miercuri, 20 martie 2013

Profetia lui Malachia s-a adeverit: Vaticanul este condus de un papa “negru”


jhg
Cu ce se deosebeste ordinul iezuitilor de celelalte care formeaza corpul monahal al catolicismului? Infiintat anul 1534 de celebrii teologi Ignatius de Loyola si Francisc Xavier, el impune fratilor, pe langa cele trei juraminte calugaresti obişnuite: ascultare, castitate, sărăcie si un al patrulea vot, anume cel de ascultare necondiţionata faţa de Papa. Lumea catolica se vedea amenitata de Reforma, popoarele simteau gustul eliberarii de sub abuzul dogmatic, regii simteau ca se pot desprinde de sub umbra Suveranului Pontif. Cand ruinarea parea ca si-a desavarsit lucrarea, un soldat ranit si extrem de inteligent a gasit o solutie.
Ignatius de Loyola a fost un soldat spaniol care s-a ranit la picior în timpul unei batalii ce a avut loc între Franta şi Spania. La asediul oraşului fortificat Pamplona, Ignatius este grav ranit de un obuz, scos din lupta şi nevoit să se retragă în oraşul său natal, Loyola, pentru a-şi reface fortele. Mintea soldatului era extrem de flexibila si de mobila, iar spiritul sau scormonitor l-a ajutat sa inventeze un dispozitiv mecanic, asemenea unei proteze ortopedice. Ne mai reusind, insa sa revina in corpul armatei spaniole, fiind marcat de handicapul locomotor, combinat cu durerile atroce si chiar cu refuzul femeilor din jurul sau, Ignatius s-a prabuist intr-o crunta depresie.
Revenirea sa a fost cauzata de niste viziuni si trairi mistice, care l-au asezat la masa de scris. A inceput sa studieze Teologia, sa scrie despre sfinti şi exercitii spirituale. Acestea vor constitui “antrenamentul de baza” pentru iezuiţi. Unul din exerciţii este următorul: dacă subordonatului cuiva ii este spus: “negrul este alb şi albul este negru”, atunci aşa va fi.
Una dintre viziunile acestui soldat spaniol, devenit slujitorul Papei era constituirea uneii imperiu mondial cu tripla natura: cu autoritate in Cer (Prima coroana papala), pe Pamant ( a doua Corona) si subterana ( a treia Coroana)…Sper ca ne reamintim versul eminescian din Scrisoarea a III-a: ” Papa cu a lui  trei coroane, puse una peste alta...”  In dogma de la Vatican, pontiful este Vicarul lui Dumnezeu pe Pamant si are de la Petru atat Cheile Paradisului si ale Pamantului, cat si pe cele ale Infernului.
Loyola avea o vointa de fier, era inteligent, cultivat si impreuna cu Xavier si alti prelati l-au convins pe Papa Pius al III-lea sa dea o bula prin care sa se infiinteze Compania de Jesu sau Ordinul Iezuitilor. Ignaţiu de Loyola fiind militar va pune la punct o legiune de soldaţi ca să reconstruiască ceea ce Roma a pierdut din cauza Reformei şi pentru a construi o guvernare mondiala pentru Papa.  Nobilii catolici, foarte bogati, şi-au donat castelele şi banii Ordinului.
În 1632, la Paris a fost infiintata societatea secretă AAA, cu scopul de a pregati tinerii misionari. Ordinul a fost desfiinţat în anul 1773, de către papa Clement al XIV-lea, bula care s-a aplicat in majoritatea ţarilor europene, cu excepţia Rusiei şi Prusiei, ţari care i-au protejat pe iezuiti. Sa nu uitam ca cele doua razboaie mondiale au pornit cu Rusia si Prusia, viori principale…
Extrem de interesant este faptul ca Superiorului-general al iezuiţilor i se spune “Papă negru”, “negru” semnificand activitatile oculte. De altfel, ordinul iezuitilor işi are sediul tot în Roma, în apropierea Vaticanului.
Astazi, Biserica Romana este condusa, pentru prima oara in istoria ei, la vedere de un Papa iezuit, deci: ” cel negru a devenit alb!” prin numirea cardinalului Jorge Bergoglio ca Suveran Pontif, cu numele Francisc I, in memoria si sub autoritatea celui care a fost Francisc Xavier…
Sursa: codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu