sâmbătă, 21 mai 2011

Daca Israel ataca Siria incepe Al Treilea razboi Mondial, spun analistii militari


Tot mai multi comentatori militari, strategi recunoscuti, averitzeaza ca situatia dintre Israel si Siria este una exploziva si ca ar putea degenera rapid intr-un raboi in zona. Israelul e la un pas sa inceapa agresiunea armata dupa ce si-a aparat destul de greu Inaltimile Golan. alte probleme apar in Liban.In caz ca incepe atacul, spun analistii militari, pe fondul revoltelor tot mai accesntuate si al nemultumirilor din lumea musulmana, atunci, cel mai probabil acesta va fi inceputul unui razboi mondial interreligios, la care se vor alatura imediat SUA si aliatii din NATO de partea Israelului, dar si multe state musulmane impotriva, de partea Siriei. Iar primele pe lista ar fi Libia si Iranul, dar si Libanul. Mai mult, ar interveni si Pakistanul si Yemenul, usor-usor pornind un veritabil focar intr-o zona in care exista suficient armament nuclear.
Despre acest razboi religios s-a tot vorbit de-a lungul timpurilor si a fost preofetit de numerosi clarvazatori, spun adeptii acestor fenomene. In primul rand se vorbeste depre catrenele lui Nostradamus, dar si de predictia Vangai, cea care a zis ca in 2011 la inceput vor fi duduri nucleare in emisfera de nord a Pamantului, dupa care, in a doua parte, lumea musulmana va ataca Europa si va degenera intr-un razboi religios. Acum, partea cu "dusurile nucleare" s-a adeverit cu centrala de la Fukushima, ar urma partea cu lumea musulmana, ceea ce, in parte s-a adeverit cu revoltele locale, din Egipt, din Maroc, din Libia, din Siria etc. Sa urmeze oare atacul Israelului si intrarea in razboi a Iranului alaturi de Siria?
Deocamdata, trupele israeliene au impuscat protestatarii palestinieni care au inaintat inspre frontierele sale dinspre Siria, Liban si Gaza, duminica. Cel putin 13 persoane au fost ucise in ziua in care palestinienii jelesc nasterea Israelului, in 1948. Au fost cele mai sangeroase confruntari care au avut vreodata loc cu ocazia acestui eveniment. In plus, ciocnirile au in general loc in Cisiordania si Gaza, scrie Reuters. Fortele israeliene au deschis focul in trei locatii diferite de la granite, pentru a impiedica multimile de manifestanti sa traverseze liniile de frontiera. Noua provocare a venit dinspre Liban, Siria, Iordania si Gaza, unde locuiesc sute de mii de palestinieni care au fugit sau au fost scosi afara in 1948. Fortele israeliene nu au tras la granita cu Iordania.

Situatia a fost inrautatita si de dezastrul de imagine provocat de uciderea, de catre Israel, a activistilor pro-palestinieni din flotila umanitara care a incercat sa patrunda in Gaza anul trecut, dar si de eforturile diplomatice palestiniene de a obtine recunoasterea statului palestinian in septembrie, anul acesta. Liderii israelieni au condamnat incidentul si au considerat ca este vorba despre provocari initiate de Iran, pentru a exploata sentimentele nationaliste palestiniene alimentate de revoltele populare din regiune si pentru a indeparta atentia de la problemele interne ale aliatului sau, Siria. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si-a exprimat speranta ca aceste confruntari nu se vor extinde: "Speram intr-o revenire rapida la calm si liniste. Dar sa nu se insele cineva: suntem hotarati sa ne aparam granitele si suveranitatea".

Presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a spus ca cei ucisi sunt martiri ai cauzei palestiniene si "sangele lor pretios nu va fi irosit. A fost varsat pentru libertatea natiunii noastre". Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, a identificat insa o schimbare de strategie: "De luni intregi analizam posibilitatea organizarii unor procesiuni in masa. Nu cred ca este o solutie magica pentru aceste situatii. Tranzitia palestinienilor de la teroarea cu atacatori sinucigasi la demonstratiile de masa, voit neinarmate, este o tranzitie care pune multe probleme. Si ne vom ocupa de ele in viitor". Varsarea de sange de duminica va complica pozitia presedintelui american, Barack Obama, care trebuie sa tina un discurs important, joi, pe problematica Orientului Mijlociu, in conditiile in care trimisul SUA in regiune, George Mitchell, si-a anuntat demisia saptamana trecuta.

http://www.agentia.org/anchete/daca-israel-ataca-siria-incepe-al-treilea-razboi-mondial-spun-analistii-militari-33840.html


COMENTERIU PROPRIU:
Asta se pare ca este motivul pentru care Obama a propus ca Palestina sa se infiinteze ca stat, vechile granite din 1967. Nu incape nici o indoiala, vrea razboi cu orice pret!

Scris de Sfatuitoarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu