joi, 10 mai 2012

DE CE COPII AMISH SUNT APROAPE IMUNI LA ASTM SI ALERGII?


Acest articol apartine blogului Saccsiv 



Copiii Amish crescuti in fermele din Indiana de Nord, SUA, se imbolnavesc mult mai rar de astm si alergii chiar si decat copiii crescuti in fermele elvetiene, care sunt cunoscuti ca fiind relativ imuni la alergii, potrivit unui nou studiu citat de Daily Mail.

“Ratele de imbolnavire sunt foarte, foarte scazute“, a declarat Dr Mark Holbreich, autorul studiului. “Credem ca ceva din organismul lor ii protejeaza pe copiii Amish mai ceva decat pe cei elvetieni si europeni“, a mai spus Holbreich.
Cercetatorii au observat de mult timp asa-zisul “efect de ferma” (o rata mica de aparitie a alergiilor si astmului) in Europa Centrala, insa nu au aflat decat recent despre influenta acestuia si in fermele nord-americane.
Holbreich, care este un alergolog din Indianopolis, SUA, trateaza comunitatile de Amish din Indiana de mai bine de 20 de ani, avand astfel sansa sa observe ca foarte putine persoane Amish sufera de alergii.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:


Cate ceva despre aceasta grupare gasiti la:


E clar ca imunitatea asta se datoreaza ruperii de civilizatie, deci implicit si de halul de alimente cu care se intoxica restul lumii. Ar fi de asemenea interesant de stiut daca ei se vaccineaza, iar in caz ca nu, care e rata imbolnavirilor cu bolile pe care cica vaccinurile le previn. Si care e rata deceselor in urma eventualelor imbolnaviri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu