joi, 24 mai 2012

Italia/cutremur: Noi replici, între care una de 4,3 grade şi noi daune


Două noi replici, între care una cu magnitudinea de 4,3 grade, au zdruncinat în noaptea de miercuri spre joi nord-estul Italiei, provocând noi distrugeri clădirilor deja avariate în urma seismului de duminică, soldat cu şapte morţi, au anunţat autorităţile locale, preluate de AFP.


Cele două mişcări telurice s-au produs aproape de miezul nopţii, ora locală (22hGMT), prima având magnitudinea de 4,3 grade, iar cea de-a doua de 3,2. Ambele au fost puternic resimţite întrucât au fost cutremure de suprafaţă, epicentrul lor fiind localizat la o adâncime de numai 4 kilometri. 

'Încercăm să-i convingem pe oameni să revină la casele lor, în cazul în care nu au fost avariate, dar dacă mişcările telurice vor continua, acest lucru va fi imposibil', a afirmat primarul Fernando Ferioli, din Finale Emilia, locul epicentrului seismului de duminică, adăugând că 'spaima a revenit' printre oameni. 

Potrivit edilului, noile replici au deteriorat grav clădirile avariate în urma seismului produs duminică, care a avut magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Tehnicienii de la protecţia civilă au ieşit din zori la muncă pentru a stabili gradul şi amploarea noilor pagube. 

'Zona roşie' din centrul oraşului, interzisă accesului populaţiei din cauza riscului de prăbuşire a caselor deteriorate şi care a fost redusă miercuri, a fost din nou extinsă joi, a adăugat el. 

Potrivit media italiene, în total, 18 replici s-au înregistrat de-a lungul nopţii trecute, conform AFP, care şi-a axat ştirea pe primele două noi replici, întrucât intensitatea celorlalte a fost mai mică.AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu