duminică, 20 mai 2012

FANARIOȚII DE LA USL CONFIRMĂ STATUTUL ROMÂNIEI – DE EUROPAȘALÂC


Acest articol apartine blogului Prioritate de dreapta 


Noul guvern a adus o schimbare importantă de optică şi în ce priveşte problematica Schengen.

Renunţând la postura suveranistă a guvernelor anterioare, ministrul de interne a început discuţiile privind crearea unor structuri cu poliţişti de frontieră din toate statele UE. Ideea a fost lansată cu mai bine de un an în urmă de fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, dar fusese respinsă categoric de guvernul Boc, care văzuse în această colaborare o atingere a demnităţii naţionale. În cursul primei sale vizite la Bruxelles, premierul Victor Ponta a reluat ideea, care ar fi menită să combată toate temerile legate de corupţia de la frontierele româneşti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, ministrul Ioan Rus a avut luni o întâlnire de lucru cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului francez în cursul căreia “principalele subiecte abordate au fost extinderea Spaţiului Schengen, cooperarea la frontiera externă a UE, precum şi reinserţia socială a romilor”.

În cursul acestor discuţii, noul ministru de interne s-a arătat aşadar dispus să primească “specialişti” străini, meniţi să supervizeze frontierele româneşti. Unul din argumentele importante ale celor sceptici a fost capacitatea limitată a atutorităţilor române de a asigura ermetizarea frontierelor, mai ales pe graniţa ei de răsărit cu Republica Moldova. [...]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu