stătătoare în aură, reflectă adevăr şi puritate. Indică faptul că energia individului se curăţă şi purifică. De multe ori reflectă şi o extraordinară creativitate.
Gri
Culoarea gri este o culoare de iniţiere. Poate indica avansarea către trezirea unor capacităţi înnăscute. Acele nuanţe de gri care creează efectul de argint reflectă o trezire a energiilor feminine. Acestea sunt energiile şi talentele pentru iluminare, intuiţie şi imaginaţie creativă. Nuanţele închise de gri indică dezechilibru fizic, îndeosebi dacă apar în aproprierea anumitor zone ale corpului. Pot de asemenea indica necesitatea de a nu lăsa ceva neterminat. Mult gri în aură reflectă o persoană care este trăieşte mult în secret – ceva din genul lupului singuratic.
Cafeniu
Cafeniul apare des în câmpul aurie. Multă lume crede că această culoare reflectă lipsă de energie sau dezechilibru, dar nu este totdeauna adevărat. Maron este culoarea pământului. Când apare în aură, mai cu seamă deasupra capului sau în jurul picioarelor, poate reflecta o nouă creştere. Indică stabilirea de noi rădăcini şi dorinţa de împlinire. Este o culoare care ilustrează caracter laborios şi spirit de organizare. Pe de altă parte, cafeniul de-a lungul feţei sau atingând , capul indică o lipsă şi nevoia de discriminare. Dacă apare în zonele specifice de chakra, poate indica faptul că aceste centre trebuiesc purificate. In acest caz, indicaţia este de blocare a energiilor. Culoarea maron este foarte dificilă de interpretat, deoarece poale reflecta probleme în domeniul fizic, dar trebuie să fii foarte atent în a trage concluzii când o vezi. Cea mai sigură modalitate este să foloseşti colaborarea persoanei respective pentru a înţelege mai bine.
Negru
Negrul este culoarea cea mai discutabilă din spectrul auric. Am auzit persoane care susţineau că atunci când negrul apare în aură, este o indicaţie de moarte sau boală gravă. Acest lucru nu este adevărat. Negrul este culoarea de protecţie. Este culoarea care acţionează ca un scut împotriva energiilor exterioare. Când apare în aură, poale reflecta o stare de autoapărare. Poate indica faptul că o persoană are secrete. Nu este nimic rău în toate acestea, atâta timp cât nu se ajunge la extreme. Negrul indică de asemenea iminenţa unei noi înţelegeri a datoriilor şi sacrificiilor. Negrul poate indica dezechilibru – de exemplu probleme de ordin fizic, care apar ca zone negre sau foarte închise în aură, în jurul corpului fizic. Localizarea acestor zone oferă indicaţii precise. în marginea exterioară a aurei, negrul indică existenţa de găuri. Am văzut aceasta în aura celor care au fost victime de abuzuri în copilărie şi a celor care consumă în exces substanţe dure (alcool, droguri, tutun, etc).
Sclipiri argintii
Aş vrea să menţionez un alt fenomen pe care l-am observat în studiul aurei. De multe ori am văzut un fel de sclipiri luminoase în aură. De obicei sunt foarte strălucitoare şi au culoare argintie. Am constatat că de la caz la caz indică un anumit lucru, foarte diferit. Aproape totdeauna, sunt un semn de creativitate şi fertilitate. Când apar în câmpul aurie al unei persoane, indică faptul că o activitate creativă înaltă este activată în viaţa individului respectiv. Cel mai des am observat aceste sclipiri în jurul femeilor. Când le văd în jurul unei femei căreia îi citesc aura, o întreb dacă nu aşteaptă un copil. Aceste scântei sunt totdeauna prezente în jurul femeilor gravide şi a celor care au născut cu şase până la nouă luni în urmă. Ţine minte, însă, nu orice femeie care are sclipiri în aură este gravidă – chiar dacă ţoate femeile care aşteaptă un copil au scântei prezente în aura lor. Teoria pe care am adoptat-o este că aceste sclipiri indică activarea creativităţii şi fertilităţii în viaţa unui individ. Acestea pot îmbrăca felurile forme. în orice caz, când aspectul creativ devine atât de activ încât se prezintă sub formă luminoasă în câmpul auric, atrage noi suflete către individul respectiv. Şi, dacă ocazia se prezintă, se „introduc” în aura acestuia. Dacă persoana căreia îi citesc aura nu aşteaptă un copil când observ aceste sclipiri, o atenţionez să fie foarte atentă de-a lungul următoarelor şase până la nouă luni, deoarece există o puternică posibilitate de începere a unei sarcini. Dacă fertilitatea nu culminează sub forma unei sarcini fiziologice, va găsi o altă cale de împlinire, într-un alt domeniu din viaţă. De obicei în maximum nouă – zece luni, în viaţa persoanei respective va apărea ceva nou care va fi tot atât de semnificativ ca şi naşterea unui copil. O poartă pozitivă, benefică se va deschide în viaţa lui. Odată ce şansa creativa soseşte, pot trece până la şase luni până când evenimentele ajung la apogeul acestei împliniri, dar este totdeauna un proces extrem de dinamic şi pozitiv.
Pe măsură ce-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei deveni conştient de nuanţele subtile din culori. Studierea cromoterapiei şi culorilor te va ajuta nu numai să le observi mai bine, dar să si îmbunătăţeşti calitatea interpretării acestora.
Sper ca ti-am fost de folos!
sursa Ted Andrews
http://naturadivina.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu