luni, 16 iulie 2012

OLIMPIADA 2012. Eveniment violent FĂRĂ PRECEDENT înainte de JO


OLIMPIADA 2012. Preşedintele Comitetului Olimpic Libian, Nabil al-Alam, a fost răpit duminică de bărbaţi înarmaţi în centrul oraşului Tripoli şi dus într-o locaţie necunoscută, a declarat luni un oficial al Comitetului.

OLIMPIADA 2012. "Nouă bărbaţi înarmaţi care s-au dat drept membri ai armatei libiene l-au obligat pe al-Alam să coboare din maşină în plin centru al oraşului, în jurul orei locale 15:00 (16:00 ora României) şi l-au dus către o destinaţie necunoscută", a declarat directorul biroului acestuia, Arafat Jouan. Armata şi Ministerul de Interne au declarat că nu au cunoştinţă despre vreo arestare în acest caz, a precizat Jouan.
Această răpire s-a produs la câteva zile după plecarea celor cinci atleţi libieni la Londra pentru a participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, care încep la 27 iulie.
Libia patricipă la Jocurile Olimpice la patru discipline: judo, maraton, atletism (100 de metri, femei) şi haltere.
Înaintea revoltelor din 2011 care au dus la înlăturarea regimului lui Muammar Kadhafi, Comitetul Olimpic Libian a fost condus de Mohamed, fiul cel mare al liderului defunct, care s-a refugiat în Algeria împreună cu mai mulţi membri ai familiei.


Sursa:  REALITATEA.NET




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu