sâmbătă, 21 mai 2011

Iran: Occidentul provoaca seceta si foamete in lume ca sa schimbe regimuri

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a acuzat tarile occidentale ca au pus la cale diverse planuri pentru "a provoca seceta" in Iran.
“Tarile occidentale au planuri pentru a declansa seceta in anumite zone ale lumii, inclusiv Iran", a declarat presedintele Ahmadinejad la inaugurarea unui baraj in orasul Arak, din centrul tarii.
"Potrivit studiilor asupra climei, tarile europene folosesc echipamente speciale pentru a provoca ploaia pe continentul lor si asa impiedica norii de ploaie sa ajunga in tarile din Orientul Mijlociu, inclusiv in Iran", a mai spus Mahmoud Ahmadinejad.
Ahmadinejad a acuzat tarile europene ca incearca sa creeze tensiune intre statele care impart granite maritime, potrivit agentiei IRNA.
Iranul a inregistrat mai multe perioade de seceta in ultimii ani.
"In unele regiuni ale lumii, care se intind din Turcia si Iran pana in estul Asiei, sunt prezise secete pentru urmatorii 30 de ani", a mai spus Ahmadinejad facand referire la un articol scris de un "politician occidental".
"Regiunile la care se refera articolul includ tari a caror cultura si civilizatie ii sperie pe occidentali", a continuat presedintele.
Liderii iranieni cred ca tarile occidentale, conduse de Statele Unite, vor sa impiedice dezvoltarea economica si stiintifica a republicii islamice.
http://stirileprotv.ro/stiri/international/iran-occidentul-provoaca-seceta-si-foamete-in-lume-ca-sa-schimbe-regimuri.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu