marți, 3 aprilie 2012

Cum va fi VREMEA DE FLORII ŞI PAŞTE. Ce spun meteorologii


Veşti bune: vreme frumoasă atât de Florii, cât şi de Paşte! Specialiştii spun că temperaturile vor atinge maxime uşor peste normele climatologice toată Săptămâna Patimilor.
Dumitru Baltă, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat pentru Realitatea TV, la emisiunea "Săptămâna de vreme", că în România vremea va fi destul de bună în preajma sărbătorilor pascale. "Aproape în toată Săptămâna Patimilor va fi vreme bună. O vreme plăcută, predominant frumoasă, exceptând zonele joase. Numai în zonele montane va fi ceaţă şi se va înregistra o uşoară instanbilitate, mai ales după-amiaza", a spus specialistul.
În comparaţie, în Grecia vremea va fi mai instabilă. "La noi pare a fi a mai frumos, doar cu câteva picături de ploaie în prima parte a zilei", a completat Dumitru Baltă.
Potrivit acestuia, luna aprilie este recunoscută ca fiind capricioasă. Însă, anul acesta aprilie pare să fie mai blândă. "În luna aprilie, de obicei, instabilitatea se înregistrează în zona de vest şi de centru a ţării. Luna aprilie este capricioasă, dar de această dată se pare că va fi mai blândă. Instabilitatea va fi undeva la sud de Dunăre", a mai spus meteorologul Dumitru Baltă.
Chiar dacă din popor se ştie că vremea de Florii prevesteşte vremea de Paşte, specialiştii spun că "nu există ştiinţific o regulă", însă vremea de Florii va fi caldă, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius. " În vestul, centrul şi nordul ţării vremea va fi mai instabilă, cu averse trecătoare.
Temperaturile cele mai mari se vor înregistra în partea de S-V a ţării, căci se ştie că primăvara vine începând cu Oltenia, Banat unde se înregistrează temperaturi mai ridicate, în condiţiile în care presiunea atmosferică este în creştere", a mai spus specialistul. 



Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu