joi, 24 mai 2012

27 mai: Ziua Părinţilor de Îngeri


Si in acest an, copilasii plecati prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri, singurul eveniment din Romania si cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecati dintre noi.

Aflat la a cincea editie, evenimentul se va desfasura simultan in 15 orase din tara si 5 din strainatate (Londra si Harlow din Anglia, Jossigny si Bastia din Franta si Toledo din Spania), duminica, 27 mai, incepand cu 17.30.

Parintii, apropiatii acestora si sutinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumanari in memoria copiilor care nu mai sunt printre noi si vor inalta simultan, in toate cele 20 de orase, baloane colorate, ca ritual simbolic de despartire.

„Ca in fiecare an, si anul acesta incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie. Acest eveniment are o semnificatie aparte, in mod special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunoasca. Este un moment emotionant care alina la gandul ca pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de langa ei”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.
„Din proprie experienta stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o vorba buna, spusa cu sinceritate, poate face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte incercarile vietii", a completat Bianca Brad. 

Primul balon care se va inalta de la Bucuresti va fi dedicat micutei care si-a pierdut viata recent in Parcul IOR, chiar in apropierea locului in care se va desfasura evenimentul.

Locatiile de desfasurare a Zilei Parintilor de Ingeri, in orasele din Romania sunt: 

Bucuresti – Parcul IOR
Baia Mare - Campul Tineretului in fata Muzeului de Etnografie
Brasov – Pracul Central Titulescu
Buzau – Parcul Crang
Cluj Napoca – Parcul de la Belvedere
Constanta – Plaja Modern
Dej – Parcul mic din Piata Bobalna
Galati – Parcul Oraselul Copiilor
Iasi – Parcul de la Palatul Culturii
Oradea - Oraselul Copiilor – Parcul Rogerius
Pitesti - Parcul Primariei
Satu Mare – Piata Libertatii, in fata statuii Vasile Lucaciu
Sibiu – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu
Targu Jiu - Piata Prefecturii, la Catedrala
Timisoara – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu