marți, 23 august 2011

GERMANIA: „Londra este peste tot”. Peste 300 de masini au fost incendiate …

Citez din articolul Huliganii fac legea şi în Berlin. Peste 300 de maşini au fost incendiate VIDEO:
De o săptămână, noapte de noapte, zeci de maşini sunt incendiate în Germania. Poliţia este neputincioasă în faţa acestui val de acte de vandalism. Se crede că, iniţial, incendierile erau comise de grupările de extremişti de dreapta, dar ulterior au fost preluate, fără vreo motivaţie politică, de huligani.
Mai bine de 300 de oameni şi-au găsit până acum maşinile făcute scrum în parcare în Germania. Poliştii patrulează zi şi noapte în toate cartierele Berlinului, dar nu au reuşit să surprindă pe nimeni asupra faptului. Mai mult nici nu au vreo informaţie despre incendiatori.
Se crede că iniţial aceste acte de vandalism erau comise de grupările de extremişti de dreapta, dar ulterior au fost preluate, fără vreo motivaţie politică, de huligani.
De asemenea, Hamburgul a fost zguduit de violenţele tinerilor cu mascăTineri cu feţele acoperite au avariat magazine şi au încercat să intre într-o bancă, au povestit martori oculari. Ei au lăsat mesaje scrise pe ziduri, care fac referire la revoltele din Londra: “Londra este peste tot”.
Poliţia a fost nevoită să folosească tunuri cu apă pentru a dispersa adolescenţii turbulenţi, potrivit presei germane, citată de NewsIn.
Revoltele şi jafurile au lovit mai multe oraşe britanice în perioada 6-10 august, peste 100 de poliţişti fiind răniţi. Totul a pornit de la moartea unui londonez suspectat de trafic de droguri, Mark Duggan.
Violenţele de câteva zile din Londra, soldate cu 5 morţi, zeci de răniţi, vandalizări şi 1.500 de arestări, au dat naştere la o serie de analize privind viitorul european.
Ţările europene sunt foarte aproape de o amplificare a nemulţumirii populare, declara politologul german Alexandre Rahr, în legătură cu violenţele din oraşele britanice. “Potenţialul de contestare va creşte în Europa. Acum, este suficientă o scânteie pentru ca agresivitatea înmagazinată să explodeze”, a declarat politologul german Alexandre Rahr. “Este clar că pentru mulţi europeni viaţa nu mai este atât de roz ca în trecut”, a adăugat el.
Prevestire confirmată oarecum de protestele violente de la Madrid, unde mii de spanioli au protestat, trei nopţi la rând, ca să-şi arate nemulţumirea faţă de vizita Papei Benedict al 16-lea.
Cititi va rog si:
Ce se intampla la Londra? (partea 2). O repetitie sau un inceput?
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu