miercuri, 13 martie 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 12 martie 2013


12 martie 2013

În Rusia creşte numărul anomaliilor naturii

лесной пожар лесные пожары Россия огонь Тува

© Foto: Vesti.Ru

Anul trecut a fost unul record în ceea ce priveşte numărul fenomenelor naturale periculoase, care s-au abătut asupra Rusiei. La această concluzie a ajuns Comitetul de Meteorologie din Rusia, în urma comparării datelor din mulţi ani de monitorizare.

Comparativ cu anul 2011, s-au înregistrat cu 30% mai multe cataclisme. Specialiştii spun că nu trebuie să intrăm în panică, ci să luăm măsuri la timp.
Anul trecut, meteorologii ruşi au înregistrat 469 de fenomene periculoase, care au provocat moartea a aproape 200 de persoane. Prejudiciile materiale aduse economiei ţării sunt estimate la 6,5 miliarde de dolari. În 2011, anomaliile au fost mai puţine, în jur de 300. Până acum nu s-au înregistrat oscilaţii atât de mari, a declarat pentruVocea Rusiei Aleksandr Golubev, purtătorul de cuvânt al Biroului de Meteorologie şi Hidrologie din Rusia.
„Se poate spune că acest lucru are legătură, în principal cu faptul că au început să se înregistreze mai multe fenomene, precum ploile abundente, vijeliile, grindina, viiturile etc. Oricum, numărul anomaliilor a crescut cu 30%. Ele au loc în principal vara, îndeosebi pe timp de caniculă şi la trecerea fronturilor atmosferice. În zona acestor fronturi se dezvoltă fenomene naturale periculoase”.
Din cauza secetei de anul trecut s-a strâns o recoltă mult mai mică. În 20 de regiuni s-a instituit stare de urgenţă din cauza caniculei. Au izbucnit incendii forestiere pe o suprafaţă record din ultimii 10 ani. Iar incendiile, alături de uragane şi inundaţii, sunt printre cele mai periculoase catastrofe naturale.
„Incendiile sunt îngrozitoare. Ele se înregistrează în fiecare an pe teritoriul Rusiei. Noi avem un teritoriu imens acoperit cu păduri. Primăvara încep să se aprindă arbuştii uscaţi, iar focul se răspândeşte rapid în păduri. Focarele de incendii sunt monitorizate din Cosmos, iar informaţiile sunt transmise la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă. Este o muncă enormă, care necesită eforturi şi bani. Din păcate, nu întotdeauna se reuşeşte prevenirea acestei stihii”.
Natura îşi face de cap nu doar în Rusia. Incendii puternice cuprind întreaga Europă. Tornado devastatoare afectează SUA. Asupra provinciilor chineze s-au abătut torente de noroi.
Biroul de Meteorologie şi Hidrologie intenţionează să sporească siguranţa previziunilor. Se intenţionează dezvoltarea grupării spaţiale de sateliţi meteo, extinderea reţelei de staţii de monitorizare meteorologică. Este puţin probabil ca acest an să treacă fără surprize. Una dintre ele deja a zburat din Cosmos în Celiabinsk, iar cauzele şi urmările ei continuă să fie dezbătute intens de întreaga lume.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu