marți, 23 august 2011

Cand sunt bogatii egali cu saracii

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Intotdeauna au existat oameni snobi. Implicit nesiguri pe propria lor capacitate, valoare umana si profesionala. Motiv suficient pentru a se etala la granita cu sfidarea. Isi cumpara exclusiv haine de firma, telefoane ultimul racnet, accesorii cumplit de scumpe si masini supradimensionate. Nu neaparat ca marime, dar in mod cert ca pret.
Conform stirii de aici Greenpeace a descoperit in hainele unor firme foarte mari nu stiu ce compusi chimici. Care nu afecteaza decat fertilitatea, reproducerea si cresterea organismelor. De mentionat ca aceeasi compusi se regasesc si in unii detergenti. Sa intelegem ca marile firme de confectii din lume militeaza incognito pentru curatenia planetei? Poate pentru curatirea ei. Problema e ca aceste chimicale sunt folosite la fabricarea textilelor, iar apele chinezesti se spune ca ar fi pline de aceste deseuri toxice. Care, implicit, fie prin circuitul apei in natura, fie prin brandurile internationale pe care le reprezinta… apar inclusiv in tari in care substanta cu pricina este interzisa. Se mentioneaza ca toate aceste produse daunatoare ale marilor firme sunt produse in China, Vietnam, Filipine, etc. Asadar snobismul este daunator organismelor: le stimuleaza prostia si le imbolnaveste in acelasi ritm in care le goleste buzunarele.
Totul, la ora actuala, este facut in China. Chiar si produsele de firma. Sau… mai ales ele. Cu cat eticheta este mai “mareata” cu atat mai probabil este ca productia sa fie mutata intr-o tara cu muncitori ieftini. Pentru ca profitul companiei sa fie din ce in ce mai mare.
Ca sa revenim la snobi: intotdeauna m-am intrebat de ce foarte multi bogati nu pot avea copii. Sau ii fac la varste inaintate, sau dupa ce fac enspe mii de procedee de fertilizare. Adica nu merge totul normal. Ei bine, acum stim si raspunsul. Li se trage de la lux, manifestat prin intermediul produselor de firma fara de care pretind ca le-ar scadea rangul. Sa ia exemplu de la amaratii aia din Somalia. Fac copii pe cale naturala care insa mor de foame pentru ca astialalti au acaparat prea mult din bogatia planetei. O sa spuneti ca macar mor sanatosi, neintoxicati cu compusi chimici…
E clar, lumea trebuie sa se schimbe. Dictatura banului nu este o ideologie benefica supravietuirii si dezvoltarii vietii pe planeta Pamant.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu