marți, 4 noiembrie 2014

Un asteroid periculos se îndreaptă spre TERRA. Are 10.000 de tone

Un asteroid periculos pentru Pământ a fost descoperit de telescopul robotic al Universităţii din Moscova. Acesta are un diametru de 370 de metri şi 10.000 de tone.

Universitatea din Moscova a descoperit un asteroid periculos pentru Pământ, care ar putea lovi planeta noastră. Evenimentul ar putea avea loc în următorii ani.
Potrivit presei ruseşti, Universitatea din Moscova a descoperit un asteroid care, dacă ar lovi Terra, ar provoca de 1.000 de ori mai multe daune decât meteoritul care a căzut la Celiabinsk în 2013. Telescopul automat instalat în Munţii Caucaz a descoperit pentru prima oară asteroidul, denumit UR116. Acesta are 370 de metri diametru. Datele descoperite de ruşi au fost transmise apoi colegilor de la Observatorul Smithsonian pentru a calcula orbita exactă a acestuia. Orbita lui UR116 fluctuează pentru că trece aproape de Venus şi Marte, iar forţa gravitaţională a acestor planetei va influenţa orbita.
Potrivit specialiştilor, asteroidul nu se va apropia de Pământ abia peste cel puţin şase ani. Orbita acestuia este la 4,5 milioane de kilometri distanţă de Pământ, dar specialiştii vor studia îndeaproape asteroidul în anii următori. 
Traiectoria de deplasare a asteroidului coincide cu traseul parcurs de meteoritul care a căzut anul trecut în februarie în Rusia, la Celiabinsk. Traiectoria corpului ceresc se poate modifica după ce va trece pe lângă planetele Venus şi Marte.

Meteoritul de aproximativ 10.000 de tone care a căzut în Rusia a explodat cu o forță de 30 de ori mai mare decât cea a bombei atomice de la Hiroshima. Aproape o mie de oameni au fost răniţi de geamurile sparte sau de obiecte deplasate de unda de șoc.


Sursa: www.romaniatv.net

2 comentarii:

  1. NAMASTE DRAGII MEI !!! Di ce ne mai poate face asteroidul venit sa ne salute sau sa ne decimeze ? Sau ati uitat ce s-a intamplat cu un obiect asemanator pe 13 februarie undeva in Rusia anilor 2013 ?

    RăspundețiȘtergere