luni, 17 decembrie 2012

2013 – Anul Sarpelui de Apa




 2013 – Anul Sarpelui de Apa  (10 febr. 2013 - 30 ian. 2014)


Un an 2013 in care evenimentele vor fi greu de prezis.  Facand o paralela intre mersul sarpelui (unduirea caracteristica care il conduce catre un punct greu de anticipat de catre cel care il priveste), am putea spune ca 2013 va parea pentru noi toti ca ne conduce intr-o anumita directie cand, pe neasteptate, directia se va schimba complet...
Dificil de planificat si mai ales de urmat planurile atent facute. Va fi ca si cum am naviga pe o nava aflata in ape tulburi, pe ceata, in imposibilitatea de a vedea si unde va trebui sa ne folosim de celelalte simturi. Vor reusi cei care au abilitatea naturala de a-si schimba tactica din mers si capabili sa navigheze in aceste ape tulburi.

Este un an in care va fi bine sa cooperam cu ceilalti, indiferent ca este vorba de profesie sau relatii si de a cere mereu o a doua parere cand vom vrea sa incepem ceva nou. Manevrele rapide vor fi necesare pentru a evita obstacolele neasteptate pentru ca 2013, anul sarpelui de apa, este un an care  in mod traditional aduce multe provocari si evenimente grave neasteptate.
Anul Sarpelui de Apa va fi un an foarte special pentru oamenii de stiinta si cercetatori, vom vedea evolutii semnificative in domeniul stiintei si tehnologiei iar educatia si cercetarea vor inflori. Pe de alta parte, 2013 nu este un an in care sa se faca mari investitii( pe pietele financiare sau in asocieri cu alte persoane), prudenta financiara va trebui sa fie obiectivul principal al fiecaruia dintre noi.

Anul Sarpelui de Apa este simbolizat de doua elemente ( apa si foc), iar aceste elemente contradictorii conduc catre un an conflictual si vom asista, si poate chiar participa, la lupte si conflicte internationale. Sarpele este luna mai in calendarul vestic si multe evenimente neasteptate pot incepe in aceasta luna.
Pot avea loc accidente pe apa sau in aer dar acestea nu vor imputina calatoriile la nivel macro. Industria turismului si cea a transporturilor va prospera. Industria divertismentului (cu tot ce include) , cultura si arta sunt deasemenea foarte bine aspectate.
Diagrama stelei zburatoare Feng Shui pentru aceasta perioada, arata ca “ Epoca lui 8” ( perioada 2004-2024) este un simbol al copiilor mici. Drept urmare se pare ca vor exista mai multe dezastre si nenorociri care vor afecta copiii.


In ceea ce priveste economia, incepand cu 2008 nu a existat nici o redresare economica reala datorita absentei focului. In general, focul este bucurie, apa este frica, pamantul este meditatie, metalul este tristete iar lemnul este furie. Ca atare, anul de foc genereaza adesea optimism si conduce catre progres si prosperitate, precum 2006 și 2007. 2010, Anul Tigrului a purtat seminte ale elementului foc si prin urmare s-a inregistrat o substantiala redresare economica si un optimism puternic in randul oamenilor.
In 2011, Iepurele este lemn pur, si nu a putut genera un foc prea puternic precum Tigrul, astfel ca prima jumătate a anului a fost pozitiva, dar incepand cu a doua parte au inceput sa apara grijile despre economia europeana. Elementul apa-foc al anului 2013 este de asteptat sa aduca prosperitate industriilor de pamant si metal ( imobiliare- in special tot ce este legat de pamant,  turism, hoteluri, minerit, asigurari, productia de masini, ). In domeniul energetic, finante, divertisment, alimentatie publica, moda si literatura, vor fi deasemenea explozii de prosperitate dar si concurenta se va inmulti si va deveni foarte puternica.

Energiile Feng Shui se schimba de la an la an iar in anul Sarpelui, energia negativa numita “Cinci Galben” - simbolizand obstacolele si ghinionul, ajunge in centru. Se recomanda folosirea clopoteilor tubulari metalici in centrul casei iar in partea vestica plasarea a trei fire de bambus intr-o vaza din sticla clara plina cu apa.


Raymond Lo
Sursa: astrologykom.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu