joi, 24 mai 2012

Bulgaria: Nouă replică a cutremurului de marţi, produsă în cursul nopţii

O replică seismică produsă la sud de Sofia a fost resimţită în toată regiunea, în noaptea de miercuri spre joi, fără a provoca noi pagube, au anunţat autorităţile bulgare joi.

Replica, având magnitudinea 4 pe scara Richter, s-a produs joi, la ora locală 00.59 (00.59 ora României), potrivit Institutului bulgar de seismologie.
Institutul american de geofizică a anunţat la rândul său o magnitudine de 4,5 iar Centrul seismologic europeano-mediteranean a estimat că replica a avut magnitudinea de 4,3.
Cele trei institute au localizat epicentrul cutremurului între oraşele Pernik şi Radomir, la 22 de kilometri sud de Sofia.
Seismul a fost resimţit uşor în toată regiunea până la Sofia. Acesta nu a provocat însă panică.
"Replica a fost puternică, dar mai puţin importantă şi mai scurtă decît seismul care ne-a afectat marţi", a explicat joi primarul din Pernik Rosiţa Ianakieva, pentru televiziunea publică bulgară BNT.
Ea a profitat de această intervenţie pentru a calma bulgarii, speriaţi de speculaţiile din presă cu privire la un eventual cutremur mai puternic în regiune, calificând aceste informaţii drept "absurde".
Sute de replici au fost înregistrate de institutele de seismologie din Bulgaria de la cutremurul cu magnitudinea de 5,8 produs în regiunea Sofia în noaptea de luni spre marţi, provocând scene de panică.
Numeroase clădiri au fost avaritate dar nu a fost înregistrată nicio victimă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu