marți, 27 septembrie 2011

Suntem in pragul unui nou razboi rasial

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
A inceput razboiul in Bulgaria. Un tanar ce-si plimba cainele a fost calcat cu masina de un microbuz plin de romi untr-un satuc bulgaresc. Familia sa sustine ca ar fi fost calcat intentionat, in timp ce soferul vinovat nu sustine nimic, el fiind mai ocupat sa fuga de la locul faptei. Totusi politia bulgara si-a facut treaba si l-a prins in mai putin de 24 de ore de la accident. Accidentul insa a declansat un val de proteste in toata Bulgaria: de la manifestatiile locale pana la cele organizate in Sofia, Plovdiv, Burgas si Varna. In urma incidentelor din sat 4 case ale liderului romilor din intreaga Bulgarie (autointitulat ca atare) au fost incendiate, suporterii unei echipe de fotbal s-au bagat si ei (normal, unde e violenta trebuie sa fie si suporteri!) iar un lider politic nationalist s-a agatat de problema si pune gaz pe foc.
S-a lasat cu arestari, cu raniti si mai ales cu multa nemultumire fata de ceea ce face comunitatea roma cand nu-si vede de treaba. Presa, acoperind foarte bine evenimentele, a luat legatura cu alti lideri romi din Bulgaria si au spus cu totii ca de 50 de ani incoace nu s-a mai intamplat asa ceva. Si ca totul, si violenta, si nemultumirile bulgarilor neetnici sunt rezultatul direct al oplosirii bulibasei supranumite Tarul Kiro. Care individ ar fi … caldarar din Romania. Nu stiu daca este adevarat ca Romania exporta infractori. Ca noi suntem responsabili de toate relele pamantului. Dar este cert ca Romania este cotata drept un pol a infractionalitatii, indiferent de etnia faptuitorilor. Si cum Bulgaria, dupa noi, are cei mai multi romi din Europa, de ce ne-ar face pe noi vinovati? Pentru ca exista o conspiratie mondiala impotriva noastra? Sa fim seriosi, planeta are acum probleme mult mai grave… Poate, cine stie, individul chiar a venit din Romania, de pe la granita de undeva…
Trebuie sa recunoastem ca, oricat de violenti si capabili sa se razboiasca ar fi romii, cei impotriva lor si apucaturilor unora dintre ei sunt mai multi: bulgari, romani, englezi, francezi, nordici, italieni, spanioli, etc. Cam peste tot pe unde s-au dus unii cetateni romi si au infiintat cate o mafie: a cersitului, a traficului, a orice.
Daca liderii romilor din intreaga lume au putina minte ar trebui sa ia in serios lucrurile si sa inceapa sa-si stapaneasca si sa-si educe comunitatea. Altfel nu se stie la ce nenorociri se va ajunge. Lumea e in pragul unui nou episod rasial.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu