vineri, 21 decembrie 2012

Mai este mult până la sfârşitul lumii


конец света молния апокалипсис
© Foto: Flickr.com/Etaigasylvan/cc-by

Cea mai discutată temă din ultimele zile este „sfârşitul lumii”, care ar urma să aibă loc, nici mai devreme, nici mai târziu decât mine. Vă prezentăm în continuarea opinia cititorului nostru, domnul Marian Rădulescu, în legătură cu această aşa-zisă profeţie a mayaşilor.

„În cursul acestui an, anumite canale mass-media din întreaga lume au început să propage din ce în ce mai intens ideea că pe data de 21 decembrie 2012 va fi un cataclism major în urma căruia este posibil ca să dispară civilizaţia umană. Acest "sfârşit" ar fi fost profeţit de vechii mayaşi, însă nu există argumente valabile care să susţină acest lucru. Singurul "argument" (dacă poate fi numit aşa) ar fi că acel calendar maya s-ar termina la 21 decembrie 2012. S-au făcut ceva afirmaţii în legătură cu inversarea polilor magnetici ai Pământului, apoi s-a făcut referire la Apocalipsă, ceva de genul "vine Apocalipsa".... Mă rog, tot soiul de afirmaţii pe care nici copiii de grădiniţă nu le-ar crede; însă, repetate stăruitor în media, zi de zi, de peste un an de zile, toate aceste tâmpenii au pătruns în subconştientul multor oameni, făcându-i să ia decizii aiuritoare. Astfel, un american, veteran în Golf, şi-a părăsit locuinţa împreună cu soşia şi cei doi băieţi, refugiindu-se în pădurea învecinată, învăţând să-şi ducă viaţa în condiţii limită. Cazul a fost dat într-un buletin de ştiri TV. Tot la ştirile TV au fost descrise numeroase cazuri de oameni care şi-au făcut adăposturi subterane, mai modeste sau mai somptuoase (după punga fiecăruia). Sau al nenumăraţilor naivi care şi-au cumpărat "truse de supravieţuire", făcând fericiţi pe comercianţi. În România, acest "eveniment" a fost tratat cu indiferenţă, singura formă de manifestare fiind o binemeritată "băşcălie" autohtonă. Vezi cazul unui pensionar din judeţul Galaţi, care şi-a dotat beciul cu o masă, câteva scaune, o plita de gătit cu gaze, ceva provizii şi - mai ales - butoiul cu vin şi butoiaşul cu ţuică! În faţa unui reporter TV, cetăţeanul respectiv şi-a invitat vecinii pe data de 21-12 în beci, să serbeze "Apocalipsa"!
Lăsând gluma la o parte, ne întrebăm: avem oare motive să ne temem de "sfârşitul lumii" pe data de 21 decembrie 2012? Categoric, NU! Totul este doar o aberaţie a câtorva ziarişti cu minţile înfierbântate, dornici de senzaţional. Ziua de 21 decembrie 2012 va fi o zi obişnuită din viaţa omenirii, cu bune şi cu rele. Nu va veni nici un "sfârşit al lumii" nici o "Apocalipsă". Omenirea îşi va duce viaţa înainte, pe cursul firesc.Numai un număr redus (sper!) de semeni ai noştri, cu o pregătire intelectuală modestă, pot fi influenţaţi de tot soiul de profeţi mincinoşi şi vor intra într-o panică nejustificată, provocata de "venirea Apocalipsei". De fapt, ce este Apocalipsa?
Cei care au răsfoit sau citit Biblia au remarcat că Apocalipsa este ultimul capitol din Noul Testament, o incursiune într-un viitor care pare, la o primă lecturare, sumbru şi plin de evenimente fatidice. Însă mulţi preoţi ortodocşi români au explicat enoriaşilor în predicile lor că termenul de "Apocalipsă" provine din limba greacă şi înseamnă revelaţie. Este vorba de acea revelaţie pe care Sf. Ioan Apostolul a avut-o când a scris (în anul 90 d.H) acest ultim capitol al Sfintei Scripturi (mă refer la Biblia ortodoxă, care la români este cunoscută drept Biblia de la Bucureşti, tipărită în sec. XVII la iniţiativa domnitorului Şerban Cantacuzino şi reactualizată în 1988 la iniţiativa patriarhului Teoctist). În anii'90, Patriarhia Română a scos de sub tipar cartea "Apocalipsa: introducere, note şi comentariu" scrisă de preot dr.Ioan Mircea. O lucrare foarte bine documentată, care analizează şi explică verset cu verset scrierea profetică numită Apocalipsă. În urma lecturării, chiar şi superficiale, a acestei cărţi, cititorul îşi dă seama că toate viziunile catastrofice nu sunt decât vorbe goale, menite a înspăimânta. Viaţa pe Pământ va continua aşa cum trebuie, după vrerea Tatălui Ceresc. Autorul menţionează în introducerea acestei cărţi: "Fiind o descoperire divină şi o carte profetică, Apocalipsa nu poate fi înţeleasă de orice cititor şi, cu atât mai mult, nu poate fi explicată şi tâlcuită de oricine. Fiind o scriere eminamente profetică, ea nu poate fi tâlcuită decât de Biserică şi de teologii ei cu deosebită pregătire, şi numai ţinând seama de toate regulile de interpretare şi exegeză ale Bisericii şi ale Sfinţilor Părinţi. Oricine se încumetă a o interpreta literal, aşa cum o spun cuvintele - aşa cum fac sectarii - falsifică învăţătura acestei scrieri, defăimează adevărul sfânt şi îşi pierde nu numai mântuirea lui - dacă crede în ea - ci şi pe a altora, pe care-i sminteşte prin asemenea explicări greşite".
Din păcate, asupra noastră nu acţionează doar interpretările sectare, ci şi textele malefice, de genul: "Va mai fi mâine Pământul aşa cum îl ştim?" sau "Vom mai exista noi mâine la aceeaşi oră?" pe care televiziunile noastre au început să le insereze parşiv în momentele de maximă audienţă. În ce scop? Să-i facă acum, în ajun de Crăciun, pe cei mai "slabi de înger" să intre într-o spaimă permanentă, în depresie chiar, iar scopul final să fie "depăşirea planului la sinucideri", pentru a se realiza reducerea populaţiei plănuită de "Clubul de la Roma".

Aşadar, oameni buni, nu luaţi în seamă aceste "profeţii" mayaşe sau de altă origine! Trăiţi-vă viaţa frumos şi decent, chiar dacă trecem prin timpuri de cumpănă! Chiar dacă nu aveţi un serviciu, dacă veniturile voastre sunt precare, găsiţi-vă tot timpul ceva de făcut! Orice reparaţie, amenajare în locuinţă sau gospodăria dvs., pe lângă faptul că aduce economii la buget, vă ţine "în formă" şi vă dă sentimentul de utilitate! Mergeţi duminica la biserică şi ascultaţi cu atenţie Sfânta Liturghie! Rugaţi-vă zilnic: "Tatăl nostru", "Crezul" şi "Rugăciunea Inimii" rostite în intimitate eliberează sufletul de încărcătura negativă acumulată şi întăresc cugetul fiecăruia dintre noi. Aşa veţi trece de toate încercările la care sunteţi supuşi. Viaţa acestei lumi merge înainte, mai lin, mai trecând prin încercări dure. Vor fi şi catastrofe naturale, căci Pământul este o planetă vie, care se mai zvârcoleşte când oamenii, în trufia lor, strică echilibrul dat de Dumnezeu la facerea lumii! Nu vă puneţi problema sfârşitului lumii: acesta va fi, dar într-o vreme atât de îndepărtată, mai mult decât vieţile noastre luate la un loc!”
Sursa: romanian.ruvr.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu