marți, 13 septembrie 2011

Medicamentele naturale din alimentele de zi cu zi

Le consumăm mai des sau mai rar, dar nu ne dăm seama cât de sănătoase sunt. Multe dintre alimentele noastre preferate sunt adevărate medicamente naturale. Ele pot preveni unele afecţiuni, pot trata simptome sau ne pot scăpa de dureri.
Medicamentele naturale din alimentele de zi cu zi
Afinele, murele, căpşunile şi coacăzele conţin substanţe chimice naturale, care ne feresc de dureri. În plus, consumate în mod constant, aceste fructe pot trata inflamaţiile şi durerile cauzate de artrită.
Merişoarele au acţiune bactericidă, diuretică, antiinflamatorie şi antiinfecţioasă. Sunt un dezinfectant urinar. De asemenea, sucul de merişoare este indicat în cazul infecţiilor respiratorii şi infecţiilor urechilor şi ajută la scăderea febrei.
Salvia şi cimbrişorul sunt un remediu natural pentru durerile de gât. Atunci când gâtul vă doare sau este iritat, consumaţi ceai de salvie şi cimbrişor. De asemenea, compresele cu salvie sunt eficiente în îndepărtarea inflamaţiilor.
Ghimbirul este folosit de sute de ani pentru a trata greaţa, durerile şi inflamaţiile. Este folosit inclusiv de sportivi, pentru tratarea durerilor musculare. Dar înainte de a consuma acest aliment, este indicat să consultaţi un medic pentru a evita eventualele interacţiuni neplăcute.
Peştele conţine uleiuri şi acizi graşi omega 3, care se metabolizează în organism sub forma unor substanţe similare hormonilor, care reduc inflamaţiile şi durerile articulare.
Cafeaua este potrivită pentru înlăturarea durerilor de cap şi a migrenelor puternice. O ceaşcă mică este suficientă.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu