joi, 22 noiembrie 2012

CARE VOR FI ULTIMII LOCUITORI AI TERREI ȘI CÂND VA DISPĂREA ACEASTA




Ultima viață pe Pământ va pieri în 2,8 miliarde de ani, arsă de Soarele muribund, deoarece se va umfla până va deveni un gigant roșu. Timp de aproximativ un miliard de ani înainte, singurele lucruri vii vor rămâne organismele unicelulare în derivă în bazinele izolate de apă caldă, sărată, scrie newscientist.com.

Cercetătorii sugerează că în viitor vor fi mult mai multe planete locuite decât s-ar fi crezut, oferind o nouă speranță pentru găsirea vieții în locuri neverosimile. 

Folosind ceea ce se știe despre Pământ și Soare, cercetătorii din Marea Britanie au calculat o cronologie pentru fazele de viață de pe planeta noastră. 

Echipa a început prin modelarea și creșterea temperaturilor de pe suprafața Pământului la altitudini diferite, împreună cu schimbările pe termen lung ale caracteristicilor planetei orbitale. Modelul lor arată că odată cu îmbătrânirea Soarelui se și încălzește Pământul, mai multe complexe de viață cum ar fi plantele, mamiferele, peștii și nevertebratele în cele din urmă vor dispărea din cauza temperaturilor. 

De asemenea, oceanele vor seca, iar singurele zone în care va mai exista apă, în cantităţi reduse, vor fi munţii şi peşterile. Aici se vor adăposti şi microbii care vor popula Terra până aproape de dispariţia planetei noastre.


http://www.antena3.ro/stiinta/care-vor-fi-ultimii-locuitori-ai-terrei-i-cand-va-disparea-aceasta-191308.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu