joi, 7 februarie 2013

Carbohidratii care te mentin supla


Ai auzi vrute si nevrute despre ei, dar cel mai mult te-a afectat faptul ca nu au ce cauta intr-o cura de slabire. Sa renunti la ei desi iti plac atat de mult?

Vestea buna este ca poti sa incluzi carbohidratii in alimentatie chiar si atunci cand vrei sa te mentii supla. Pentru ca nu toti carbohidratii sunt rai. Dimpotriva! Unii sunt aata de sanatosi incat sunt indicati la fiecare masa.

Fructele - sunt o sursa importanta de carbohidrati (apar in compozitia lor sub forma de zaharuri). Desi sunt dulci, fructele au, spre deosebire de preparatele care contin zahar rafinat, un indice glicemic mic si nu ingrasa. Ca sa nu ai probleme digestive, consuma-le ca masa separata.
  • Surse sanatoase: mere, pere, portocale, cirese, capsuni, piersici, banane, struguri.
Legumele - au un continut ridicat de amidon si fibre, care apar in compozitia lor sub forma de unitati de zahar inlantuite. Ca sa nu se adauge centimetrii in talie, consuma-le separat de carne unt sau sunca.
  • Surse sanatoase: porumb, mazare, cartofi, fasole, morcovi, sparanghel, broccoli, telina, conopida, ciuperci, salata verde, ardei, spanac, dovlecei.
Cerealele - contin amidon si fibre, care fac, de asemenea, parte din structura carbohidratilor complecsi care nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata. Sunt recomandate mai ales la micul dejun, pentru ca asigura o asimilare lenta, tinandu-te satula pana spre pranz.
  • Surse sanatoase: orz, ovaz, hrisca, grau, quinoa, orez brun.
Lactatele - au in compozitie carbohidrati sub forma de zaharuri. Fac o buna combinatie cu cerealele integrale. Consuma-le pe cele cu un continut redus de grasimi - laptele degresat, branza slaba de vaca, iaurtul light.
  • Surse sanatoase: lapte, branzeturi, iaurt.
Sursa:  femeia.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu