luni, 16 iulie 2012

Fiziciană de marcă: Ne vom întâlni cu o civilizaţie extraterestră în cel mult 100 de ani


Fiziciana britanic Jocelyn Bell Burnell, profesoară la Oxford, susţine că guvernele ar trebui de pe acum să stabilească strategii pentru o eventuală întâlnire cu o civilizaţie extraterestră. Este foarte probabil ca un astfel de eveniment să aibă loc în următorii 100 de ani, atrage atenţia omul de ştiinţă. 

"Vom găsi semne de viaţă în univers în următorii 100 de ani, poate chiar de viaţă inteligentă", a spus fiziciana Jocelyn Bell Burnell în cadrul unei conferinţe organizate la Dublin. 
"Cât de bine pregătiţi suntem? Ne-am gândit cum îi vom aborda? Ar trebui să-i plasăm într-o grădină zoologică, să-i mâncăm, să trimitem armata pentru a îi aduce pe calea democraţiei", s-a întrebat profesoara Oxford, potrivit Daily Mail

Un fost agent CIA: Cadavrele extratereştrilor de la Roswell au fost reale

Potrivit lui Jocelyn Bell Burnell, viaţa extraterestră va fi cel mai probabil găsită pe planete stâncoase, cu dioxid de carbon şi ozon în atmosferă. "Dacă bănuim că acolo se află forme de viaţă inteligente, vom intra în cotact cu ele sau nu?"
Chiar dacă vom da de o civilizaţie extraterestră în univers, ne va luea decenii întregi să comunicăm cu aceasta de pe Terra cu ajutorul semnalelor radio sau cu ajutorul laserelor, atrage atenţia profesoara universitară britanică. 
 "Nimic nu poate călători mai repede decât viteza luminii. Ne va lua 50 sau 100 de ani pentru a trimite un singur mesaj", a spus Bell Burnell. 

Stephen Hawking: Ar trebui să ne ferim de extratereştri, nu să îi căutăm

În comunitatea ştiinţifică există păreri opuse legate de modul în care ar trebui să acţioneze oamenii în cazul în care ar descoperi o civilizaţie extraterestră pe o altă planetă. Unii cercetători avertizează că am putea risca să fim invadaţi dacă ne ne vm face cunoscută prezenţa, iar printre aceştia se numără şi fizicianul Stephen Hawking. 
Acesta a sugerat că civilizaţiile extraterestre ar putea dori doar să exploateze resursele naturale ale Pământului, pentru ca mai apoi să plece: "Trebuie doar să ne uităm la noi pentru a ne da seama la ce nivel de inteligenţă poate ajunge viaţa şi pentru a vedea pe cine nu vrem să întâlnim", a declarat Hawking, adăugând că ar trebui să evităm contactul cu posibilele civilizaţii extraterestre.


Sursa:  REALITATEA.NET


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu