luni, 30 iulie 2012

Ponta: Parlamentul va transmite CCR că, în realitate, nu suntem 18 milioane



Premierul Victor Ponta a fost invitatul emisiunii "Realitatea la raport". El a prezentat paşii ce urmează după desfăşurarea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu. Ponta a precizat că la ora actuală, în România, conform datelor preliminare ale recensământului din 2011, locuiesc 15 milioane de cetăţeni cu drept de vot, acest argument urmând să fie transmis CCR de către Parlament.
 LIVE TEXT


Principalele declaraţii ale premierului Ponta:
- Cred că ne aflăm la momentul pe care il consideram cel mai probabil: să fie o majoritate pentru demiterea preşedintelui, dar să nu se indeplinească cvorumul. Eu nu mă aşteptam să vină atât de mulţi oameni la vot. Suntem in situaţia cea mai rea: ai 8,5 milioane care au venit la vot, pe care Băsescu ii ameninţă, le spune că sunt complici la lovitura de stat. El spune că ceilalti sunt partizanii lui pentru că nu au venit la vot. Niciodată în România nu au fost mai mult de 10-11 milioane la vot. La prezidenţiale in turul doi au fost 10 milioane. Cred că e situaţia cea mai rea, in ansamblu, pentru ţară. In rest sunt foarte mândru că atat de multi oameni au venit la vot si că cea mai odioasă acuzatie a lui Băsescu - fraudarea votului- s-a dovedit incă o tiribombă de campanie, n-a fraudat nimeni niciun vot.
- Cum procedăm în continuare:  există o singură posibilitate foarte clară: ce va decide CCR va fi respectat, aplicat de Guvern. Ce va decide nu ştiu să vă spun. Ce pot să vă spun: inainte de a se lua decizia CCR, fiecare dintre părţi - preşedintele suspendat si Parlamentul- îşi va spune punctul e vedere. Parlamentul va spune: CCR a stabilit un barem extrem de inalt, care nu mai există in Europa, in realitatea a existat boicot, nu suntem 18 milioane de cetăţeni. 
- Nu USL a fost parte a acestui proces. Parlamentul şi Traian Băsescu au fost cele două părţi.
- Despre nemultumirea lui Băsescu privind prezenţa la vot in bikini: Nu-l ştiam pe Băsescu atât de pudic, de pudbond. Nu există într-o democraţie o altă soluţie decât votul democratic. Să fii preşedinte cand nici măcar tu nu te votezi, vom intra intr-o carte destul de neagră a recordurilor.
 - In România astăzi, conform datelor preliminare ale recensământului din 2011, locuiesc 15 milioane de cetăţeni cu drept de vot. In plus faţă de aceştia, sunt inregistraţi cu CNP incă 3 milioane cu drept de vot care locuiesc in străinătate, dacă mai trăiesc sau dacă nu au renunţat la cetăţenia română. Din cei 15 milioane, 1,6 milioane sunt de etnie maghiară, cei care nu au votat ieri. E dreptul lor. M-a deranjat că premierul Viktor Orban a fost un agent de campanie al lui Băsescu. Din 13, 4 milioane români, 8 milioane au venit la vot, E o majoritate covârşitoare. Chiar dacă cu artificii procedurale, CCR nu o va recunoaşte, politic e imposibil să nu recunoşti aşa ceva. Trebuie să fii intr-o realitate paralelă ca să spui că nu te interesează. Dacă in loc de referendum erau alegeri parlametnare, USL lua 80% din mandate.


Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu