joi, 1 noiembrie 2012

Votăm cu porcii sau votăm cu boii?


Întâi ăștia din guvern: vai de capul lor!

Au avut timp sa arate ce au in cap? Oho, prea destul! PSD si PNL sunt la putere din primăvara. Iar de făcut, aveau ce sa facă:
  • România era distrusa de criza. Companiile românești își pierdeau clienții pe capete (chiar si Dacia, pilonul economiei românești, a avut vânzări mai mici cu 80%). Au scăzut ei taxele si CAS-ul (așa cum promiseseră si cum au cerut Renault si mulți alții)? Nici vorba! Au dat-o cotita, ca cică nu e momentul. In final, n-au făcut nimic!
  • In schimb, a fost momentul pentru o noua taxa: taxa minima de sănătate (vezi Nu plătiți taxa de sănătate Ponta!).
  • Si a fost momentul si pentru mărirea salariilor bugetarilor cu 8%. Decizie dezastruoasa, care a dus la prăbușirea brusca a leului si la explozia preturilor. Era inevitabil: întotdeauna, când dai salarii nesusținute de economie, începe inflația. Pentru ca banii pe care ii dai tu, nu sunt bani adevărați: sunt doar hârtii colorate. Sunt bani falși (veziRomânia se mai agață doar în economia neagră). 
  • România a suportat cea mai dura seceta din 1947 încoace. Guvernul american a declarat-o chiar “seceta secolului”, a luat masuri pentru sprijinirea fermierilor si a avertizat ca preturile alimentelor vor exploda, începând din aceasta toamna (si chiar au explodat). In România, țăranii au cerut si ei guvernului sa declare stare de urgenta, dar premierul Victor Ponta si ministrul agriculturii, Daniel Constantin, le-au dat cu flit: cică, sa fim serioși, seceta nu este atât de grava. (vezi Ministrul Agriculturii refuză să lupte cu seceta). 
OK; daca aia nu, aia nu – atunci, ce a făcut USL-ul de când a venit la putere? OK, acum împart ei spăgile; s-au mutat ei in Palatul Victoria, dar in afara de asta: cu ce se lauda USL?
Cu doua eșecuri majore:
  • Referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Care i-a făcut de ras in toata lumea: Washington Post i-a luat la mișto, The Economist a ras de premierul Copy-Paste, iar Le Monde a spus deschis adevăratul motiv al demiterii: frica securistului Dan Voiculescu, ca va fi arestat in dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. 
  • Ratarea privatizării Oltchim. Premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, pur si simplu, n-au fost in stare sa organizeze o nenorocita de licitație.
In concluzie, USL (si Ponta personal) si-au tras singuri la glezne. Pe plan extern, USL a intrat pe lista neagra a Uniunii Europene si a SUA. De atunci, președintele UE si guvernul american au spus in permanenta: atenție, suntem cu ochii pe voi. Pe plan intern, măscăriciul Dan Diaconescu i-a făcut de ras.
Întrebare: cat de bou sa fii, sa te sabotezi singur, chiar înainte de alegeri? După alegeri, când o să iasă lumea în stradă ce faci, iți pui pistolul in gura si tragi? Răspuns: total bou.
Iată de ce, BOUL este animalul potrivit pentru cei din USL.
E PDL-ul mai bun?
PDL s-a comparat cu…Moise, zicând ca ii scoate pe români din deșertul crizei. Era o escrocherie: fiindcă Moise nu i-a buzunărit pe oamenii pe care ii conducea. Si până la urmă, si treaba cu “condusul” s-a dovedit o minciuna: PDL n-a condus nimic. S-a așezat in fund si a așteptat sa treacă furtuna. Numai ca furtuna n-a trecut.
Așa ca românii s-au ales cu un conducător incapabil de orice, decât de furat: va mai mirați ca urăsc acum de moarte PDL-ul? Mie mi se pare normal. In 2010 am scris: sper ca guvernul Boc nu e atât de dement, încât sa nu ia deloc masuri de reforma economica (adică de reducere masiva a taxelor si impozitelor), ca atunci toata România e in căcat. Dar uite ca a fost! Nu numai ca nu a redus nimic, ba chiar a inventat impozite noi (celebrul impozit forfetar).
Ce face acum PDL-ul? Se îmbracă in blana de oaie.
  • Si-a angajat câțiva fraieri nevinovați sa apară la televizor
  • si-a schimbat numele in ARD
  • i-a permis Monicăi Macovei sa facă o Comisie de Etica (un lucru excelent si intr-adevăr o premiera in România: dar de care si-au bătut joc).
Si spera acum sa scape de pedeapsa: dar nu va scăpa. Uitați-va la sondaje si veți vedea clar românii n-au fost păcăliți.
  • In primul rând, PDL nu e de dreapta: ca nici un partid de dreapta nu promite creșterea salariului minim pe economie: adică o povara mai mare pe companiile private (in loc s-o reducă) si mai mulți bani la stat (in loc sa taie cheltuielile statului).
  • In al doilea rând, chiar si gluma asta cu curățenia in partid, a fost stopata prompt. Comisiei de Etica i s-a atras atenția ca nu face ce vrea mușchii ei, adică i s-au smuls colții. Dar in final, chiar si așa, mafioții au considerat ca madam Etica prea si-a luat nasul la purtare. Si pur si simplu au trecut peste deciziile ei.
Sa faci o Comisie de Etica si după aia sa-ti bați joc de ea, e mult mai rău decât daca n-ai fi făcut-o deloc! Arata ce ești cu adevarat: un bandit nenorocit! E pur si simplu o porcărie: iar cei care fac porcarii sunt, evident, porci.
De aceea, PORCUL este animalul potrivit pentru PDL.
Concluzie: alegerile sunt o bătaie de joc. Care ține de 20 de ani!
PDL, ca si PSD, ca si PNL, sunt exact același lucru: vechiul Partid Comunist Român, sprijinit din toate puterile de Securitate. Nu contează ca-si scot ochii intre ei: nenorociții ăștia de stânga, întotdeauna s-au omorât unii pe alții, pentru banii statului. Ca nu sunt capabili sa trăiască pe banii lor: nici un comunist nu este!
Nu exista nici o diferența intre ei: nici la hoție, nici la capacitatea de a conduce o țara. Traian Băsescu a zis-o cu gura lui, in 2010: nu facem nimic contra crizei, pentru așteptam sa facă americanii. La fel a zis si Victor Ponta, acum câteva zile: n-avem nici un plan de rezerva, pentru cazul in care se prăbușesc Franța si Germania.
Pai trebuia sa aveți planuri, cretinilor! Asta era meseria voastră: sa conduceți! Pentru asta ați fost plătiți (si ați fost plătiți din greu, cu miliarde de euro neimpozitate). In timp ce voi stăteați si așteptați sa fiți salvați, alte guverne chiar au luat masuri:
  • in Polonia, nici măcar nu s-a simțit criza, iar acum investițiile străine au revenit la nivelul din 2007. In România, investițiile străine au ajuns la zero!
  • In China, au avut o creștere economica atât de mare (9%), încât s-au speriat de supraîncălzirea economiei si au frânat consumul pe credite, in special la imobiliare (in timp ce voi îl stimulați cu Prima Casa). Rezultatul: China are acum o creștere economica de 7% (adică tot mult), dar sănătoasa, nu bazata pe credite.
  • In Georgia, au tăiat la sânge cheltuielile statului, si acum prospera in plina criza.
Voi, animalelor, ce faceți? Pai, nimic! Așteptați sa ne scoată din criza americanii…sau germanii..sau francezii…sau cine s-o indura de România. Iar intre timp, furați cat puteți (ca asta e “dreptul” vostru, castigat in alegeri). Ei bine, surpriza: nimeni nu s-a indurat de România. Si nici n-o s-o facă.
Statul a ajuns la fundul sacului, nu mai are bani de salarii, spitale si pensii. Iar populația la fel: 70% dintre bucureșteni au cerut sa nu se dea încă drumul la căldura (ca n-au din ce sa mai plătească întreținerea). Iar in București, veniturile sunt mult mai mari decât in restul tarii!
Știți ce înseamnă asta, micuților? Ca v-a sunat ceasul! Timp de 20 de ani ați subminat economia naționala. Timp de 20 de ani, v-ați trădat tara: toți, din toate partidele. Ca toți ați fost la putere, de cel puțin două ori! Acum, veți culege ce ați semănat: falimentul. Tot ce se va întâmpla de acum încolo in România, e perfect normal si previzibil.
Si porcii si boii vor sfârși acolo unde e locul lor: la abator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu