duminică, 11 noiembrie 2012

Folosirea puterii mintale pentru acumularea si dirijarea fortei vitale in corp


Chimistul Arnolpho si farmacistul Burgent, in cartea Cultura psihica, recomanda purificarea sufletului prin distrugerea defectelor, viciilor, eliminarea egoismului si a exceselor sexuale. Ei dau o serie de lectii despre respiratie, dobandirea magnetismului prin acumularea fortei vitale, transformarea unei dorinte sau a unui sentiment negativ in energie pe care sa o folosim in scop bun, dirijarea energiei in corp si asupra celor din jur, materializarea gandului in scopul de a remedia defecte fizice, tratarea bolilor prin magnetism. Aceste exercitii cer timp si perseverenta, dar rezultatele sunt miraculoase.



Conform lui Edgar Cayce, in primul rand trebuie respectate doua legi:



1) Legea echivalentei: "Ce semeni, aia culegi";



a) Tot ce exteriorizeaza un om prin vorba sua prin fapta se va intoarce spre el. Domnul Iisus a spus: "Din cuvintele tale te vei indrepta si din cuvintele tale te vei osandi".
b) Ceea ce da, aceea va primi. Daca da ura, va primi ura; daca da dragoste, va primi dragoste; daca evita, va fi evitat; daca minte, va fi mintit; daca inseala, va fi inselat.
2) Legea educarii imaginatiei:
a) Tot ce-si imagineaza un om are sa se realizeze;
b) Omul poate chema boala prin teama.



• Echilibrul sistemului nervos este conditia sanatatii. Yoghinii considera ca toate emotiile si sentimentele sunt insotite de producerea in organism a unor substante care actioneaza ca otravuri sau ca tonice. Aceste substante intra in sange si se fixeaza pe anumite organe, in general pe centrii nervosi. De exemplu, emotia maniei produce o toxina care actioneaza asupra inimii, ficatului si stomacului, dar se elimina repede; daca apare ura, roxina este secretata cronic, putin cate putin, si otraveste tot organismul, dar mai ales ficatul. Frica este o alta emotie si ii corespund doua sentimente: regretul aplicat trecutului si ingrijorarea aplicata viitorului, care au aceeasi toxina ca si frica, fixandu-se mai ales la vezica biliara, stomac si intestin. Ea ar fi cauza afectiunilor gastro-intestinale. Aceastea doua sunt principalele otravuri de origine psihica. Ele se pot combina cu alte otravuri organice din sol si ape si aceasta combinatie ar produce cancer. Hatha Yoga recomanda stapanirea sentimentelor. 



Trebuie eliminate frica si mai ales ura. "Sa nu apuna soarele inainte de ati trece mania" - aceasta indurmare biblica este o taina a sanatatii. Stapanirea devine usoara daca se abordeaza pe plan fiziologic. Se adopta sistematic atitudinile si expresiile corporale contrare emotiilor si sentimentelor care trebuie invinse. Nu putem samane maniosi daca mutchii fetei si corpului sunt destinsi si buzele surazatoare. Atitudinea fizica de bravura invinge frica. Manifestarea continua a unei seninatati exterioare antreneaza inevitabil seninatatea sufleteasaca.



Exista si substante tonice produse de bucurie, voiosie, afectiune, iubire.



R. Burton, un medica care a trait in sec. al XVII-lea, a scris ca exista 3 medici care pot vindeca orice boala: dr. Ras, dr. Regim si dr. Calm. Rasul are 8 functii: imbunatateste circulatia sanguina, mareste numarul de celule fagocitare care distrug bacteriile, virusii si formatiunile neoplazice, accelereaza bataile inimii si in mica masura ridica tensiunea arteriala, accelereaza ritmul respirator, determinand cresterea cantitatii de O2 din sange, elibereaza endorfinele care influenteaza buna dispozitie si contribuie la scaderea intensitatii durerii, relaxeaza musculatura, accelereaza digestia, maseaza musculatura organelor itnerne. Daca radem des, ne este mai usor sa luptam cu stresul, ne putem relaxa mai usor, suntem mai creativi si mai rezistenti la imbolnaviri. În statul West Virginia, din Statele Unite, a fost infiintat primul spital din lume in care pacientii sunt tratati cu ajutorul rasului si al jocurilor.


Medicina holistica cayciana afirma: "Mintea este constructorul". Spiritul cosntruieste fiecare celula a corpului. Nu exista nici o boala pe care sa n-o fi construit mai intai voi insiva in mentalul vostru (in aceasta viata sau in una dintre vietile precedente). Orice boala vine prin incalcarea unei legi cosmice, care se va traduce in corpul fizic, care este un ecou al cosmosului. Daca ati avut puterea de a va crea boala, gasiti puterea necesara spre a o distruge. Orice vindecare vine din aceeasi sursa. Fie ca ea se face prin dieta sau prin medicamente sau chiar prin chirurgie, este la fel: este vorba despre constientizarea acelor forte care se afla in interiorul corpului si care sunt reflexul fortei creatoare a lui Dumnezeu. Noi trebuie sa usurpm munca naturii vindecatoare.


Matematicianul von Neumann, parintele ciberneticii, a calculat memoria totala a omului: 1020 unitati de informatie. Adica in creier ar intra o biblioteca cu rafturi lungi de 300 de km. Noi folosim doar 3-4% din mentalul nostru - inclusiv memoria. De aceea cred ca se poate folosi cu succes puterea mentala pentru vindecari.


Vindecarea se poate face si prin voce. Dupa cum afirma Edgar Cayce, in prenume este suma totala a ceea ce a construit sufletul entitate, fortele sale vibratorii, in fata Fortelor Creatoare (Dumnezeu). Numele unei persoane arata stadiul sau de dezvoltare karmica, ca suflet. Şi daca cineva rosteste un nume in timp ce ceilalti isi indreapta gandurile si iubirea lor spre acest nume, valul de energie este dirijat spre vindecare.


Şi mai presus de toate, multa credinta in Dumnezeu. El este singurul care ne poate schimba destinul. Dumnezeu isi aminteste de noi in masura credintei noastre. Pe masura ce gandirea se inalta afirmand binele, mentalul raspunde noilor tipare psihice, iar corpul se revigoreaza, scapand de boala.


Foarte folositoare este meditatia, adica sa-ti aduci fizicul si mentalul la rezonanta cu Creatorul, cautand sa-ti cunosti legaturile cu El. Meditatia este rugaciune. Ea cosnta in a-ti goli eul de tot ce impiedica Fortele Creatoare sa tasneasca din profunzimile eului tau si sa se propage prin vibratii de-a lungul meridianelor, pentru a se diversifica in centrii glandulari care creaaza activitatile fizice, mentale si spirituale ale omului. Daca aceasta meditatie este facuta corect, trebuie sa fii la sfarsitul ei mai puternic mental si spiritual. Meditatia este cel mai bun mijloc de a deschide chakrele, adica de a intra in starea de transa usoara, indispensabila pentru vindecare si liniste.


Dr. Henry G. Bieler, in cartea Alimentele, miracolul vindecarii, descrie foarte bine rolul pe care il joaca glandele endocrine in caz de imbolnavire si ce boli apar atunci cand elenu mai fac fata agentilor agresivi, respectiv toxinelor (in caz de hiperactivitate).


Exista o corespondenta intre rugaciunea Tatal Nostru si glande. La rostirea fiecarui cuvant din rugaciune, se deschide o glanda. Centrii glandulari majori sunt: pituitara sau hipofiza (cea mai inalta glanda, este legata de lumina), pineala (punct de plecare pentru cosntructia embrionului in pantecul mamei), tiroida (intra in actiune cand trebuie sa luam o decizie si sa actionam), timusul (corespunde inimii), suprarenalele (sunt centrul nostru emotional si actioneaza asupra plexului solar), gonadele (motorul corpului fizic), celulele lui Leydig sau Lyden (centrul echilibrului masculin-feminin). Fiecare organ depinde de un centru glandular. Orice boala provine dintr-o proasta functionare a unuia dintre acesti centri glandulari.


Vindecarea se face prin purificarea acestor centri (prin deschiderea lor). Putem medita pe o muzica frumoasa. Chakrele se mai pot deschide cu annumite mirosuri, anumite exercitii de respiratie si pozitii pe care le cunosc yoghinii. O data deschise, prin ele patrunde energia cosmica, vitalizandu-le. Fiecare din acesti centri glandulari va radia energia care va permite organului bolnav sa se vindece. Traditia indiana imagineaza energia vitala, care este scanteia divina, "Viata", ca un sarpe incolacit la baza coloanei vertebrale. Aceasta forta, Kundalini, poate urca prin chakrele deschise si, printrun fenomen vibratoriu, poate revitaliza intregul trup.



Cei care isi deschid chakrele din imprudenta, fara sa se puna sub o protectie spirituala, risca sa devina prizonierii unor entitati; aceasta a profitat de deschiderea chakrelor pentru a parazita viul. Fenomenul se intampla la unele cupluri aflate in orgasm cand, chakrele fiind deschise, un partener poate fi parazitat de o entitate pe care a avut-o celalalt partener. Atunci poate aparea frigiditatea sau impotenta, intr-un reflex de aparare (unul dintre parteneri nu-si deschide chakrele, de frica de a nu se lasa invadat). Acelasi fenomen se produce in prezenta alcoolului si a drogurilor, care provoaca un fel de transa, deschizand poarta unor entitati din astralul de jos, care vin sa-l posede pe cel care le consuma. Unele concerte de muzica rock, lovind violent centrii glandulari (chakrele), provoaca deschiderea lor.


Vindecarea inseamna adaptarea acestor forte care se manifesta in corp (receptor al tuturor Fortelor Universului), modificarea vibratiilor. Ea consta in a pune tesuturile vii ale corpului (structura atomica a celului veii - aceasta energie celulara) in rezonanta cu Energiile Creatoare - Dumnezeu (cu linia sa de vibratie spirituala). Trebuie corelata structura atomica a celului cu corespondentul ei de vibratie spirituala si bransat corpul pe lungimea de unda necesara. Astfel, prin rugaciune, veti putea ajuta corpul. Ridicarea vibratiilor determina atingerea pragului de conttiinta care permite comuniunea cu divinitatea.


Cand cineva poate face sa apara in el insusi astfel de vibratii si sa-si treaca eul fizic prin toate etapele aceastei rezonante pana in centrul care emana energie, adica al treilea ochi, atunci cand corpul lui devine ca un magnet, care, folosit corect, aduce vindecarea celorlalti prin mainile sale. Tratamentul medical doar rebranseaza activitatea organelor din corp la Natura (adica la sursele de viata din natura).


Dan Seracu, in cartea Autocontrol pentru avansati, descrie amanuntit chakrele, da metode de vindecare prin meditatie, intrand in zona undelor alfa (sub 10 Hz), folosind iamginatia. În timpul meditatiei sa te vizualizezi cum vrei sa fii fizic sau in diferite situatii (in caza noua, alt loc de munca etc.). Vointa, pentru a-si atinge scopul, are nevoie de un adversar pe care sa-l poata invinge. Aceasta poate fi imaginatia.


Emile Coue spune: "Daca vointa si imaginatia ajung la conflict, atunci intotdeauna imaginatia iese invingatoare".Pentru aceasta, trebuie sa pui la lucru cele 5 simturi: vazul, pipaitul, gustul, mirosul, auzul. Pentru a te vizualiza profund, esentiale sunt si sentimentele. Închipuieste-ti in ce voga te vei simti dupa ce ti-ai realizat scopul.Este bine sa rostesti o mantra de protectie. De exemplu: "Nici o influenta negativa, nici un gand negativ nu poate patrunde pe nici unul din nivelele constientului, subconstientului si supraconstientului meu, nici in alfa si nici in beta". Chimistul si farmacistul Emile Coue, in 1927, a folosit autosugestia. Propozitia lui, spusa de 20 de ori dimineata si seara, a facut minuni: "Zi de zi ma simt din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere". Gandul cu care spui, credinta ce pui in ea sa fie de natura a provoca sugestiile urmarite. El isi incepe cartea Stapanirea de sine cu urmatorul motto: "Nu vointa, ci imaginatia ne pune in miscare", iar introducerea incepe cu 
citatul: "Omul este ceea ce gandeste" (Pascal).



Noua psihologie va avea la baza o rasturnare de valori: in locul inteligentei, intuitia; in locul vointei, imaginatia; in locul constiintei, incostientul.



De altfel, subconstientul este o cantitate de forta fara directie, care face numai ce este dirijata sa faca. El este o forta oarba, care excuta dorinta dictata de imaginatie. Subconstientul nu are simtul umorului, astfel ca adesea cuvintele spuse in gluma se realizeaza si aduc nefericire daca ele contin vaicareli si idei negative. Intuitia este calauza subconstientului, sediul inteligentei definitive, atotstiutoare, atotcreatoare, daca persoana este calauzita de Sfantul Duh.


Convingerea este ceea ce va sustine intre dorinta si asteptare. Practicati credinta in tot. Credeti ca puteti fi sanatosi. Cautati motivele pentru care va doriti sanatatea. Convingeti-va ca puteti avea o stare de sanatate normala. Actionati ca si cum ati fi deja sanatos. Asteptati apoi ca minunea sa se intample. Practicati terapia gandului bun. Nu lasati sa va patrunda in minte gandurile negative.


A stapani gesturile si disciplina tacerii este o mare calitate a sufletelor mari, serioase, care nu se expun primului venit si nu se destainuie decat celor demni sa aprecieze nobletea adevarata.



Relevante sunt urmatoarele citate:


• "Cine vorbeste bine traieste bine".
• "Durerea trcuta nu trebuie reimprospatata".
• "Sa nu mai criticam, mai bine sa-l indrumam pe aproapele nostru".
• "Daca am comis o nedreptate, repede sa o reparam pentru linistea sufleteasca".
• "Nu lasa loc liber gandurilor negative, distrugatoare".
• "Straduieste-te sa iei viata in propriile maini".



Autosugestia se produce prin urmatoarele legi psihologice:


1. Orice imagine tinde sa se realizeze. Cel mai mic gand nu se pierde, ci lasa o urma in inconstient, care va lupta cu indaratnicia inertiei, pana la moartea individului (poate si dupa), ca sa-l infaptuiasca, infrangand rezistenta gandurilor contrarii care si ele tind spre realizare.
2. Se realizeaza imaginea care pretinde in spirit.
3. Convingerea determina sugestia numai prin faptul ca neutralizeaza sugestiile contrare.



O imagine poate fi facuta predominanta in spirit, prin:



1. Concentrarea fara efort asupra ei;
2. Emotia care ar intovarasi imaginea.
3. Obicei, adica exercitiul repetat tot mai putin constient.
4. Imitatie.
5. Repetare . prin aceasta opereaza formula lui Coue - "Zi de zi ma simt din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere". Se repeta de douazeci de ori in fiecare dimineata la sculare si seara la culcare, in mod mecanic, fara efort.




Cand vointa si imaginatia sunt in conflict, imaginatia invinge intotdeauna, fara exceptie, puterea ei fiind in proportie directa cu patratul vointei; iar cand sunt de acord, puterile lor nu se aduna, ci se multiplica una pe alta. Vointa nu trebuie sa se amestece deloc in practicarea autosugestiei. Trebuie sa cautam sa ne conducem noi imaginatia, si nu ea pe noi; in felul acesta, devenim stapani atat pe fizicul, cat si pe moralul nostru. Orice boala, aproape fara exceptie, poate fi invinsa prin autosugestie. Orice idee, cand ne ocupa singura spiritul (ne gandim doar la un singur lucru), devine adevar pentru noi si are tendinta sa se transforme in act (daca reusesti sa-l faci pe un bolnav sa gandeasca despre suferinta lui ca dispare, ea va disparea). Daca se intampla cateodata sa facem ceea ce voim este numai pentru ca in acelasi timp gandim ca putem. Daca doresti ceva - bineinteles rezonabil (trebuie sa existe un echilibru intre "a vrea" si "a putea", protejandu-ti astfel sistemul imunitar) - vei obtine, dupa 
un timp mai mult sau mai putin indelungat, repetandu-ti mereu ca acel ceva se pregateste, vine, se infaptuieste. A-ti fi teama de o bolaa inseamna a-i inlesni evolutia, a o provoca. De altfel, la unii oameni cu comportament etic, se mentine integritatea spiritului si se destrama corpul fizic. Cand boala este rezultatul distrugerii structurilor spirituale, ea duce la dezintegrarea fizica.



Trebuie considerat totdeauna usor de facut ceea ce ai de facut, bineinteles daca este un lucru posibil. Lucrand in aceasta stare de spirit, nu vei cheltui din puterile tale decat numai ce-i necesar; daca insa ai socotit lucrul foarte greu, vei cheltui de 10, de 20 de ori mai multa energie decat trebuie, adica o vei risipi. Autosugestia de seara este cea mai importanta. Autosugestia formulata din buze este un ordin pe care subconstientul nostru il primeste si il executa fara stirea noastra si mai ales noaptea. Cand simti vreo durere, intrebuinteaza formula: "Trece, trece..." repetand-o foarte repede, intr-un fel de vajaiala monotona, mangaind partea dureroasa sau fruntea, daca este vorba de o durere morala. Metoda foloseste in toate imprejurarile grele ale vietii.



• "Invoc Lumina lui Hristos, sunt un canal curat si perfect, Lumina imi este calauza".
• "Am tot ce-mi trebuie ca sa fac tot ce vreau si am tot ce vreau ca sa fac tot ce-mi trebuie".
• "Tot ce creez, tot ce realizez se face prin vointa si indrumarea lui Hristos, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Asa sa ma ajute Dumnezeu. Amin".



De altfel, chiar si Domnul Iisus a spus: "Toate cate le cereti rugandu-va sa credeti ca le-ati primit si ca le veti avea" si "Dupa credinta voastra, fie voua!".


Patrick Droust, in cartea Vindecare spirituala si nemurire, descrie corpurile care inconjoara corpul fizic (eteric, astral, mental, cauzal, budic, atmic), chakrele si legatura cu rugaciunea Tatal Nostru etc.


Cunoasterea profunda si iubirea desavarsita vor reface echilibrul celor trei corpuri principale: fizic, mental, spiritual, aceasta insemnand sanatate.


Cand ne gandim la cineva, are loc un schimb de energie si informatie intre noi si omul la care ne gandim. Barfa si gandurile urate despre un anumit om duc la conectarea straturilor karmice negative comune, traumatizeaza acel om si ne distrug propria structura karmica, iar cuvantul intensifica acest proces. Omenirea are deja acumulat un urias potential negativ, de aceea este necesar nu numai sa fii bun, ci trebuie sa fii bun in mod activ. Orice expresie dur afirmata, de exemplu: "N-am sa uit asta niciodata!" duce la formarea de programe de distrugere, de despartire. Nu trebuie admise in subconstient sentimente negative.

Sursa: www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu