joi, 22 noiembrie 2012

MANCAM SANATOS DAR TOTUSI NE IMBOLNAVIM?


De multe ori am auzit acest text si multi nu pot sa inteleaga din ce motiv corpurile noastre sunt atat de sensibile la simple raceli, gripe sau alte feluri de boli care nu ne parasesc, in special atunci cand avem o alimentatie apropiata de natura.
Alimentatia sanatoasa cu un procent cat mai mare de cruditati ajuta enorm corpul sa-si echilibreze pH-ul dar in acelasi timp nu este suficienta, in sensul ca pH-ul din corp poate fi schimbat de atat de multe situatii, cauze si atitudini. Pot sa fie probleme de natura spirituala si personala, conflicte interioare nerezolvate, nemultumire si stare de negativitate acumulata in timp si depozitate bine de tot in corp si eventual re-alimentata zilnic, conflicte cu alte persoane, lipsa poftei de viata si lipsa visurilor de viitor, expunerea si sensibilitatea la radiatiile din jur, lipsa somnului de calitate (intre 22-6), lipsa exercitiului fizic, dezhidratarea acuta etc. Acestea sunt doar o parte, insa trebuie indetificate cauzele care daca sunt rezolvate si combinate cu o alimentatie buna, cu siguranta vom reusi sa ne schimbam sanatatea interioara.
1. Starile sufletesti si dezechilibrul spiritual.
Aici ma refer la starile negative si activitatea zilnica mentala care este in general centralizata in jurul lucrurilor negative care ni se intampla, in loc sa fie concentrata pe identificarea elementelor pozitive si mentinerea acestora in mintea noastra. Parca am fost programati sa indentificam doar raul, doar lucrurile care ne nemultumesc, doar situatiile care ne aduc apasare si disconfort si mai rau, sa aplecam urechea la barfele din jurul nostru, sa criticam si sa comentam fiecare aspect mai putin bun. Da, dragii mei, toate acestea puse impreuna plus multe alte conflicte nerezolvate cu cei din jurul nostru, plus conflictele din noi insine, aduc aciditate in corp, slabindu-l si transformandu-l un mediu foarte, foarte prielnic bolilor.
2. Lipsa somnului de calitate.
Daca nu ne odihnim intre orele 22-6 corpul nu poate sa-si desfasoare activitatile de curatire si regenerare, intrand intr-un dezechilibru care cu greu poate fi refacut in timp si ce sa mai spun de nopti nedormite care sunt cu adevarat ucigatoare pentru sistemul imunitar si echilibrul pH-ul din organism. De multe ori ne gaseste ora 23-24 tot la computer (aici ma incadrez eu cand trebuie sa raspund la zecile de comentarii si intrebari zilnice) si nu este deloc bine. Trebuie sa ne ingrijim corpurile tinand cont de toate laturile si asta pentru ca trebuie sa constientizam ca acesta trebuie sa aiba o rezistenta cu bataie lunga, de zeci (sau sute 
:-)de ani).
3. Lipsa exercitiului fizic, pe langa faptul ca intepeneste incheieturile, slabeste oasele, mentine aciditatea in corp, moleseste muschii si ligamentele, mai si scade si sistemul imunitar, facandu-l lenes si greoi la apel. Daca nu aveti timp de sala, luati-va timp sa va ridicati de la birou si intindeti-va muschii de cel putin 3-4 ori pe zi, indiferent daca sunteti la servici sau acasa, mariti pasul in loc sa mergeti lent, inspirati adanc, ridicati-va ochii din astfalt si admirati copacii si cerul. Daca pana sa ajungeti cu privirea la copaci sau cer, dati de cate vreo privire glaciara, nu o luati in mod personal. Oamenii in general sunt mult prea ingreunati de probleme personale si de multe ori se vede asta pe fetele lor. Mai bine zambiti scurt sau ridicati-va privirea mai sus.
Sursa: piatza.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu