- Echinocţiul de primăvară a avut loc, anul acesta, pe 20 martie, marcând cele două momente din fiecare an în care ziua şi noaptea sunt egale. În filozofia Feng Shui, echinocţiul de primăvară indică momentul în care excesul de energie yin pasivă, rece, întunecată, ajunge în echilibru cu energia yang activă, fierbinte, strălucitoare, scrie Inhabitat.com.
Echinocţiul simbolizează începutul unui nou ciclu de creştere şi expansiune. După lunile de hibernare, specifice iernii, acesta este momentul în care energia primăverii aduce reînnorirea întregii firi. Principiile Feng Shui ne încurajează să ne deschidem în faţa acestei energii a renaşterii, să curăţăm dulapurile aglomerate, să deschidem ferestrele şi să aducem prospeţimea în spaţiile în care locuim.
1. Mizeria de sub pat
Paturile sunt acele obiecte conectate destul de puternic cu energia noastră personală, dar adesea uităm sau evităm să facem curat sub ele. Odată ce începem curăţenia sub pat, este bine să reorganizăm şi să aruncăm tot ceea ce am depozitat şi nu am folosit în ultimii trei ani. Lucrurile pe care nu le mai folosim ar fi indicat să le oferim unor persoane care se pot folosi cu adevărat de ele. Dezordinea şi mizeria de sub pat simbolizează blocaje subconştiente în viaţa personală şi în relaţiile cu cei din jur.
2. Aglomeraţia din dulap
Când începem să împachetăm puloverele şi alte haine de iarnă, nu ar fi rău să avem la îndemână şi o cutie în care să depozităm lucrurile pe care nu le-am mai purtat în ultimii trei ani. Acelaşi lucru merită făcut şi cu hainele de primăvară şi vară pe care le despachetăm pentru a le pune în dulap. Dacă există lucruri într-o stare mai proastă, acestea pot fi livrate la unităţile de reciclare a textilelor. O regulă de aur în Feng Shui spune că “dacă dulapul tău este plin, atunci nu vei mai avea loc pentru nimic nou”.Principiul se aplică şi la propriu, dar şi la figurat. Dacă dulapul e plin, nu mai ai spaţiu să accepţi noi oportunităţi. Nu mai există loc de creştere. Aşadar, reciclează orice lucru de care nu mai ai nevoie şi crează un spaţiu gol dacă îţi doreşti ca universul să aducă ceva nou în viaţa ta.
3. Următorul pe listă: frigiderul
Frigiderul este un punct-cheie din casă, care oglindeşte aspecte esenţiale referitoarela stilul de viaţă şi modul în care ne hrănim. Şi aici, este nevoie de echilibru, astfel încât să ajungem să avem un frigider cu bunătăţi, dar nici prea plin şi nici prea gol. Sau, aşa cum se spune în Feng Shui, nici prea yin şi nici prea yang. Goleşte frigiderul şi aruncă tot ce este expirat, vechi şi/sau stricat. Mâncarea stricată şi expirată simbolizează neglijenţă faţă de starea ta generală de sănătate. Dacă este posibil, transformă în compost materialul organic sau reutilizează recipientele din sticlă şi din plastic. Atunci când cureţi interiorul frigiderului, este de preferat să foloseşti produse de curăţenie naturale, non-toxice, cum ar fi bicarbonatul de sodiu şi amestecul de oţet, apă şi ulei esenţial de eucalipt pentru a şterge şi dezinfecta.Pentru a absorbi orice miros din frigiderul proaspăt curăţat, este indicat să rămână permanent în el un recipient deschis cu bicarbonat de sodiu.
4. Deschiderea ferestrelor
În Feng Shui, ferestrele reprezintă ochii şi gura celor care locuiesc în casă. De aceea, ferestrele ar trebui păstrate într-o condiţie bună. Ferestrele murdare şi prăfuite pot afecta capacitatea noastră de a vedea şi de a comunica cu lumea exterioară. Curăţarea sticlei, a ramelor şi a pervazului este cu siguranţă o activitate esenţială la început de primăvară. În locul produselor comerciale de curăţare a sticlei, o opţiune mai ecologică şi foarte eficientă este oţetul amestecat cu apă, şi ştergerea geamului cu hârtie de ziar. Odată ce ferestrele sunt curate, nu numai că locuinţa va părea mai strălucitoare, dar vei simţi bucuria de a vedea lumea exterioară într-o lumină mult mai clară.
5. Uşa principală
Un detaliu de multe ori omis la capitolul curăţenie este uşa principală de intrare în casă. Este recomandat ca aceasta să fie curăţată de praf şi mizerie nu doar în zonele vizibile, ci incluzând tocul şi cadrul uşii, precum şi marginile mai ascunse unde se adună praful. De asemeanea, acordaţi atenţie covorului de la uşă şi întregii zone de la intrarea în casă, inclusiv oricărui colţişor ascuns. Primăvara poate fi un moment foarte bun de a reînnoi covorul din faţa uşii. Intrarea în spaţiul de locuit este o imagine pe care o vedem în fiecare zi când ajungem acasă şi ne poate afecta starea de spirit.O zonă de intrare curată şi frumos îngrijită inspiră un sentiment de stabilitate şi echilibru fiecărui membru al familiei, dar şi musafirilor.
Sursa: www.financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu