joi, 22 noiembrie 2012

Portaluri ascunse, descoperite de NASA în câmpul magnetic al Terrei (VIDEO)

Există portaluri între Terra și Soare, spun cercetătorii NASA
Unul dintre subiectele favorite ale ştiințifico-fantasticului este reprezentat de "portaluri" – breșe extraordinare prin timp sau spațiu care îi pot trimite pe oameni departe în timp sau spaţiu. Un portal bun este o scurtătură, un ghid, o poartă spre necunoscut. Dacă aceste portaluri ar fi reale....


Ei bine, se pare că sunt reale, iar un cercetător NASA a descoperit modalitatea prin care pot fi găsite. 

Fizicianul Jack Scudder de la Universitatea din Iowa, a identificat „portaluri spațiale ascunse în câmpul magnetic al Pământului, care se închid și se deschid de zeci de ori în fiecare zi”, potrivit datelor recoltate de cercetător de la instrumentele THEMIS, de la NASA și Cluster, ale ESA, concentrate asupra magnetosferei terestre încă din anii ’90.

„Le denumim puncte X sau regiuni de difuzie a electronilor. Sunt locuri unde câmpul magnetic al Pământului se conectează cu cel al Soarelui, creând un culoar neîntrerupt între atmosferele celor două corpuri celeste aflate la o distanță de 150 de milioane de kilometri unul de celălalt”, susține Scudder.

Portalurile sunt amplasate la câteva zeci de mii de kilometri depărtare de planeta noastră, acolo unde câmpul geomagnetic se intersectează cu vânturile solare. Majoritatea portalurilor sunt mici și efemere, în timp ce altele sunt larg deschise, vaste și susținute. Fluxuri uriașe de particule energetice pot trece prin deschiderile respective, încălzind atmosfera superioară a Pământului, generând furtuni geomagnetice și declanșând aurore polare strălucitoare.

 

Sursa: nasa.gov

            jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu