sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Mars One face recrutari pentru primii astronauti care vor locui pe Marte din anul 2022! VIDEO + FOTO


Mars One face recrutari pentru primii astronauti care vor locui pe Marte din anul 2022! VIDEO + FOTO
Din anul 2022 ar putea fi trimisi de Mars One primii astronauti care vor locui pe Marte.
Criteriile pe care trebuie sa le intruneasca aplicantii la aceasta misiune nu sunt foarte severe, permitand aproape oricarui doritor sa devina “martian”.
Este cunoscut faptul ca excursiile pe Luna sunt foarte costisitoare, insa o alternativa mult mai buna este planeta Marte. Mars One, un startup olandez, organizeaza selectii de candidati pentru posturi de astronauti care vor fi trimisi in anul 2022 pe planeta rosie.
Scopul misiunii este colonizarea, un echipaj de patru persoane urmand a fi trimis pe Marte dupa o serie de antrenamente. Pana in anul 2023 Mars One isi doreste o colonizare de succes pe Marte, in urmatorii ani avand in plan trimiterea din doi in doi ani a noi astronauti.
In mod surprinzator cei care aplica pentru a devenii unul dintre primii astronauti care vor locui pe planeta rosie nu trebuie sa aiba vreo specializare anume ori sa indeplineasca anumite criterii profesionale sau educationale, noteaza Huffington Post.
“Cei care aplica la acest program trebuie sa aiba minimum 18 ani, sa aiba un simt dezvoltat al responsabilitatii, sa isi doreasca sa creeze si sa sustina relatii de lunga durata. De asemenea, aplicantii trebuie sa fie capabili sa aiba incredere in colegii lor, sa se poata adapta rapid la conditiile date, sa fie curiosi si creativi”, se arata in descrierea criteriilor de selectionare.
“Mars One nu cauta oameni cu anumite calitati profesionale cum ar fi geologi, doctori sau piloti. Candidatii vor primi instruire si antrenament timp de opt ani. Pregatirea educationala elevata reprezinta un avantaj, insa tot ceea ce candidatii trebuie sa invete pentru aceasta misiune le va fi predat pe parcursul antrenamentului”, se mai specifica in conditiile de selectionare.
Sursa: mediafax.ro
            caplimpede.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu