miercuri, 20 martie 2013

Echinoctiul de primavara


echinoctiu primavara
Foto: bcch

Pe 20 martie, la ora 13:02, intram oficial, si din punct de vedere astronomic, in Primavara. Intunericul este invins de Lumina, ziua creste in forta si durata, noaptea se retrage in dimensiuni mai mici ale existentei. Mitologic, Proserpina paraseste taramul intunericului si domnia alaturi de Hades, si vine pe Pamant, aducand cu sine bogatia fertilitatii.
Intreaga creatie a lui Dumnezeu se intoarce la viata, si fiecare muritor este pregatit sa renasca, si sa se implice in ritualurile vietii asa cum i-a fost harazita.
Momentul nasterii Primaverii, adica a sperantei si a noii vieti, este marcat de un interesant trigon in semne de Apa, intre Luna in domiciliu (Rac) si in casa a XII-a, Saturn retrograd din Scorpion si Neptun conjunct cu Mercur in Pesti. Ascendentul momentului este in Rac, iar Soarele, in conjunctie cu Venus (27:55 Pesti) si la orb de 5 grade cu Marte si 8 grade cu Uranus (in conjunctie cu Mijlocul Cerului) din Berbec, se afla in casa a IX-a a Mentorului, Cunoasterii elevate, a Spiritualitatii si a Calatoriilor lungi. Ce mi s-a mai parut interesant, daca nu chiar foarte important, este conjunctia Destinului cu Proserpina, in Scorpion si pe cuspida casei a V-a a iubirii, creativitatii si a copiilor.
Poate este prea mult sa spun ca anul acesta va creste natalitatea, dar cu siguranta pare a fi anul in care descoperim resurse interioare pentru a crea lucruri cu toata inima, care sa ne ajute sa redescoperim dragoastea noastra interioara, de a redefini iubirea independent de sexualitate, dar in armonie cu aceasta, iubirea fizica devenind o incununare a cunoasterii de sine si a cunoasterii celuilalt la nivel mental si spiritual.
Echinoctiul de Primavara din acest an, deschizand metafizic vorbind, portile dintre lumi, dimensiunile existentei, sadeste in noi dorinta de a ne atinge scopurile existentei, de a cunoaste lumea invizibilului si a de a ne racorda intreaga viata la Principiile Divine.
Trigonul in semne de Apa, unul din multele din acest an, faciliteaza manifestarea cu usurinta a emotiilor si sentimentelor, vindecarea rezistentelor, mecanismelor de aparare; restructurarea psihica prin integrarea acelor parti ramase nedezvoltate, intr-un stadiu infantil al dezvoltarii psihice. Saturn retrograd, in casa a IV-a a momentului, constient sau nu, inlesneste intelegerea unor evenimente inregistrate afectiv in perioada copilariei, evenimente care au definit relatiile cu parintii, in special relatia cu mama.
Pe de alta parte, energiile saturniene impulsioneaza “intoarcerea la origini”, la revitalizarea traditiilor de neam, sau a traditiilor de familie. Legaturile de neam, de familie, nu sunt intotdeauna ceva de lepadat. Ele pot fi folosite intr-un mod constructiv, valorificate la potential maxim, reprezentand o resursa inepuizabila pentru prezent si viitor.
Un alt aspect important al momentului este opozitia Luna-Pluton, pe Axa Sacrificiului. In dimensiunea sa negativa, aceasta opozitie poate aduce probleme de maternitate, in special acelor persoane care nu si-au acceptat propria sexualitate, nu si-au intarit relatia cu propriul corp, si nu au inteles ca vindecarea profunda vine prin acceptarea Vointei Divine, prin abandonare in bratele lui Dumnezeu, prin schimbarea gandurilor si a emotiilor. In partea sa pozitiva, acest aspect de opozitie intre Luna si Pluton, aduce capacitatea de modelare a caracterului, a personalitatii, a vietii personale, precum olarul modeleaza lutul (paman si apa), precum Dumnezeu a creat Pamantul din oceanul planetar, si viata pe Pamant din oceanul pamantesc.
Avem accent pe zodii de Apa, secondat de accente pe Foc: apa care spala, focul care purifica. Ar trebui sa ne canalizam energiile pe dezvoltarea intuitiei si pe largirea paletei de sentimente, de transformare a celor negative, distructive, in cele datatoare de viata.
Fie sa avem Echinoctiu de Primvara fertil in toate domeniile existentei noastre!

Sursa: www.astrotext.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu