luni, 29 octombrie 2012

ALERTĂ LA NEW YORK: Primarul oraşului insistă asupra evacuării imediate a zonelor inundabile


Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a insistat luni ca locuitorii vizaţi de ordinul său de evacuare să îl respecte "imediat", insistând asupra pericolului iminent reprezentat de uraganul Sandy, relatează AFP.

Alertă la New York
Alertă la New York
Dacă nu aţi făcut deja acest lucru "şi aveţi un mijloc cu care să plecaţi, faceţi-o imediat. Condiţiile se deteriorează foarte rapid, iar fereastra pentru a pleca în deplină siguranţă este pe cale să se închidă", a declarat el într-o conferinţă de presă.
Duminică, Bloomberg a ordonat evacuarea obligatorie a 375.000 de persoane care locuiesc în zonele inundabile ale oraşului New York, dar mulţi nu au făcut acest lucru.
"Este o furtună care poate să vă ucidă cu uşurinţă", a insistat el, adăugând că apogeul este aşteptat în cursul serii, începând cu ora 20.00 (marţi, 02.00 ora României), timp de patru ore, cu o creştere a apelor care ar putea ajunge pe alocuri la 3,5 metri, ploaie şi rafale violente de vânt.
New York este înconjurat de ape, iar măsurile de evacuare se referă la sudul Manhattanului şi mai multe zone de coastă din Brooklyn şi Staten Island.

Bloomberg a cerut să fie deschise centre de primire în 76 de şcoli, cu un total de 16.000 de paturi disponibile.
Dar el a recunoscut că acestea sunt departe de a se umple, doar 3.000 de persoane dormind în ele duminică seara, precum şi 73 de animale de companie.

New York-ul, de obicei foarte animat, era complet paralizat luni. Transportul în comun era suspendat, tribunalele, magazinele şi obiectivele turistice erau închise. Şcolile au fost, de asemenea, închise şi vor rămâne la fel şi marţi, a precizat Bloomberg.
Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu