miercuri, 20 martie 2013

Trecena abundentei si echinoctiul de primavara-confirmari


torr
Wooow! Simtiti mirosul din aer?
 
Azi incepe trecena iepurelui, sau a stelei, sau, mai simplu, a ABUNDENTEI! Treizprezece zile care vor sta sub influenta acestui simbol din ULTIMA trecena a acestui an Tzolkin de 260 de zile. Iar maine este echinoctiul de primavara, inceputul anului astrologic. Suna foarte tare a sfarsit si inceput, concomitent.
 
Avem aici doua masuri de timp diferite. Masura cosmologica, cea in care coordonatele sunt cele 13 intentii si cele 20 de aspecte ale Divinitatii care se combina in timp, rezultand unitatea de 260 de zile. Este vorba de calendarul personal mayas, care functioneaza pe principiul geometriei sacre, combinand cele 7 zile si 6 nopti ale creatiei, in ritmuri alternante de zi-noapte, masculin-feminin, rezultand cele 13 intentii care se perpetueaza in timp, in combinatie continua cu cele 20 de aspecte. Iar daca urmarim ciclurile mayase, vom observa o desfasurare in spirala, in crestere, spirala care, pe masura ce se desfasoara tridimensional, creeaza un torus.
 
 
Pentru ca observ calendarul mayas, de cativa ani, observ de fiecare data, ca el se intalneste foarte clar cu calendarul astrologic, cel care se bazeaza pe ciclurile si ritmurile sistemului solar. Ceea ce ma face sa vad un mecanism perfect, intr-un alt mecanism perfect, acordate perfect, suprapunadu-se pe principiul fractalilor si generand continuu, realitati din interiorul torusului spre exteriorul lui si revenind pe cealalta parte… respiratia continua, respiratia lui Brahma. Amintiti-va de micul torus inclus in marele torus, care, la randul lui, este cuprins de un torus mai mare si mai mare, in inima lui Dumnezeu. La fel si calendarele care incep si se termina, ies din torus si revin permanent – un ciclu se termina si altul incepe. Iar cand profesoara mea de Huna mi-a facut asocierea intre calendarul mayas, marele torus al timpului si torusul pe care inima noastra il genereaza… am avut o mare revelatie. Adica, realitatea pe care o generam din interior spre exterior si candva in timp, se intoarce la noi ca efect al emisiilor noastre, al vibratiilor noastre, al frecventelor pe care le purtam in interior. Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa, dar priviti acest clip care este extrem de sugestiv:
 
Veti vedea micul univers (personal), cuprins de marele univers, calendarele care cuprind alte calendare, respiratia lui Brahma si ritmul inimii noastre. Realitatea care se genereaza continuu, din interior! Am mai atasat doua imagini, una care reprezinta universul generat de un torus si alta care reprezinta campul inimii, torusul care gereaza propria realitate. Ganditi-va ca tot ceea ce este in exterior, sau pare a fi in exterior, este generat din interior, din frica sau din iubire.
 
Trecena Abundentei are ca simbol si iepurele, cel care se inmulteste rapid, dupa cum stim. Se mai numeste trecena Stelei, sau mai exact a pulberii de stele din care totul s-a creat. Deci, suntem treisprezece zile intr-o mare de potential, din care … sa vedem ce vom creea. Alegem sa facem in asa, fel incat sa avem o lume personala mai buna – si asta inseamna ca, automat, generam o lumea planetara mai buna, pe principiul torusului cuprins de alt torus??
 
Am avut o perioada de timp, in care totul s-a intamplat intr-o realitate spirituala, subtila, emotionala, perioada cu planetele in Pesti. Acum, fluxul torusului se muta in zona de actiune a Berbecului, intr-o zona de foc cu mare potential creativ. Calendarul astrologic a ajuns in punctul din centrul torusului si incepe un alt circuit. Din centru tasnesc energiile care genereaza gogoasa torusului – o noua realitate. E momentul de inceput, momentul echinoctiului. De aceea este marcat de ceremonii in toata lumea de cunoscatori, de samani, de lucratori constienti. E un moment in care va sugerez sa va asezati in centrul sacru al inimii voastre si sa creati din iubire. Sa stati in iubire, macar pentru cateva minute, maine, 20 martie, la ora 13. Faceti-va timp sa impregnati acest moment de inceput de ciclu astral, cu emisii de iubire. In acest an, alegeti sa creeati din iubire, nu din frica, alegeti calea inimii, alegeti sa traiti in bucurie si … abundenta, daca tot suntem in trecena abundentei, intr-o mare de potential. Reglati-va cursorul interior intre minte si inima si amintiti-va cine sunteti: mult mai mult decat corpul vostru fizic. Amintiti-va cine sunteti la nivel de spirit si alegeti sa creati din constiinta a ceea ce sunteti cu adevarat.
 
Revenind la cerul astrologic, cum spuneam, opt planete din zece danseaza acum in pereche, adica: Soarele, principiul creator, impreuna cu Venus, planeta iubirii si a bunastarii. Marte, energia actiunii, impreuna cu Uranus, mintea superioara, avangardista, factorul de schimbare neprevazuta. Luna, principiul feminin, emotia impreuna cu Jupiter, marele benefic, factorul lupa, cel care amplifica, extinde tot ce atinge. Foarte tare, nu-i asa? Totul vorbeste despre un urias potential de a crea din iubire, avangardist, pe cale feminina, adica intuitiv, lasandu-ne inspirati de mintea Divina. Ramane insa, ca observator, Saturn in scorpion, care ne face atenti la profunzimile interioare, din care generam realitatea. Ne mai scoate din subconstient programe vechi de frica si suferinta, tocmai ca sa le vedem si sa instalam programe noi, acordate la o realitate multidimensionala. Pluto apasa, de asemenea, pe cutiile in care inca mai suntem, pe propriile rigiditati, care franeaza potentialul evolutiv al conjunctiei Marte- Uranus.
 
Daca pana acum am avut o oarecare stare de calm in mass-media, de acum incepe distractia. Pe alocuri, a inceput deja. Dar sa nu ne lasam distrasi de realitatea exterioara, ci sa o observam si sa incercam sa intelegem unde isi are corespondentul in noi, ceea ce se intampla (aparent) afara. Amintiti-va de torus si priviti totul ca pe un INTREG.
 
Dintr-o mare de potential, putem orice. Semintele plantate acum vor creste, dar CE anume plantam?? Plantam scopuri egoiste, fara sa tinem cont de realitatea mai larga, aparent exterioara, in care traim? Sau ne deschidem larg inima si cuprindem totul si, de la acel nivel, privim ce putem sa facem, cum putem sa ne aducem contributia la o lume mai buna?
Eu am ales sa scriu si sa predau, sa-i invat pe cei de langa mine sa priveasca dintr-o perspectiva mai larga, realitatea in care traiesc. Sa readuca starea de ALOHA, de iubire si armonie. Si, in acest fel, eu la randul meu imi vad propria realitate, reflectata in vietile lor. Si, la randul meu, invat sa revin in Centru, in spatiul sacru al inimii mele.
 
Sa aveti o primavara binecuvantata si un an nou astrologic in abundenta si bucurie!
 
Cu drag,
Dana Erdei
Sursa: editura foryou

Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu