duminică, 11 noiembrie 2012

Învataturi pentru suflet


Tu esti cel care a cerut sa fie lasat aici, pe acest Pamant, astfel incat sa poti face ceva remarcabil, ceva care conteaza pentru tine, pe care nu ai fi putut sa-l faci nicaieri altundeva si nici altcandva.


Singurele lucruri care conteaza cu adevarat la sfarsitul sejurului tau pe acest Pamant, sunt: Cat de frumos ai iubit si care a fost calitatea iubirii tale?


Fiecare persoana, intamplarile vietii tale, toate sunt cu tine pentru ca tu le-ai atras inspre tine. Ceea ce alegi sa faci cu ele este treaba ta.


Orice rau ar fi sa-i faci altcuiva, fa-ti-l intai tie insuti.


Nu exista o problema care sa nu iti lase un dar dupa ce trece. Cauti problemele pentru ca ai nevoie de darurile lor.
Nu ti se va trimite niciodata o dorinta fara sa-ti fie daruita si puterea de a o realiza. S-ar putea insa sa fie nevoie sa depui efort pentru aceasta.


Nu exista greseli. Întamplarile pe care le atragi asupra ta, oricat de neplacute ar fi ele, sunt absolut necesare pentru ca tu sa inveti ceea ce trebuie sa stii. Fiecare pas pe care il faci este necesar pentru ca tu sa ajungi la telul pe care ti l-ai propus.


Ia aminte la ce iti spune viata. Ea iti arata tot ce trebuie sa stii despre ceea ce poti sa devii.
Ceea ce te inspira, te si ghideaza si te si apara.


Singura datorie pe care o ai, oricand, in cursul oricarei vieti, este sa-ti fii loial tie insuti.
Cati isi traiesc vietile fara sa descopere vreodata ceea ce stiu sau ce iubesc? Multi. Este datoria ta sa nu iti ingadui sa ajungi ca ei.


Nu e nimic de iertat cand stii ca ai chemat la tine toate experientele din viata ta. De ce te-ai incrunta la cei care iti aduc ceea ce ai cerut?


Cand traiesti cu maxima intensitate, nu mai conteaza deznodamantul jocului. Orice s-ar intampla, este bine.
O viata este sansa ta de a exprima Sinele in cel mai palpitant si creativ mod cu putinta.
Ţi-ai reglat capacitatea de perceptie la o anumita frecventa, si numesti tot ceea ce poti vedea “lumea”. Te poti acorda, oricand, la frecvente noi.


O viata creativa si plina de iubire pentru ceva, orice, este o viata sanatoasa. Cand faci ceea ce te face fericit, ai parte de vindecare si siguranta.


Pentru a putea incepe sa inveti orice, trebuie sa lasi la o parte siguranta pe care ti-o da ignoranta. Semnul de recunoastere al ignorantei tale este taria cu care crezi in nedreptate si in tragic. Ceea ce omida numeste sfarsitul lumii, adevaratul Maestru numeste fluture.


Nu exista paradisuri, nici infernuri, ci doar aceste lumi nesfarsite pe care tu insuti le creezi, pana in momentul cand vei gasi solutia.


Fa ceea ce ai visat intotdeauna sa faci si nu va mai ramane loc pentru regrete.
Împartasindu- ti iubirea, vei fi purtat catre o viata magica, a fericirii interioare, pe care altii, neimpartasind-o cu tine, nu o pot cunoaste.


Unii spun sa induri, unii spun sa slujesti, unii sa te detasezi. Dar cine iti spune sa gasesti ceea ce este cu adevarat bine pentru tine?


Sa inveti inseamna sa descoperi ceea ce stiai deja. Sa faci inseamna sa demonstrezi ca, intr-adevar, stii. Sa-i inveti pe altii inseamna sa le amintesti ca si ei stiu, la fel de bine ca si tine. Sunteti, cu totii, invatacei, muncitori, invatatori.
Cel mai bine stii sa ii inveti pe ceilalti lucrurile pe care tu insuti trebuie sa le inveti cat mai bine.
Pentru a aduce ceva in viata ta, imagineaza-ti ca este deja acolo.


Destinul nu te forteaza sa mergi intr-o directie pe care nu vrei sa o urmezi. Tu esti cel care alegi. Destinul tau este in mainile tale!


Continua sa eviti problemele, si nu vei fi niciodata cel care le-a depasit.
Ţi-ai dat propria viata ca sa ajungi cine esti astazi. A meritat?


Esti o fiinta a luminii. Ai venit din lumina, te vei intoarce in lumina; la fiecare pas te inconjoara lumina fiintei tale nelimitate.


Richard Bach

Sursa:  www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu