marți, 28 august 2012

5 mesaje cunoscute de viaţă dar care iti fac rau. Renunta la ele!


sfatulparintilor.ro mesaje de viata
Viaţa ne oferă multe lecţii, însă nu de puţine ori familia, mediul în care creştem ne bombardează cu informaţii care se concretizează în idei preconcepute pe care le asimilăm şi noi.

Iată 5 lecţii pe care n-ar mai trebui să le crezi, ca să fii sigur că te vei bucura cum se cuvine de viaţă.



1. Contează ceea ce cred alţii despre noi
Dacă o dau în bară, oamenii vor avea o părere proastă despre mine. Iar acest mod de gândire a dus la depresie, sinuncidere sau crime. Aminteşte-ţi momentele în care ai vrut să demarezi o acţiune însă gândul la ce ar crede alţii despre tine te-a oprit. Şi cât ai regretat după… Pentru o secundă imaginează-ţi că nu-ţi pasă deloc despre cum te văd alţii. Nu-i aşa că te simţi minunat? Rămâi în această stare.



2. Trebuie să fim raţionali când luăm decizii
Capacităţile noastre raţionale sunt mult mai supuse erorilor decât creierul emoţional. De multe ori, problemele complexe sunt mai uşor rezolvate dacă ne bazăm pe instinct. Încearcă un experiment simplu: în momentul în care ai de luat decizie, indiferent dacă este vorba de filmul la care să mergi sau la casa pe care vrei s-o cumpei în loc să contabilizezi plusurile sau minusurile fiecărei alegeri fii atent la mesajele pe care ţi le transmite corpul pentru fiecare opţiune în parte. Observă când acesta este tensionat şi când se relaxează.


3. Fetele frumoase obţin tot ceea ce este mai bun
Ei bine, lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Este adevărat că în majoritatea cazurilor o fată frumoasă cu un corp atrăgator primeşte tratament preferenţial, însă orice monedă are două feţe: în vreme ce toată lumea se uită la ele, nimeni nu le vede cu adevărat. Orice femeie superbă măritată are un soţ care s-a căsătorit fie cu sânii ei, fie cu chipul angelic, fără să dea vreo importanţă sufletului.



4. Dacă toate visele mele devin realitate, atunci viaţa ar fi perfectă
De fapt, oamenii care au tot ce-şi doresc sfârşesc în clinici de reabilitate, pe treptele tribunalelor sau în închisoare. Asta pentru că bogăţia are şi efecte adverse, aşa cum se întâmplă şi cu medicamentele. Practic, orice lucru care ne face bine poate să ne facă şi rău. Ciudat sau nu, în momentul în care începi să te detaşezi puţin de lucrul pe care ţi-l doreşti cu ardoare acesta se materializează. Pentru a atrage ce-ţi doreşti, trebuie să te bucuri ca şi cum ai fi deja în posesia acelui lucru. Bucuria, şi nu lucrul în sine, este cheia.



5. Pierderea este teribilă
De teama pierderii stabilităţii, oamenii renunţă la a mai fi ei înşişi. Zâmbesc când sunt trişti, se prefac că îi plac oamenii care îi aplaudă. Fiecare dintre noi are asemenea experienţe. Însă, după ani, realizezi că acea piedere nu ar fi fost deloc cataclismul pe care ni-l imaginam. Adevărata tragedie ar fi să-ţi pierzi sufletul şi inima. Nimic altceva nu contează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu