luni, 29 octombrie 2012

Urmaşii MAYAŞILOR spun ce înseamnă 21 decembrie 2012. Apocalipsa este "o minciună"


O alianţă formată din organizaţii ale unor descendenţi ai civilizaţiei mayaşe condamnă folosirea miturilor apocaliptice pentru a obţine profit.

"Ne revoltăm în faţa înşelăciunilor, minciunilor şi manipulărilor şi împotriva transformării noastre în folclor de dragul profitului" a declarat liderul alianţei mayaşe Oxlaljuj Ajpop, Felipe Gomez, citat de AFP.

Reacţia alianţei vine după ce Ministerul Culturii din Guatemala a anunţat că, în 21 decembrie, va organiza un eveniment la care sunt aşteptate 90.000 persoane. Ministerul a promovat aceste eveniment făcând referire la teoriile apocaliptice, potrivit cărora sfârşitul lumii va veni în acea zi. Alianţa cataloghează decizia statului drept o dovadă de lipsă de respect faţă de cultura mayaşă.

Oxlaljuj Ajpop a anunţat că, pentru urmaşii mayaşilor, data de 21 decembrie va marca începutul unui nou ciclu calendaristic. Ce implică acest nou ciclu? "Apropierea unor schimbări importante în plan personal, familial şi în societate, pentru ca umanitatea şi natura să fie în armonie şi echilibru", a subliniat Felipe Gomez pentru sursa citată.

Sursa: Stiri Yahoo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu