sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Idei neluate in calcul, promisiuni fara acoperire, realitati externe si previziuni maiase

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Romania merge bine. Atat de bine incat ia in calcul disponibilizari suplimentare din randul jandarmilor, celor de la ISU si a politistilor de frontiera. In orice stat normal, in special in perioade de criza, controlul este intarit. Atentie, nu si discretionar. Dar intarit. Chiar si cu personal. Pentru ca, cu cat viata va fi mai grea, cu atat tendinta de a eluda legea va fi mai mare. Nu insa si in Romania. Care a spus, prin gura ministrului de resort, ca se iau in calcul disponibilizari de 2.500 de persoane. Se iau in calcul doar ca idee. Nu sunt si decise. Si ca sa vedeti de ce oamenii de stat sunt atat de diferiti de noi, cetatenii platitori, trebuie sa aflati ca oamenii de stat, imediat cum le vine ideea, au in minte si defalcarea pe servicii: 1.000 la jandarmerie, 1.000 la ISU si 500 din randul politistilor de frontiera. Atatia ar trebui sa plece, daca, repet, aceasta impartire detaliata ar fi mai mult decat o simpla idee neluata in calcul.
In privinta nivelului de trai aflam ca daca n-o sa ne fie bine atunci o sa ne fie rau. Dar nu din cauza noastra. Ci din cauza Europei, Americii si a gandacilor de hartie. Ce treaba au ei cu asta? Nu stiu, dar mi s-a parut ca si ei ar putea avea un rol in prabusirea economica a Romaniei. Ca doar n-or fi de vina conducatorii! Si totusi, daca o sa ne fie bine, o sa se mareasca salariile si pensiile (a se citi- a li se da inapoi ceea ce li s-a luat, incalcand orice lege). Dar nu e sigur. Mai sigur insa e ca macar salariul va creste. Salariul minim pe economie. Ministerul de Finante vrea sa negocieze cu FMI (ce chestie domnule, Romania chiar e condusa de romani!) cresterea salariului minim la … la… la 700 de lei. Pentru ca meritam! Chiar ma gandesc, daca o sa-mi gasesc un job, din diferenta sa ma duc sa dau avansul la un elicopter. Ati vazut si voi ca toata lumea buna zboara. Numai fraierii merg cu masina!
Oricum, important e ca vor creste, daca va fi posibil, toate cele. Perioada avansata pentru cresteri este, desigur, in a 2-a jumatate a anului viitor. Cand, spune Consiliul Financiar, ar fi cam ilegale. Nu de alta, dar nu ai voie, prin lege, sa maresti nimic cu 6 luni inainte de alegeri. Asta mi se pare cea mai interesanta optiune. Rezulta de aici ca executivul va avea 2 posibilitati: ori isi va lasa poporul in mizerie pentru a organiza niste amarate de alegeri, ori le va impinge pe acestea la un termen care va fi anuntat ulterior. Eu pariez pe amanarea alegerilor, dar as fi fericita sa pierd. Tine cineva pariul?
Acum ca stim cum stam in Romania sa vedem ce se intampla pe afara.
Cel mai relevant discurs este tot al unui francez si tot in mass-media. S-a gandit el, mititelul, ca un capitan roman al echipei de fotbal ar fi foarte util. Pentru ca ceea ce nu reuseste echipa prin talent fotbalistic reuseste capitanul roman prin cersetorie: “Va rog, dati-mi mingea… Pentru copii. Asta va face un roman.” In mod normal as sublinia lipsa de respect, discriminarea si reactiile dure pe care ar trebui sa le aiba statul roman la adresa Frantei, daca lasa nesanctionate asemenea afirmatii. Dar nu. Pentru ca mi s-a facut mila de francezi. Daca doar atat pot, in materie de umor… e vai de capul lor. Nici macar glumele nu le mai ies daca nu-s cu si despre romani. De acum incolo Franta nu mai e sora mai norocoasa a Romaniei. Ci invers: Franta e sora cea trista si plicticoasa a Romaniei.
Asa ca romanii au emigrat din nou. Au ajuns o parte in Elvetia unde fac si ei ce pot: se prostitueaza, cersesc si fura. Si, cu toate astea, statul elvetian sustine ca nu-s probleme mari. Chiar nu se simte nimeni jignit? Ne sunt contestate cele mai mari realizari nationale de dupa revolutie. Romani (de orice etnie), colonizati Europa! Poate asa ne vom lua si noi tara inapoi, cat timp anumiti cetateni vor pleca in misiuni de cucerire peste hotare…
Cam de 1 an si jumatate Belgia sta fara guvern in functie. Are o chestie interimara. In sfarsit le-a cauzat si lor, asa ca S&P i-a retrogradat. Cu o treapta, de la AA+ la AA. Deci e naspa. Astia n-au guvern de peste 500 de zile si au rating, scazut deja, de AA. In timp ce Romania, cu guvern (e drept, acelasi in ultimii ani) se joaca cu B-urile. Dar ce sa ceri de la o tara de mana a 2-a? Nu zic eu, ci altii, mult mai destepti si de succes decat mine. Fapt probat prin realegerea lor de catre cetatenii romani ori de cate ori au avut ocazia. Din acest punct de vedere poate ar fi bine sa nici nu mai avem alegeri. Stim deja care e optiunea poporului de mana a 2-a.
Fostul premier ucrainean e in inchisoare si se pare ca e bolnav. Dar, pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala, detentia Iuliei Timosenko continua si este cercetata in noi si noi anchete. Mai nou se pare ca mai e vinovata de inca ceva. Nu de alta, dar primii 7 ani de detentie ar putea trece repede. Ce va spuneam zilele trecute? Sa fii politician in functie devine profesia cea mai periculoasa de pe mapamond.
Peste toate acestea se inalta cuvintele cuplului germano-francez, care sustine ca o cadere a Italiei ar insemna sfarsitul euro. Cu regret tin sa va informez ca, din punctul meu de vedere, pacientul e deja decedat. Oricata respiratie gura la gura ii vor face criza se raspandeste mai repede decat ai spune : Monti, Papademos, Mariano Rajoy sau Pedro Passos Coelho. Toti fiind noii premieri ai statelor europene care au probleme. L-am cautat pe google si pe noul premier al Romaniei dar ce sa vezi, nu l-am gasit. Ori aici nu au loc alegeri anticipate pentru ca tara merge bine, ori ne-au taiat noua internetul, tot de la faptul ca ne merge bine.
Iar pentru final merita precizat ca profetiile maiase privind sfarsitul lumii vor fi ridiculizate de vreo 60 de experti in civilizatia maiasa, la o masa rotunda organizata saptamana viitoare de un institut mexican. De ce fac asta? Pentru ca viziunile apocaliptice au impanzit lumea si pentru ca tocmai au mai descoperit inca un artefact. Care intareste ideea ca ceva se va intampla in decembrie la anul. Eu personal nu stiu cat sunt de adevarate aceste previziuni. Dar incerc sa ma bucur de cat mi-a mai ramas, indiferent ca sfarsitul va fi o apocalipsa extraterestra, nucleara sau economica. Va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel. Pentru ca altfel… maine poimaine va veti trezi pensionari in Romania… si cu greu poate fi imaginata o realitate mai rea de atat.


Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu