joi, 22 noiembrie 2012

Grâul încolţit – remediu minune


Prin anul 1993 am cunoscut un om minunat şi anume părintele Leontie Gazea de la Cepleniţa, jud. Iaşi. Când m-am întâlnit cu el avea 95 de ani şi arăta de 60 ani. Mi-a povestit cum s-a vindecat el de gută după ce a citit o carte de E. Guinter – “Să trăieşti fără a fi bolnav”. Şi astfel a experimentat ce scria acolo, şi-a schimbat modul de alimentaţie şi mânca grâu încolţit. Astfel mai jos vă redau cu drag regimul alimentar – minune al părintelui Leontie Gazea.
“Grâul încolţit este un stimulator extrem de important al activităţii vitale a organismului uman, datorită conţinutului bogat în complexul de vitamina B şi în multe alte vitamine, cât şi a diferiţilor fermenţi (enzime) necesare pentru reglarea proceselor intime din organism. În multe boli, după o saptămână – două de consum al boabelor încolţite de grâu, la oamenii de orice vârstă se constată o vizibilă îmbunătăţire a stării de sănătate şi apoi o însănătoşire completă. Folosirea acestei metode nu este periculoasă şi este foarte eficientă”. Iar doctorul francez Jean Valnet în lucrarea sa, “Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale” (Editura “Ceres”, Bucureşti, 1991), scrie: “(…) excepţionala bogăţie a constituenţilor lui (a grâului – n.r.) autorizează cercetatorii care s-au aplecat asupra problemelor sănătăţii să afirme că ar da o grea lovitură dezvoltării tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer”.
Părintele pregătea grâu încolţit zilnic şi îl consumă umed sau sub forma unor turtiţe făcute de dumnealui. Dar acest mod de folosire a grâului încolţit îngreuna şi limita posibilitatea utiliz[rii lui pe timpul călătoriilor sau deplasărilor în alte localităţi. Pentru a înlătura aceste pierderi şi a veni în ajutorul consumatorilor, fiul său – ing. Nicolae Gazea – împreună cu feciorul său, Constantin, şi dl Cristea Marin au facut o inven’ie: fulgi de grâu încolţit. Produsul este brevetat şi premiat la Salonul Interna’ional de Invenţii din Iaşi, octombrie 1996, obţinând Medalia de Aur. De asemenea, în noiembrie 1998, la Salonul Internaţional de Inventică de la Bruxelles, a obţinut încă o Medalie de Aur. Acest produs se găseşte în comerţ sub numele de “Granovit” – fulgi de grau germinat. Se poate cumpăra de la mai toate magazinele alimentare din Iaşi şi în multe alte localitaţi. (Fără indoiala şi în Bucureşti). “Granovitul” păstrează însuşirile şi întreaga valoare nutritivă şi medicinală a grâului încolţit umed. Nu de mult, aceiaşi cercetători au scos încă un sortiment: “Musli-granovit”, care se găseşte deja în comerţ.
 Tratamentul cu grâu încolţit
Ce este grâul încolţit?
Germenii de grâu (grâul încolţit) sunt seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură. În acest moment, sămânţa încolţită conţine maximum de substanţe folositoare organismului uman. Iată câteva cantităţi de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu structura foarte puţin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.
Durata curei
Pentru a observa primele efecte ale consumării graului încolţit este necesară trecerea a 3-4 saptămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, dupa 2-3 luni şi 6-12 luni în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave.
Doza terapeutică la adulţi este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 linguriţe pe zi.
Administrarea
Administrarea germenilor de grâu se face dimineaţa, pe stomacul gol. Grâul încolţit se dă prin maşină de tocat, pentru a fi mărunţit, după care se amestecă cu miere. Există şi o serie de reţete de combinare a grâului germinat cu alte alimente-medicament.
Acţiuni terapeutice ale acestei cure:
Primele efecte care se observă la această cură sunt: oprirea căderii părului, mărirea sau refacerea acuităţii vizuale, îmbunătăţirea coordonării mişcarilor, întărirea dinţilor, înfrumuseţarea pielii, reglarea activitaţii nervoase (germenii de grâu au şi un efect uşor sedativ), mărirea vitalităţii.
 Indicaţii
Grâul încolţit este indicat în:
  • creştere, tratamentul întârzierilor de creştere la copii;
  • boli de piele (acnee, eczeme, afecţiuni infecţioase recidivante);
  • îmbătrânire, îmbătrânire prematură;
  • afecţiuni hepatice;
  • subponderalitate (are efect reglator asupra greutăţii corporale);
  • la femei – în cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia îngustă, bazinul larg, vocea subţire, lipsa pilozităţilor (părului) din zona abdomenului, spatelui, facială etc;
  • tromboflebita;
  • arterita;
  • tumori ale stomacului, tumori în general;
  • cancer;
  • afecţiuni oculare;
  • afecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită);
  • impotenţă şi sterilitate masculină (pentru barbaţii cu vitalitate generală foarte scăzută);
  • amenoree, dismenoree (la femeile cu o constituţie fragilă, anemice);
  • anemie, lipsă de calciu şi magneziu;
  • dureri de cap, migrene, insomnie.
Contraindicaţii ale curei cu grâu încolţit
Germenii de grâu sunt contraindicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. În consecinţă, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, barbaţi cu tendinţa spre efeminare vor folosi cu prudenţă acest remediu-minune, care în cazul lor ar putea să accentueze anumite probleme.
Sortimente de grâu germinat ce se găsesc în comerţ.
În comerţ se găseşte grâu încolţit în urmatoarele forme de prezentare: pulbere obţinută prin uscarea şi măcinarea grâului încolţit şi apoi uscat; fulgi obţinuţi prin prelucrarea mecanică a boabelor de grâu încolţit; diferite combinaţii de fulgi sau pulbere de germeni de grâu cu fructe uscate (cătină, fructe de pădure, fructe exotice). Evident, nici unul din aceste produse nu are puterea curativă a boabelor de grâu proaspăt germinate şi date prin maşina de tocat.
 Obţinerea grâului încolţit după metoda Valeriu Popa
Se cumpără grâu – din ultima recoltă. Se cerne prin sită, ca să cadă corpurile străine. Joi dimineaţa la ora 6 se pune la încolţit 1 kg de grâu, într-o oală smălţuită, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obţine o apă curată. Apoi, se umple oala cu apa limpede. Se pune într-un loc ferit. La ora 14 şi ora 22 se scurge apa în care a stat grâul şi se spală din nou, până rămâne iar apa curată. Se umple din nou oala şi se lasă la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa şi se transferă grâul în strecurătoare. Se pune strecurătoarea sub jet de apă. În timpul spălării nu amestecaţi grâul. Spălarea să dureze numai câteva secunde. Se va repeta din 8 în 8 ore, adică la orele 6 – 14 – 22, pănă iese embrionul (colţul) de 2 mm şi rădăcinile de 5 mm. Aceasta se obţine sâmbăta pe la prânz sau, cel mai târziu, seara. Când se obţine mărimea embrionului şi a rădăcinii, se pune grâul în sticle de sticlă care se vor acoperi cu dopuri, ca să nu intre aerul, şi se lasă la frigider. Dintr-un kg de grâu se obtine 1,5 kg de grâu încolţit. Această cantitate ajunge pentru o săptămână.
Sursa:  holisterapi.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu