luni, 31 octombrie 2011

FEMA: 9 noiembrie 2011 – TEST NATIONAL PENTRU SITUATII DE URGENTA in SUA. Este primul la acest nivel. SE PREGATESTE CEVA?

Iata ce aflam de pe site-ul FEMA (Federal Emergency Management Agency  – „Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă”):
„FEMA, FCC Announce Nationwide Test Of The Emergency Alert System” 
FEMA, FCC (Federal Communications Commission – „Comisia de Informare Federală”) anuntă un test naţional pentru Situaţii de Urgenţă
La fel cum s-a întâmplat cu Testele de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă, acest Test este programat să aibă loc pe data de 9 noiembrie 2011.
Data publicării: 9 iunie 2011
Numărul publicării: HQ-11-099
WASHINGTON, D.C. – Departamentul SUA al Securităţii Ţării din cadrul FEMA şi FCC vor conduce primul test naţional din Sistemul de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă (EAS). Testul naţional va avea loc miercuri, 9 noiembrie 2 a.m. şi poate dura chiar şi trei minute şi jumătate.
EAS este o alertă naţională şi un sistem de avertizare instituit pentru a-i oferi posibilitatea preşedintelui SUA să se adreseze publicului american în timpul situaţiilor de urgenţă. Serviciul Naţional de Meterologie din cadrul NOAA (National Oceanic and Atmosphere Administration – „Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei”), guvernatori şi autorităţi ale statului şi locale antrenate în situaţii de urgenţă, folosesc deasemenea părţi din sistem pentru a emite mai multe alerte de urgenţă.
În mod similar cu testele EAS care au deja loc frecvent, testul naţional va fi transmis prin staţiile de radio şi TV, televiziune prin cablu, satelit radio şi servicii de televiziune, dar şi de furnizorii de servicii video fără fir din toate statele şi teritoriile din Puerto Rico, Insulele Virgine Americane şi Samoa Americană.
Pe 9 noiembrie, publicul va auzi un mesaj „Acesta este un test”. Mesajul audio va fi acelaşi atât la radio cât şi la TV. Potrivit regulilor FCC, posturile de emisie radio şi TV, operatorii de cablu, furnizorii de servicii radio audio digitale prin satelit, furnizorii de servicii transmise direct prin satelit şi furnizorii de servicii video fără fir sunt obligaţi să transmită mesajele prezidenţiale EAS publicului.
Un test naţional îi va ajuta pe partenerii federali şi pe participanţii EAS să stabilească încrederea sistemului şi eficacitatea sa atunci când publicul este informat de posibile pericole naţionale şi regionale în situaţii de urgenţă.
„Un test naţional al Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă cu suport vital de comunicaţie şi implicarea participanţilor este un pas înainte. În acest fel, comunitatea este în alertă, avertizată şi pregătită să trimită informaţii cruciale care pot salva vieţi şi sunt în măsură să protejeze proprietatea”, a spus Damon Penn, Asistent Administrativ al FEMA pentru Programele Naţionale de Permanenţă. „Pentru că nu a existat până acuma la nivel naţional o activare a Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă, FEMA consideră acest test drept o oportunitate excelentă pentru evaluarea pregătirii şi eficienţei sistemului prezent. Este important să ne amintim că acest test nu este un test cu „admis” sau „respins”, ci este o şansă care stabileşte un nivel de referinţă pentru îmbunătăţiri treptate aduse Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă prin testări curente şi viitoare.
Este deasemenea important să ne amintim că Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă este unul dintre numeroasele instrumente din sistemul nostru de comunicaţii. Noi vom continua să lucrăm şi pe canale suplimentare care pot fi un sprijin, o informaţie pentru oameni în timpul unei urgenţe.”
„Testul naţional care urmează este crucial pentru că arată motivul pentru care EAS a
fost proiectat”, afirmă Jamie Barnett, Preşedintele Biroului pentru Sănătate Publică şi Siguranţa Ţării din FCC. „Pentru că avem în minte dezastrele recente de la noi din ţară şi din Japonia, o alertă efectivă şi de încredere pentru situaţii de urgenţă şi un sistem de avertizare sunt de fapt cheia care oferă siguranţa publicului în situaţii de urgenţă. Avem în vedere să lucrăm cu FEMA pentru a pregăti acest test important.”
“În ultimii 2 ani şi ca parte din eforturile de planificare a acestei pregătiti naţionale, FEMA, FCC şi alţi parteneri federali, guverne de stat, locale, tribale şi teritoriale, participanţi la Sistemul de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă şi alte persoane interesate au lucrat împreună pentru ca acest test să devină o realitate.”
Pe măsură ce guvernele federale, de stat, tribale, teritoriale şi locale se pregătesc şi îşi testează abilităţile, acest eveniment serveşte drept memento: toată lumea ar trebui să-şi pregătească o trusă pentru situaţii de urgenţă şi un plan pentru situaţii de urgenţă, atât pentru ei înşişi cât şi pentru familiile lor, comunităţile şi chiar afacerile lor. Oricine poate vizita www.Ready.gov pentru mai multe informaţii despre modul în care vă puteţi pregăti şi modul în care să fiţi informat în legătură cu paşii de urmat într-o sitiaţie de urgenţă.
Misiunea FEMA este să-i sprijine pe cetăţenii noştri şi pe primii respondenţi, astfel încât noi ca naţiune să lucrăm împreună pentru a ne clădi, susţine şi îmbunătăţi abilităţile în caz de urgenţă, pentru a ne proteja împotriva pericolele, pentru a răspunde şi pentru a tempera toate pericolele.
   Comentariu saccsiv:
Pe 11.09.2001 a avut loc ceea ce deja stim cu totii:
Pe 09.11.2011 are loc acest test. Sa fie un simplu joc de cifre? Stim ca ELITELE au o obsesie cu numerele si cu datele. Au ales oare special aceasta zi?
Ne putem astepta la ceva special in afara de un test? Ceva care sa se tranforme dintr-un test intr-o catastrofa in aceeasi zi sau dupa o scurta perioada?
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu