vineri, 28 septembrie 2012

UNDE GRAVITAŢIONALE GIGANTICE SE ÎNDREPTA SPRE PĂMÂNT?

Acest articol apartine blogului Enigme si Conspiratii

Unde gravitaţionale gigantice (de până la 100 de miliarde de ani-lumină lungime) ar putea deforma Universul într-un labirint contorsionat, prin compresarea şi comprimarea marginilor timpului şi spaţiului, asemenea unei cârpe stoarse. Se pare că există dovezi conform cărora una din aceste unde s-ar putea îndrepta spre Pământ…
De ce se extinde Universul? Datorită undelor gravitaţionale gigantice? Teoria undelor gravitaţionale gigantice a fost propusă de unii astrofizicieni pentru a explica de ce spaţiul se extinde la diferite rate în diverse regiuni ale Universului. Cum s-a ajuns la ea? Măsurători atente ale expansiunii Universului au scos în evidenţă anomalii alarmante: nu fiecare regiune a Universului se extinde la aceeaşi rată. Expansiunea iregulată a Universului ar putea însemna că legile de bază ale fizicii s-ar putea să fie greşite.
Dacă fizica e greşită, rezultă de aici că alte aspecte cosmologice sunt greşite, ca de exemplu distanţa până la stele sau vârsta Universului.
Căutând o explicaţie pentru această expansiune anormală, astrofizicienii au imaginat un câmp uriaş de energie întunecată ce e mult mai larg decât întreg continuumul vizibil de spaţiu-timp. Deşi teoria este cam întortochiată, totuşi ea ar putea explica toate aceste anomalii. Singura problemă a teoriei constă în faptul că nimeni nu a putut până acum să demonstreze prezenţa energiei întunecate. Dacă această energie n-ar exista, atunci fizicienii ar trebui s-o ia de la început pentru a explica de ce Universul se extinde astfel.
Oricum, această situaţie ar fi stânjenitoare pentru Einstein care este faimos pentru declaraţia sa conform căreia “Dumnezeu nu dă de două ori cu zarurile”. O expansiune neuniformă a Universului, fără energie întunecată, ar însemna că Dumnezeu a dat de mai multe ori cu zarurile, nu doar o singură dată. Soluţia propusă este una elegantă, simplă şi care ar explica anomaliile: prezenţa undelor gravitaţionale de 100 de miliarde ani-lumină lungime.
Totuşi, şi prezenţa ei ar ridica o serie de probleme. Cea mai mare dintre ele ar fi aceea că perspectiva unei expansiuni nesimetrice ar putea evolua într-o dezordine ce ar duce la dispariţia vieţii de pe planete, stele şi galaxii.Undele gravitaţionale gigantice ar putea fi detectate prin trecerea lor prin atomii de heliu, creând astfel o interacţiune ce ar putea excita fotonii. Astfel, detectarea unui nor de fotoni stranii ar putea semnala apropierea acestor unde monstruoase. Un asemenea nor fotonic ar fi extrem de energizat şi ar fi asemănător cu spuma care se formează odată cu valurile mării. “Spuma” (adică norul fotonic energizat) ar fi semnalul de alarmă că o undă gravitaţională monstruoasă se apropie.
Desigur că, dacă un asemenea nor fotonic s-ar intersecta cu un sistem planetar, acesta din urmă ar fi pur şi simplu devastat de titanica undă gravitaţională din spatele ei.

Misterul centurii fotonice
Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit îngroziţi – pe 14 iulie 2010 – că sistemul nostru solar este invadat de un nor energetic interstelar. Acest nor fotonic, extrem de energizat, ce disturbă Soarele, a fost numit “Centura fotonică”. Odată cu slăbirea Pământului şi mişcarea câmpului magnetic, lumea devine fără apărare faţă de imensele raze solare şi bombardamentul letal al razelor cosmice. NASA chiar a emis un avertisment privind apariţia unor furtuni solare masive în anii 2012 şi 2013.
100 de milioane de bombe cu hidrogen vor lovi Pământul
Aşa cum spuneam într-un articol prededent astronomii previzionau încă din 2010 o masivă furtună solară care va lovi Pământul în 2012, având forţa a 100 de milioane de bombe cu hidrogen şi având potenţialul de a distruge întreaga reţea de energie a planetei. Se pare că NASA urmăreşte această furtună încă din anul 2006 şi ea va lovi Pământul tocmai în 2012, anul în care din ce în ce mai multe scenarii spun că va fi sfârşitul lumii. Dr.Richard Fisher, directorul Diviziei de heliofizică a NASA, a spus că o asemenea furtună ar putea provoca consecinţe catastrofice pentru sănătatea lumii, pentru serviciile de urgenţă şi pentru securitatea naţională. Tot NASA a anunţat că dacă o furtună similară ar avea loc azi, ar cauza pagube infrastructurii societăţii high-tech de la 1 la 2 trilioane de dolari, şi ar fi nevoie de 10 ani pentru a ne reveni complet.
Astrofizician rus: Soarele intră într-un nor de energie interstelară distrugător
Într-un alt articol din februarie 2011 un astrofizician renumit rus, pe nume Alexei Dmitriev, nu se teme să anunţe şi să explice natura fenomenului şi consecinţele furtunii solare din 2012. Astfel, se pare că navetele spaţiale Voyager 1 şi Voyager 2 (ce explorează sistemul solar, fiind lansate în anul 1977 de NASA) au relevat faptul că Soarele nostru, ca şi întregul nostru sistem solar, se mişcă într-un nor de energie interstelară (o bandă de particule încărcate), ce este de natură turbulentă. Dmitriev crede că acest nor de energie va afecta atmosferele planetelor noastre, şi, în special, Soarele. Cum norul de energie continuă să afecteze Soarele, acesta va deveni din ce în ce mai activ şi va ejecta din ce în ce mai multă materie solară.

NASA recunoaşte prezenţa norului interstelar energetic
Pentru a demonstra că norul interstelar energetic nu e doar o poveste de adormit copii, voi prezenta un extras dintr-un articol publicat pe site-ul NASA pe 23 decembrie 2009 şi intitulat “Voyager face o descoperire interstelară”:
Sistemul solar trece printr-un nor interstelar care n-ar trebui să existe conform fizicii. “Folosind date de pe nava Voyager, am descoperit un câmp magnetic puternic care se află în afara sistemului solar”, a spus Merav Opher, colaborator NASA din cadrul Universităţii George Mason. “Acest câmp magnetic ce ţine norul interstelar poate rezolva o enigmă pe termen lung.” Descoperirea are implicaţii pentru viitor, atunci când sistemul solar va intra în alt nor similar din galaxia Calea Lactee.“Va avea loc o catastrofă globală!”
Precum am spus mai sus, astrofizicianul rus Demetriev i-a avertizat pe toţi să se aştepte la ce e mai rău: “Va avea loc o catastrofă globală! Nu în câţiva zeci de ani, ci în câţiva ani!”

Materia misterioasa a Soarelui – Emisii ciudate a Soarelui de particule necunoscute
Într-un articol din august 2010, site-ul Helium.com vorbeşte despre o descoperire ştiinţifică terifiantă şi anume o emisie ciudată a Soarelui ce pare a fi materie schimbătoare. Citesc din articolul de pe Helium.com:
Cercetătorii au prezis că vor avea loc adevărate tsunami-uri solare ce ne-ar putea distruge tehnologia noastră avansată, dar care ar putea slăbi şi câmpul nostru magnetic, expunându-ne astfel la raze X de înaltă intensitate. Dovezile arată că ceva foarte periculos se întâmplă în miezul ascuns al astrului nostru: particule ce nu au mai fost întâlnite vreodată (un fel de forţă misterioasă) sunt expulzate din Soare şi ne lovesc Pământul. Orice ar fi, dovezile sugerează că ele afectează întreaga materie. 
Cercetătorii de la Universităţile Stanford şi Purdue, au ajuns la concluzia că Soarele trebuie să emită o particulă necunoscută care are legătură cu ratele de descompunere a materiei.Singura şansă de supravieţuire a omenirii ar fi aceea ca unda gravitaţională gigantică să ne lovească indirect…
Dacă teoria ar fi adevărată, atunci ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare? Pierderea tehnologiei avansate pe care o avem pe suprafaţa planetară, creşterea semnificativă a cataclismelor mondiale (tsunami, cutremure masive, activitate vulcanică intensă etc.), precum şi expunerea Pământului la razele cosmice mortale din spaţiu. Apoi, unda gravitaţională gigantică va urma şi va lovi întreg sistemul solar. Singura posibilitate de supravieţuire a omenirii ar fi aceea ca unda gravitaţională să nu ne atingă direct, ci în mod indirect…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu