joi, 20 septembrie 2012


PRIVATIZAREA OLTCHIM, SFARŞITUL ROMÂNIEI INDUSTRIA-LE ŞI INDEPENDENŢEI ECONOMICE A STATULUI ROMÂN

Oltchim
Falimentul Oltchim pe care unii o numesc privatizare, după 23 de ani de la revoluţie, anunţă sfârşitul unei ere economice provenite din comunism, cea a platformelor industriale. României i s-a aplicat după 1990 de către UE şi marile puteri economice planul sovietic Valev de a fi o ţară agricolă şi a serviciilor. Nu aţi uitat sper când primul premier post-decembrist Petre Roman a spus că industria românească este “un morman de fiare vechi”, deşi Ceauşescu cu aceste unităţi economice a plătit uriaşa datorie externă.
A fost o politică premeditată de falimentare a platformelor industriale: au căzut GUG-urile de la Iaşi şi Cluj, combinatul Ocna Mureş, Alumina de la Slatina, Electroputere de la Craiova sau platforma ARO de la Câmpulung. Falimentarea prin privatizare a platformelor industriale a fost făcută cu binecuvântarea comisiei europene, bordului FMI, Băncii Mondiale şi a cancelariilor occidentale. Iniţial s-a falimentat de către directori în complicitate cu clasa diriguitoare de la Bucureşti marile combinate şi platforme industriale ca apoi să fie aşa-zis privatizate. În realitate concurenţa străină le-a cumpărat şi apoi le-a falimentat. Vezi clasicul caz de lichidare de la Roman Braşov şi multe altele.
Zilele acestea urmează să fie privatizat combinatul Oltchim după ce a fost falimentat de vechea conducere nomencalturistă. 3600 de muncitori îşi vor pierde locul de muncă într-un judeţ cu şomaj ridicat. Clujeanul Vuza încearcă să salveze combinatul pentru a rămâne în cadrul economiei naţionale, dar se pare că până la urmă nemţii sau ruşii de la Gazprom vor pune mâna pe acesta. Nu credeţi că Dan Diaconescu se implică în afacere dezinteresat pentru a-l reda poporului? El este numai un iepuraş scos în faţă de interese oculte care vor să amâne salvarea combinatului şi să facă jocul unor grupuri mafiote străine economiei naţionale sau numai politică populistă.
Tot zilele acestea combinatul Mechel din Câmpia Turzii este falimentat de către ruşi cu bună ştiinţă. Combinatul nu mai reprezintă niciun interes în prezent. El a fost falimentat să nu facă concurenţă firmelor mamă din Rusia. Peste 5000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă într-un oraş mono-industrial. Închiderea ultimelor platforme industriale ale economiei comuniste anunţă sfârşitul unei ere economice: România industrială. De acum României fiindu-i rezervat de către UE şi marile puteri rolul de ţară agricolă şi de servicii. Politica împotriva industriei româneşti a început încă din anii 80 şi a fost perfectată în cancelariile ţărilor occidentale şi la Moscova, în complicitate cu reprezentanţi ai clasei politice din România. Politica Vestului a fost ca sub masca privatizării şi vinderii activelor companiilor străine să se falimenteze platformele industriale pentru ucide concurenţa economică românească. Singura noastră şansă ca să nu mai fim o subcolonie europeană este să menţinem platformele industriale, să dezvoltăm o industrie naţională şi să încurajăm capitalul autohton. Pentru acest proiect avem nevoie de o nouă clasă politic şi de un partid naţionalist în fruntea ţării.
Ionuţ Ţene
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu