marți, 3 aprilie 2012

Previziune APOCALIPTICĂ: Un tsunami înalt de 35 de metri s-ar putea produce oricând


Un val gigant având 35 de metri înălţime ar putea acoperi coasta japoneză, în caz de cutremur, spun oamenii de ştiinţă japonezi, care au revizuit în creştere previziunile lor privind eventualitatea unui tsunami după dezastrul din 11 martie 2011.
În cazul unui cutremur de magnitudine 9 provenind din zona seismică Nankai, la sud-vest de coasta Japoniei, porţiuni mari din zonele de coastă ar putea fi acoperite de apă, valuri având peste 20 de metri înălţime pornind dinspre Tokyo spre insula Kyushu (sud-vest), conform acestor oameni de ştiinţă care fac parte din cabinetul premierului.
În oraşul Kuroshio, din prefectura Kochi (sud-vest), tsunami-ul ar putea atinge 34,4 metri înălţime, aşa cum este calculat de către cercetători, conform unui raport făcut public sâmbătă seara, scrie Mediafax
Valul care ar lovi centrala nucleară Hamaoka - în prezent scoasă din funcţiune - din prefectura Shizuoka (centru), cu o înălţime maximă de 21 de metri, ar depăşi barajul având 18 metri ca înălţime şi care este actualmente în construcţie, conform oamenilor de ştiinţă.
Previziunile anterioare, care datează din 2003, susţineau că nici o locaţie din Japonia nu ar putea fi afectată de un val mai înalt de 20 de metri.
În timpul cutremurului din 11 martie 2011, având magnitudinea 9, valuri de 15 metri înălţime au devastat regiunile de coastă din nord-est, ducând la moartea a 19.000 de oameni şi provocând la centrala Fukushima cel mai mare dezastru nuclear după cel de la Cernobâl (Ucraina), din 1986.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu