vineri, 21 decembrie 2012

Decembrie 2012: Ce se petrece, şi ce putem face?

de Daniel Iepure, astrolog


2012 pe înţelesul tuturor



Scopul acestui articol este acela de a clarifica, sau macar de a simplifica viziunea asupra transformarilor si evenimentelor cosmice care au loc în aceaste timpuri, dar mai ales asupra efectelor pe care omenirea le resimte acum.

Informatiile si parerile despre 2012 abunda pe internet, în literatura spirituala, si nu numai. Din pacate, ca si la orice eveniment major nou, neobisnuit, masele de oameni reactioneaza în diverse moduri, deseori nu cele mai constructive: griji, panica, pesimism, si altele de acest gen.

Ce se petrece, de fapt, acum, în 2012?

Din perspectivă pur matematica, se încheie anumite cicluri cosmice si simultan încep altele. Ceea ce conteaza, de fapt, este ca aceste momente de cumpana au anumite semnificatii si anumite efecte, care ne privesc în mod direct pe fiecare dintre noi, dupa cum vom detalia mai departe. Pentru o buna întelegere a acestei strânse legaturi dintre ciclurile cosmice si noi, o sa va rog pentru început sa urmariti sa întelegeti, sau cel putin sa va imaginati si apoi sa cercetati urmatoarele aspecte:

1. Fizica cuantica începe acum sa descopere ceea ce întelepti din diverse traditii spirituale afirmau acum sute si mii de ani: totul este energie, inclusiv materia este o anumita forma de energie, am putea spune ceva mai "condensata", si automat supusa anumitor legi mai stricte. Asadar, din aceasta cauza, interferam si suntem vulnerabili la diverse forme de energie, chiar daca nu le percepem în mod constient si chiar daca de obicei nu putem opera asupra lor.

2. Energia electromagnetica este un exemplu din toata aceasta multitudine de energii. Exista chiar o anumita frecventa în cadrul acesteia cu care se poate opera extrem de usor asupra psihicului uman. Creierul nostru functioneaza pe baza impulsurilor electrice si emite unde pe anumite frecvente. Deci, este important de retinut faptul ca aceasta energie, în functie de modularea ei, are efecte asupra starilor si gândurilor noastre.

Revenind la ciclurile cosmice, "momentele de cumpana" de care vorbeam mai devreme reprezinta de fapt momente ciclice de sfârsit/început pe diverse traiectorii ale Pamântului, în care anumite energii, printre care si cea electromagnetica, emanate din anumite zone ale galaxiei, se "aliniaza" cu energiile pamântului într-un mod mai special.

Ei bine, toata aceasta chestiune a anului 2012 graviteaza în jurul diverselor efecte pe multiple planuri pe care aceste alinieri le genereaza. Ciclurile despre care vorbim aici, dupa cum vom vedea, sunt destul de majore, si au marcat într-adevar schimbari radicale pe Pamânt atunci când au mai avut loc, în trecut. Din pacate, chiar si putina istorie care a ramas despre acele evenimente a fost pe cât posibil ascunsa si facuta inaccesibila pentru masele largi ale omenirii.

Din perspectiva faptului ca aceste cicluri au adus de obicei sfârsitul civilizatiilor care au existat pe Terra, este oarecum întemeiata afirmatia ca "vine sfârsitul lumii". Din pacate, aceasta credinta este în general privita dintr-un unghi defavorabil si pesimist, pâna la apocaliptic. Totusi, orice sfârsit reprezinta inevitabil un început pentru ce are sa urmeze, si, de exemplu, sfârsitul unei lumi autodistructive si degenerative poate fi începutul uneia armonioase si universal prospere. Aceasta este pe cale sa se întâmple, si ar fi de un real folos sa adoptam aceasta viziune si sa contribuim la realizarea ei.

Sa revenim la ciclurile cosmice. O sa urmaresc în continuare sa descriu succint mecanismul acestor cicluri. Un aspect deosebit de important este ca ne aflam acum la capatul a doua astfel de cicluri, unul care dureaza aproximativ 25920 de ani ?i care se nume?te Ciclu Precesional, sau Precesia Axei, si înca unul, care dureaza aproximativ 216 milioane de ani si pe care îl vom numi Ciclu Galactic; în timpul acestei perioade de 216 milioane de ani Sistemul Solar face o rotatie completa în jurul centrului galaxiei noastre.

Galaxia noastra este traversata de o "banda" în care anumite energii sunt mult mai intense si mai speciale decât în alte locuri. Astfel, orice stea, inclusiv Soarele nostru împreuna cu sistemul solar trec prin aceasta banda de doua ori pe durata unui astfel de Ciclu Galactic, deci o data la aproximativ 108 milioane de ani. Una dintre denumirile acestei benzi este "centura fotonica", si a fost descoperita la jumatatea secolului trecut. Nu o sa intru mai mult în detalii, doar voi mentiona ca efectele acestui "salt" galactic se resimt pe o perioada mult mai mare decât saltul precesional. Aceasta perioada a început în anul 1950 si se va încheia definitiv în jurul anului 2100. Ea prezinta si un maxim, care a început de curând, si se va încheia în ajurul anului 2035.

Trecem acum la saltul precesional. Acesta fata de cel galactic are loc ceva mai "des", odata la 25920 de ani. De asemenea, acest ciclu presupune alinierea pamântului cu anumite energii mai speciale. Celebrul calendar mayas care se încheie acum în 2012, este bazat pe acest ciclu precesional. De fapt, solstitiul de iarna din 2012 reprezinta demarcatia dintre ciclul precesional prezent si cel viitor. Energiile vor putea fi simtite la maxima lor intensitate pe durata a trei zile în jurul acestui moment, desi efectele la scara planetara au început de ceva vreme si vor continua si dupa aceasta data.

Ceea ce este extrem de special pentru vremurile în care traim este faptul ca aceste doua cicluri se suprapun. Asta înseamna ca, inclusiv din punct de vedere al numeroaselor încarnari prin care am trecut dintotdeauna, acum traim ceva deosebit, unic, si avem sansa de a evolua într-o singura viata cât în mod obisnuit ne-ar lua mii de vieti sau si mai mult. Faptul ca suntem aici, înseamna totusi ca meritam si ca putem sa trecem mai departe în evolutia noastra ca suflete. Depinde doar de liberul nostru arbitru, de alegerile pe care le facem, si de ce punem pe primul loc în viata noastra. La o scara mai larga, putem considera aceasta viata si mai ales aceasta perioada precum un examen, când, dupa ani de studiu, ne dovedim fie capacitatea de a merge mai departe, fie necesitatea de a mai repeta experiente pentru a ne învata lectiile.

Ce înseamna toate acestea pentru Pamânt si umanitate? 


Care sunt efectele acestor salturi, si cum ne afecteaza pe noi acest scenariu? Pamântul resimte si reactioneaza la toate aceste vibratii noi. Modificarea climatica din ultimele decenii, de exemplu, este mai mult efectul celor explicate mai sus decât al poluarii globale. (Asta nu înseamna ca poluarea este nesemnificativa sau ca ea nu afecteaza planeta!)

S-au remarcat, tot în ultimele zeci de ani, cresterea activitatii vulcanice si seismice. Este posibil de asemenea ca în urmatorii ani sa se produca inversarea polilor planetei, ceea ce nu este chiar atât de grav precum se preconizeaza, dar nici nu va putea trece neobservat.

Cele mai importante efecte sunt însa cele la nivelul constintei fiecaruia dintre noi. Cei care nu se vor alinia în interiorul lor cu energii ale pacii si iubirii vor parasi aceasta lume într-un fel sau altul. Pe Pamânt nu vor mai putea exista rautati, razboaie, crime si alte aspecte distructive. Pamântul se transforma si dupa aceasta perioada de tranzitie nu va mai accepta vibratii joase, ci literalmente va deveni un paradis.

Ce avem noi de facut?

Esential este ca în aceasta perioada sa nu cadem în plasa panicilor si a credintelor negative sau apocaliptice de tot felul. Este esential sa ne amintim ca legea atractiei sau legea rezonantei functioneaza la fel de bine si acum, mai ales acum , adica nu ni se poate întâmpla nimic din ceea ce nu ne este necesar si din ceea ce nu atragem cu propriile noastre gânduri.

Ce putem face, pe scurt, este sa ne clarificam cât mai bine mintea pentru a face alegerile cele mai întelepte, si sa aducem cât mai multa pace în inima pentru a ne manifesta cât mai armonios. Altfel spus, sa dam tot ce avem mai bun si mai înalt din noi, si sa nu facem compromisuri fata de sufletul nostru.

Putem de asemenea sa urmam orice modalitate de purificare, atât mentala, emotionala, cât si fizica. Daca urmam o cale spirituala, este bine sa dedicam cât mai mult timp si atentie practicii diverselor tehnici de elevare a fiintei. Oricum, mai important decât locul si contextul în care ne aflam sunt alegerile pe care le facem, oriunde ne-am afla.

Fie ca toti sa ne urmam cea mai înalta cale a sufletului si a menirii noastre!

12 Decembrie 2012 - 12.12.12 - Aspecte astrologice


Apocalipsa in originile grecesti inseamna revelatie... inainte de a fi umpluta lumea cu prostiile hollywood-ului cu sfarsitul lumii, acest termen era folosit in sensul de a descoperi un inteles ascuns, un rost si o intelegere la care pana atunci nu aveam acces. Aspectele astrologice cu care ne impresioneaza aceasta perioada sunt extrem de importante ca si impact spiritual. 

Pe 12 decembrie este maximul conjunctiei dintre Jupiter, Lilith si steaua fixa Aldebaran ... este o fuziune a energiilor care tin de adevarurile divine si a celor care tin de energiile antispirituale, de tentatii. Rezultatul este o forta spirituala pentru cei care cauta cu adevarat sa inteleaga adevarurile divine si o zi de iluzie coplesitoare pentru cei care duc lipsa de discernamant si de aspiratie spirituala. 

Prezenta energiei lui Aldebaran duce la o amplificare extrema a acestui potential spiritual foarte mare si a testului deopotriva pe care il aduce aceasta conjunctura. "Ochiul lui Dumnezeu", dupa cum este supranumit Aldebaran este exact peste amalgamul spiritual-antispiritual care s-a creat in aceasta epoca, iar "degetul lui Dumnezeu" yodul care s-a format pana in aceasta zi arata cu varful catre acest punct crucial. 
Saturn (karma, puterea transformatoare a timpului) sextil Pluto (vointa divina si puterea transformatoare a mortii) formeaza un yod (degetul lui Dumnezeu) cu conjunctia Jupiter – Lilith care conjunctie la randul ei este in conjunctie cu "Ochiul lui Dumnezeu". 

Aceasta configuratie aduce o suspendare a interventiei vointei divine si a legaturilor karmice pentru a avea completa libertate in discernamant si in a decide directia in care vom merge din acest moment incolo, tinand de vointa individuala daca chemam aceste energii in ajutor... 

Pana in 21 decembrie aceasta conjunctie incepe sa se separe, urmand ca in ziua in care se schimba echilibrul dintre lumina si intuneric sa fie separarea completa. Se incepe separarea lui Lilith de Jupiter si din acest moment mergem mai departe sau cu iluzia evolutiei sau cu forta spirituala pe care am dobandit-o prin aceste perioade de pregatire... 

Din acest moment de 21 decembrie deja fiecare a ales constient sau inconstient daca va urma calea luminii sau a intunericului, cea a ignorantei si inconstientei, sau cea a cautarii spirituale.

Sursa: http://www.astrologie-spirituala.com

http://roaim.net.tf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu